|
|
|
Witam. Wiem że temat może nie do końca dotyczy Stalowej Woli, ale może któraś z Pań korzystała z usług Pro-familii w Rzeszowie i chciałam zapytać czy warto, jakie wrażenia? Czy wszystko wygląda tak fajnie jak to podają na swojej stronie? A może któraś z Pań poleci konkretnego lekarza? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Bardzo zależy mi na treściwych opiniach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Korzystałam z usług szpitala Pro-familia. Nie byłam pacjentką żadnego z pracujących tam lekarzy (jak większość pozostałych pacjentek) a mimo to opieka była r e w e l a c y j n a, i to, zaznaczam, w ramach kontraktu z NFZ. Strona internetowa nie kłamie, wszystko tak właśnie wygląda.
Najlepiej pojedź do Rzeszowa i sama zobacz, popytaj. Nie bójmy się sięgać troszkę dalej niż Tarnobrzeg, Stalowa Wola i Nisko. Nie wszędzie jest tak, jak w naszym zaścianku. |
|
|
|
|
Potwierdzam, warto skorzystać z ich usług. Lekarze są zainteresowani pacjentem, stawiają celne diagnozy; w Stalówce dwóch ginów nie rozpoznało mojego problemu, pomimo ewidentnych objawów; w ProF po pierwszej wizycie dowiedziałam się co jest, leczenie okazało się skuteczne i uniknęłam laparoskopii, a niewiele brakowało; gdybym zawierzyła lekarzom(?) w Stalówce, że niby wszystko jest ok to było by nieciekawie... brak słów na takie nieuctwo (?), ignorancję (?)...
@@@ |
|
|
|
|
rok temu rodzila tam szwagierka jak bylem na sali to poprostu szczena opadala do ziemi taki wypas,ale niedawno slyszalem ze juz nie ejst tak ciekawie,lakarze mieli brac duze pieniadze a okazalo sie ze zrobil ich ktos w koniaale moze to tylko plotki,rok temu bylem pod wrazeniem nawet fotki robilem sobie tej sali
|
|
|
|
|
podobno sie poggorszyło ale w tym prawy nie wiem, rodziła rok temu znajoma i było mega wypaśnie, a podobno teraz już tak rózowo nie jest
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Dziękujemy za wszystkie wypowiedzi naszych pacjentek. Według naszej opinii usługi od początku powołania Szpitala PRO-FAMILIA zmieniły się jedynie w dobrym kierunku. Oczywiście, jeśli uważacie inaczej prosimy o swoje zdanie na ten temat. Jesteśmy po to by wysłuchać każdej opinii, ponieważ one pomogą nam w jeszcze lepszym prowadzeniu szpitala.
@marines, @Jacek85 prosimy o informację dotyczącą tego co dokładnie się pogorszyło. Dla nas jakość świadczonych usług jest największym priorytetem, dlatego prosimy o podpowiedzi, także te zasłyszane od znajomych, ponieważ one pozwolą nam dalej się rozwijać o dostosować do potrzeb pacjentek. |
|
|
|
|
ja pod koniec lipca rodzilam w profamilii i jestem bardzo zadowolona. Przyjechalam na umowiony termin (tydzien po czasie) i nie bylo zadnych wynalazków jak w stalowej... - dostalam kroplowkę i za kilka godzin było po wszystkim...
Opieka bardzo miła, zwłaszcza panie położne - niestety jedna lekarka neonatolog troche odbiegała od przyjetych standardów ale reszta bez zarzutu. zdecydowanie polecam. Ja przed porodem bylam 3 razy na wizycie prywatnej (każda płatna 120 zł - w tym badanie i usg). |
|
|
|
|
@aga888 miło słyszeć że jesteś zadowolona z pobytu u nas. Co do "odbiegania od standardów" - no cóż idealni nie jesteśmy ale bardzo się staramy;) a każda opinia jest dla nas i z pewnością dla innych mam - bardzo cenna. Pozdrawiamy Ciebie i maluszka!
|
|
|
|
|
Witam!
