|
|
|
Na energetyków też maja dobry zarobekale ograniczenie do 50 w tamtym miejscu to zdeka przesada, ani domów, ani szkoły żadnej, 80 było by git. Miesiąc temu jak mnie alfa złapała właśnie na energetyków, to oglądałem swój wyczyn i podczas mierzenia prędkości na 300m jechali za mną ta samą prędkością co ja i na nagraniu było widać, że po skończonym pomiarze dopiero przyśpieszyli. Niestety nie obyło się od słonego mandatu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podobno GDDKiA chciała podnieść limit na Energetyków i obwodnicy od Chopina do Brandwickiej do 70km/h ale były opory ze strony policji - wiadomo łatwej kasy nie odpuszczą.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT Samochód można sprawdzić na hamowni albo na torze jedyne bezpieczne miejsca. Na drodze to dla mnie głupota. Bo jest to stwarzanie zagrożenia dla innych, nie mówię tu o przekroczeniu o 10 czy nawet o 20km ale jechać 200km na 70 to lekka przesada. kolego daje ci kase zabierz mnie w polsce na tor. Mamy poznań: 530 km zapisy na przyszly rok bo mieszkańcom przeszkadza Mamy mała petkle w kielcach nie do zarezerwowania na weekend i mieszkańcom przeszkadza. koniec torów - gdzie młodzi maja sie wyszlaeć i dodam że ja na torze byłem kilkadziesiąt razy i niestety grono jeżdzących jest nikłe. Brakuje u nas toru jak nurburbring gdzie dajesz 10 ojro i zasuwasz 20 km, u nas tak sie nie da "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
No bo się i należał. Na ul.Energetyków - też są przejścia dla pieszych i przez takich idiotów , próba przejścia na druga stronę to wyczekiwanie aż przeleci "fala" pędzących na złamanie karku samochodów. Sam widziałem jak łapnęli panią, która leciała sobie terenówką BMV stóweczkę...
A jakie pretensje miała do nich, że wszyscy jadą, a to ją łapnęli...... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
mirek777 tak się składa, że pozwalam sobie troszeczkę szybciej jechac od mleczarni do elektrowni gdzie pracuje a ztego co sobie przypominam na tym odcinku drogi niema żadnego przejścia dla pieszych. Tak więc uważam, że to ograniczenie do 50 jest głupie ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
|
|
Ty rozpędzasz się tu, inni wcześniej, jeszcze inni po prostu nie zwalniają. Efekt jest ten sam. Nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się że przejście jest na wysokości LOK-u. Nauczcie się szanować pieszych.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Ja się nie dziwię większości kierowców, sam też jestem pieszym, przecież nie śpię w aucie.
Ale Polska to w 90% teren zamieszkania i zabudowany - 30 i 50km/h. Niedobór ekspresówek, obwodnic, autostrad - a te płatne i omijane miastami. Ludzie się wkur...ją za kółkiem i takie są efekty. STW nie ma obwodnicy tylko Rozwadów ją ma. Wiadomo, ze kierowcy grzeszą ale to nie roboty bez emocji. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT pozwalam sobie troszeczkę szybciej jechac od mleczarni do elektrowni gdzie pracuje a ztego co sobie przypominam na tym odcinku drogi niema żadnego przejścia dla pieszych. Stecyk - ja także sobie tam pozwalam tylko po drugiej stronie torów - solidarności - chociaż tam też mają miejsce częste wypadki (potrącenia rowerzystów) - tyle że bardziej na wlocie - rowerzyści z Huty. |
|
|
|
|
przejście jest koło LOKu a następne pod Elektrownią, spory odcinek na 70kę a wypadki na Energetyków są nie tyle od prędkości co od zajeżdzania drogi ale policja standardowo pisze w notatkach o niedostosowaniu V do warunków lub alkohol czasami wymuszenie pierwszeństwa reszta to kilka %.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
No ale on przyspiesza od mleczarni czyli praktycznie juz za pasami i jeżeli jedzie do pracy do elektrowni to w sam raz skręt przed pierwszymi pasami - tyle ,że racja Kosmal - wypadki tam są bardzo czeste.
|
|
|
|
|
te ograniczenia do 50/70 sa smieszne, sa miejsca gdzie mozna zrozumiec i ok, ale obwodnica ? wymysly starych zgredow ze slabym refleksem ;]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Ja nie każe tamjechać 150 czy 200.... Ale 80 to w miare bezpieczna prędkość dla tej drogi. Jak byłem w hiszpani to tam takie drogi jak NISKO-STW (tak samo zabudowany teren) ograniczenie było do 80-100km/h i jakoś wypadków nie było. Niestety u nas duża ilość kierowców nie myśli za kierownicą i stąd te wypadki. Te ograniczenia nie są dla poprawy bezpieczeństwa tylko dla policji i ich łatwego zarobku. Lepiej zapobiegać wypadkom a łapanie na radary to nie jest zapobieganie tylko zarobek. Powinno być więcej ekspresówek, obwodnic było by znaczniej bezpieczniej, drogi powinny być w dużo lepszym stanie. Ale najłatwiej jest postawić ograniczenie do 40 i postawić radar i to według policji jest zapobieganie odrazu zaznaczę, że chodzi mi o te miejsca w których można by było szybciej.
|
|
|
|
|
Dziś rano widziałem bardzo pocieszną scenkę. "Do pracy" jechali sobie policjanci słynną juz alfą. A za nimi ku Stalowej Woli podążał dłuuuugi sznur samochodów. Nikt nie miał odwagi ich wyprzedzić. Jak wiadomo - koniec miesiąca - a wtedy drogówka jest wyjątkowo aktywna.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|