Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT CYTAT mirek nie wklei i juz pisze dlaczego ;] zainteresowanie przekroczy wszelkie granice przyzwoitosci, liczba uzytkownikow forum zacznie lawinowo rosnac, invx z laguny 2 przesiadzie sie do laguny 3, a pozniej 4, reklamodawcy zaczna przychodzic na kolanach, a przeciez tego portalu wspierac nie mozna, stalowa wola zostanie okrzyknieta miastem narodzenia geniusza i zdjec na miare afgan girl, zjedzie sie tu animal planet z discovery, dolina sanu zostanie okrzyknieta cudem swiata, przyjada protestowac ekolodzy z rospudy, zablokuja budowe obwodnicy, podpala aluminiowe fabryki, zniszcza elektrownie, nie bedzie elektryfikacji i tramwajow na ktorych tak mu zalezy, ludzie straca prace, stalowa pociagnie na dno cale podkarpacie, a w koncu polske, zaczniemy pozyczac jeszcze wiecej od zachodnich sasiaow, wsciekli ludzie zaczna szukac winnego, mirek sprobuje uciekac w ukochane bieszczady, ale znajda go i tam, zrozpaczony mirek wyruszy na poloniny, ale wyda go latajacy nad nim wkur*iony orzel, rozpocznie sie wyscig z czasem, resztka sil dotrze na tarnice, zacznie robic rachunek sumienia, wtedy dopadnie go rozwscieczony tlum, padnie strzal, ale to nie bedzie taki zwykly strzal, gora, krzyz oraz bialy prorok - dopelni sie 3cia tajemnica fatimska i nastapi koniec swiata, chcecie tego ? ja nie, nie daj sie mirku i nie wklejaj ;] ifeelgood Ty nie pij tyle , to nie będą ci się horrory śniły a skoro już musisz, to wsadź głowę pod zimną wodę zanim usiądziesz do kompa Nie zaśmiecaj wątku, tu o zdjęciach gadamy a nie o tym co się komu zwidziało ifeelgood Ty podziel się tym co pijesz nie bądź żyła Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
No..i to by było tyle na temat zdjec. Jak zwykle zawodowi ... jak mirek i andrzejek musieli sie wrtacic ze swoimi aleee..i zamaist fotek mamy to za w 99.99% na tym portalu. Czyli bluzgi...oskarenia i pierd*lenie nie na temat. Dziekujemy wam za to ... . Moderacja oczywiscie spi..zaskoczyło ich to jak zima w grudniu drogowców
el.B... ps.Nie zawsze śpi ;) co do samej treści ... staraj się być mniej "wyrazisty" |
|
|
|
|
ifeelgood - tekst rewelacyjny. Fantazja i polot pierwsza klasa. Jedno tylko małe sprostowanie - kocham Tatry - w Bieszczadach nie byłem jeszcze. Za taki tekst powinna byc jakaś nagroda. Może sm ci coś przyzna. U mnie masz niezłego plusa.
Gratuluję - to się nazywa prawdziwe poczucie humoru - coś, na co nie stać wielu użytkowników tego forum Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Mariusz nie unoś się. Obiecuję poprawę.
A tak w temacie, wklej te fotki z Łukawicą w lecie i zimą. Mogę ja wkleić ale potrzebuję twojej zgody. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na sucho to bylo, pic nie moge bo pisze glupoty ;]
fajnie mirku ze bez spinek :-) a bieszczady polecam, pierwsza fotka ktora zamiescilem to poloniny, a tu krzyz na tarnicy http://s3.ifotos.pl/img/P1020211J_rpshaqs.JPG tak wrzucam bo sie rozjezdza ;p iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Dobra - ja obiecuję, już nie mącić tego tematu - mariusz77 - sorki. Zwróć uwagę, że pierwszy napomniałem tu niektórych, żeby obory nie robili. I nie obrażaj. Nigdy cię nie obrażałem i nie życzę sobie tego z twojej strony. andrzejko zrobi co zechce - jako były mod ma swoje zasady i traktowanie regulaminu - wszystkim znane. Wróćmy do fotek, i nie psujmy tematu, który jest na prawdę fajny.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Ponizsza fotka robiona w tym samym miejscu co poprzednia , trzeba sie tylko obrócic i zamiast jeziorka sztucznego widać Łukawice ( ta fotka robiona wczesna wiosna )
Druga fotka robiona o ile dobrze pamietam telefonem z 2mgp aapratem wiec szału nie ma..ale fajne ujęcie według mnie . |
|
|
|
|
Sory że zwróciłem uwagę na coś innego, niż jakość zdjęcia i to, co chciałeś pokazać. Czy woda w tym potoku zawsze jest taka - żółta?
Ale żeby nie było. Ciekawa fotka. Lubię wszystko co kojarzy mi się z górami. Druga fotka - rzeczywiście dobre ujęcie. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Hmmm nawet bym nie pomyślał że nawet w takim temacie potraficie napisać takie nieładne słowa
co do fotek ... ślimak kozak "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Woda lekko zóltawa dlatego ze Łukawica przez wiekszosc swego biegu płynie przez las ,a w lesie jak wiadomo materia organiczna wpada do rzeki i gnije . Ponadto przepływa tez przez stawy hodowlane co niestety ma wpływa na zabarwienie .
|
|
|
|
|
A gdzie zdjęcia stalowowolskiej architektury - nikt z was nie ma ?