Moja żona tydzień temu rodziła w Pro famili i jesteśmy bardzo zadowoleni. Była u nich w szpitalu dwa razy, bo raz próbowała urodzić naturalnie, ale się nie udało, a po 3 dniach trafiła do nich z wysokim ciśnieniem 4 dni po terminie i od razu zlecili cesarkę (za darmo), nie tą płatną. Warunki są tam naprawdę dobre, piękne pokoje z łazienką, lekarze też w porządku, reszta personelu również miła. Nie ma tam poczucia pobytu w szpitalu. Rodzina może odwiedzać na sali od rana do wieczora, nie trzeba chodzić na żadne świetlice z maluszkiem. Tak przynajmniej było przy pierwszym porodzie w Nisku 4 lata temu. Mogłem być cały czas przy żonie, nawet przy przygotowaniu do cesarki i zaraz po wyjęciu dziecka z brzucha. Pozdrawiam i polecam. |
|
|
|
|
Cześć dziewczyny! Ja jestem dopiero w 3 miesiącu ciąży, ale również zastanawiam się nad wyborem dobrego lekarza i szpitala. Mam zamiar przenieść się do lekarza Pro Famili. Niektórzy uważają to za głupią decyzję, ponieważ mam do Rzeszowa 80 km. Ja myślę, że warto prezjechać te parę kilometrów więcej, żeby w przyszłości rodzić po ludzku, a nie tak jak jest u mnie. A Wy co o tym myślicie? I jescze jedno pytanie - z tego co przeczytałam na stronie to koszt wizyty u lekarza wynosi 150, usg 250 zł, czy to znaczy że na wizycie na której mam robione usg zapłacę 400 zł?
|
|
Dołączył: 10 Paź 2011r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Do malgos20
Korzystam z usług pro-familia 3rok. Od samego pocztku zajmowali się moja ciąża 100% zadowolenia Oczywiście rodziałm też w Rzeszowie opieka idealna, przy porodzie czułam sie komfortowo moge powiedzieć że wymarzony poród. Chociaż miałam kamiennice żółciową zaraz po porodzie. Jeśli masz domnie jakies pytania napisz ggos24_(at)_interia.pl |
|
|
|
|
malogos20 - ja za wizyte wraz z badaniem i usg maluszka placilam 120 zł (płatne w recepcji bezposrednio przed wizyta)
|
|
|
|
|
Wizyta za 150 zł to badanie lekarskie, usg przeglądowe (skrynningowe), cytologia, natomiast usg za 250 to bardzo szczegółowe badanie USG na którym, ocenia się bardzo dokładnie narząd po narządzie płodu i takie badanie jest konieczne zazwyczaj raz w ciąży tj. około 19-21 tygodnia dlatego też nazywa połówkowym.
W Pro-familii badanie takie wykonują jedyni w województwie lekarze z odpowiednimi certyfikatami. |
|
|
|
|
Cześć dziewczyny! Co tak cicho na tym forum? Korzystacie jeszcze z usług Pro Famili. Ja jestem ich pacjentką i narazie jestem bardzo zadowolona. Do porodu jeszcze 4 miesiące, więc nadal interesują mnie opinie bardziej doświadczonych . Piszcie co tam u Was.
|
|
|
|
|
Ja także bardzo polecam ProFamilię w Rzeszowie.Lekarze wykształceni,sprzęt rewelacja sam szpital też robi wrażenie.Wszystko wygląda perfekcyjnie nietylko na zdjęciach w necie(nie tak jak np. w szpitalu stalowowolskim; poziom samego szpitala i obsługi jest poprostu tragiczny),ja nie wiem za co człowiek składki płaci.W Rzeszowie też wszystko jest na NFZ,oprócz wiadomo wizyt w poradni(ale w Stalowej też chcąc gdziekolwiek szybko się dostać to tez się płaci),ale w Rzeszowie to przynajmniej wiem za co płacę i naprawdę wszystkim polecam!Od razu z góry pozdrawiam wielbicieli stalowowlskiego szpitala,którzy zapewne sobie po mojej wypowiedzi ostro pojadą;)!
|
|
|
|
|
Po przeczytaniu tylu dobrych opinii o Pro Familii postanowiłam odwiedzić ich stronę, by zasięgnąć bardziej szczegółowych informacji i czegoś nie rozumiem, dlatego mam pytanie do Mam z naszego miasta rodzących w Rzeszowie...
Mianowicie, kobieta zgłaszająca się do porodu zostaje podpięta pod KTG i jeśli to badanie nie wykaże akcji porodowej zostaje odesłana do domu. W zasadzie jest to zrozumiałe, ale co w przypadku, kiedy bóle zaczynają się już w domu? Wtedy z tymi bólami jechałyście 70km do Rzeszowa, by tam urodzić? Czy to nie jest zagrożeniem dla matki i dziecka? A może jest jakaś możliwość umówienia się wcześniej z tą kliniką na konkretną datę? Nigdy nie rodziłam, a obecnie spodziewam się pierwszego dziecka, i poród w Pro-Familii wydawałby się super, ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić logistycznie. |
|