Może zareklamujecie jakieś miejsca w naszym mieście które są pięęękne i dziko nieodkryte... |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
To moje conieco z wyjazdu do londka zdroj ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pogrzebałem i znalazłem Stalówkę 8 lat do tyłu ;) 2003 rok Zdjęcia w wersji roboczej. Nie mogę znaleźć skończonych :( |
|
|
|
|
CYTAT Jadeit jakiego programu używasz do obróbki zdjęć ? - chciałbym cos lepszego od Gimpa ale mnie skomplikowanego od photoshopa - potrzebuje programu w którym będę mógł np. zmieniać kształty - powiekszac je lub pomniejszac bez naruszania całego obrazu na deformacje - tylko i wyłącznie wybrany obiekt - wie ktos może jaki program jest dobry do takiej obróbki ? Nie używam w ogóle, żadnych programów do obróbki zdjęć. Pokazałem tylko, jak można zmienić kolorystykę wykonanej fotografii jednym kliknięciem myszki. Uzyskałem ten efekt w przeglądarce graficznej - IrfanView (zmiana składowych kolorów). |
|
|
|
|
Bardzo podoba mi sie pierwsza fotka adriannw i fotki gb74 a szczegolnie ta z kwiatkiem
|
|
|
|
|
Uwaga!
Ogłaszam konkurs na najlepszą fotografię przysłowiowego kwiatka. Konkurs trwałby od dzisiaj, do niedzieli wieczorem. Każdy z Nas może zamieścić dowolną liczbę zdjęć (w granicach rozsądku, cobyśmy się nie pogubili). Liczę również na to, iż zaczniemy komentować zamieszczane przez Nas zdjęcia (szczególnie moje). Miło by było usłyszeć jakiekolwiek słowa - krytyki bądź uznania. Szczególnie ważne jest to w tym konkursie. Czy są jacyś chętni? PS. Szukamy sponsora, bo przydałaby się jakaś nagroda dla zwycięzcy! |
|
|
|
|
CYTAT Uwaga! Liczę również na to, iż zaczniemy komentować zamieszczane przez Nas zdjęcia (szczególnie moje). Miło by było usłyszeć jakiekolwiek słowa - krytyki bądź uznania. IMHO(→ moim skromnym zdaniem) : nr 1 ma przy powiększeniu cóś co przeszkadza w kadrze w prawym górnym rogu można to było odsunąć nr 2jakby ostrość trochę uciekła z tego pierścionka w dół nr 3 trochę kadr posprzątałabym skoda trochę, że główna rzecz wyeksponowana na fotce jest ucięta i zrobione z góry a nie z poziomu wiatraka f powinno być jak najniższe (jeżeli aparat ma funkcje ustawienie ręcznego) wtedy bałagan z tyłu robi się rozmazany główny element w całości Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
Takie pytanie do gb74 . Chciałbym wiedziec jak sie robi takie fotki jak ta Twoja z tym wodospadem małym .Czy do tego potrzebny jest jakis specjalny sprzet ?? Moze to smieszne pytanie dla Was ale ja jestem zupełnym amatorem i robie fotki tylko dla swojej przyjemnosci i nie mam zupoelnie doswiadczenia w tym temacie .
Co do konkursy to dobrym pomsl tylko jak chcesz jadeit rozwiązac sprawe głosowania na poszczegolne fotki ? |
|
|
|
|
gb74 - to nie sa twoje zdjecie !
Wkleiles w temat zdjecia z tapet Windowsa...ta woda z wodospadziku nie wyglada naturalnie..zbyt piekne by mogłoby byc prawdziwe..przyznaj się ,że to nie twoje foty ,albo ,że sa na maxa retuszowane |
|
|
|
|
CYTAT gb74 - to nie sa twoje zdjecie ! Wkleiles w temat zdjecia z tapet Windowsa...ta woda z wodospadziku nie wyglada naturalnie..zbyt piekne by mogłoby byc prawdziwe..przyznaj się ,że to nie twoje foty ,albo ,że sa na maxa retuszowane hehehe dzięki JerseyShore to dla mnie pochwała oczywiście oryginał fotki w NEF mam u siebie proponuję postawić statyw+aparat z obiektywem w rzeczce na obiektyw nałożyć filtr szary lub polar i voilà masz fotkę z windowsa i mokre buty filtry to podstawy fotek;-) CYTAT Mariusz77 Takie pytanie do gb74 . Chciałbym wiedziec jak sie robi takie fotki jak ta Twoja z tym wodospadem małym .Czy do tego potrzebny jest jakis specjalny sprzet ?? musi być statyw ponieważ musi wyjść dłuższy czas naświetlania nie wytrzyma się nieruchomo tak długo mając aparat + obiektyw w ręku no i filtry : szary N4 lepiej N8 (nakręcane lub typu cokin) lub/i polaryzacyjny trzeba również być gotowym czasem zamoczyć nogę lub dwie CYTAT Moze to smieszne pytanie dla Was ale ja jestem zupełnym amatorem i robie fotki tylko dla swojej przyjemnosci i nie mam zupoelnie doswiadczenia w tym temacie . to nie są śmieszne pytania... mnie też ktoś tego uczył a i tak jeszcze niewiele umiem Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|