|
|
|
Hej, pytanie nietypowe, ale mojego tatę bardzo interesuje jaki samolot codziennie kilka minut po 20 przelatuje nad Stalową Wolą, Zawsze dobrze go słychać, ale nie wiem z jakiego i w jakim kierunku leci.
Czy ktoś się orientuje jaki to lot? Z góry dziękuję za informację. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak,tak,ja też bym chciała to wiedzieć,też go codziennie słyszę,właśnie kilka minut temu tak było.
|
|
|
|
|
U mnie go słychać zawsze o 20:15 tez mnie nurtowało to pytanie dlatego znalazłem ta stronkę - gdzie masz pokazane wszystkie przeloty samolotów nad krajem który was interesuje - z opóźnieniem o 2h:
www.flyghtradar24.com Niestety - same go namierzcie i dajcie znac jak już będziecie wiedzieć dokąd lata |
|
|
|
|
Dobra strona ...juz od dawna z niej korzystam . Zainstalowałem sobie tez to na moim telefonie z androidem .
Strona fajna z tym ze ona pokazuje tylko loty rejsowe . Nie pokazuje oczywiscie lotow wojskowych..czarterów itp . |
|
|
|
|
Mariusz77 wygadałeś się ! a chciałem żeby laski szukały do usr*nej śmierci tego samolotu ! hehehe
Dokładnie - i po zagadce - nie znajdziecie tam tego samolotu poniewaz jak kolega wyżej już wypaplał nie pokazuje stronka konkretnych przelotów - tyle ,że mi tego nikt nie powiedział przez 2 miechy i ślęczałem na niej szukając tego zasra*ca po 20-stej |
|
|
|
|
haha, dzięki chłopaki ;P rzeczywiście już się zaczęłam wkręcać w tą stronkę ale ktoś przecież musi wiedzieć.
|
|
|
|
|
To nie takie trudne!-juz po głosie poznac ze to transportowiec CASA śmiga na południowy wschód do Afganistanu.Nocne loty sa bezpieczniejsze
|
|
|
|
|
Może wie Mariusz - bo ja niestety nie wiem jak go zlokalizować i dowiedzieć się jakiego jest typu i dokąd lata docelowo - szukałem na innych stronkach ale bez śladu - samolot widmo nad Stalówką
Ps. rdest - wiesz ,że moja pierwsza myśl także była z tym związana ? po jego buczeniu tez brałem go za "dostawczaka" - i podejrzewałem Azje |
|
|
|
|
Jutro jak nie zapomne..bede czaił na niebie ( o ile nie bedzie chmur ) Moze uda sie mi zaobserwowac skad to leci mniej wiecej i jaki to mniej wiecej typ samolotu .Wtedy bedzoe mozna jakos sie napewno doszukac .
|
|
|
|
|
Mariusz no własnie w tym sęk - że ja nad tym główkowałem od wakacji - czyste niebo, godzina 20 - nie ściemnia się - słysze go wyraźnie - a na niebie nie ma ani jednej smugi po samolocie...nie wiem czy się da go wypatrzyć na niebie - bo mi sie nie udało
|
|
|
|
|
Na 90% jest to samolot transportowy ale skad i do kad leci i z czym na pokladzie to juz nie wiem
|
|
|
|
|
Jersey chyba masz kompleksy i swojego małego będziesz szukał do śmierci w gaciach......... normalnie żal, pyta się normalnie to odpisz normalnie a nie w kulki lecisz Jak wiedziałeś, że tam nie znajdzie tego samolotu to poco podajesz im tę stronke
|
|
|
|
|
Stecyk od tego mam laske :-) Tobie tez polecam.
Nie martw się nie trzymałbym ich długo w niepewności - poza tym dziewczyna zabawnie to przyjeła więc po co ten bulwers ? skocz lepiej po pęsete |
|
|
|
|
ja przy piwie z kumplami smiejei ze to ruski bombowiecale an 99%to transportowiec widzialem go pare razy w lato jak nie bylo chmur
|
|
|
|
|
Z czego winioskujecie ze to transportowiec ?? Po odgłosach silnika ??
|
|
|
|
|
Ty za to masz tam tabliczkę: - nie deptać, może coś wyrośnie a ta Twoja laska to pewnie jakaś dębowa grunt, że nie plastik
|
|
|
|
|
To nie jest CASA, który ma tylko dwa silniki i jest o wiele cichszy mimo, że ma także silniki turboodrzutowe. Ten samolot leci zawsze z północnego-wschodu na południowy-zachód a więc Afganistan odpada ;) ktoś tu coś takiego sugerował. Na flight-radarze go nie zobaczycie bo to samolot wojskowy. Więcej nie powiem dlatego, że za dużo chcielibyście wiedzieć
|
|
|
|
|
CYTAT Z czego winioskujecie ze to transportowiec ?? Po odgłosach silnika ?? POprostu trasportowce lataja na nizszym pulapie zwyklego pasazeskiego tak nie slychac,a na awionetke to to nie wyglada To tylko moje zdanie |
|
|
|
|
sorry-przejęzyczyłem się, ma silniki turbośmigłowe
|
|
|
|
|
Kurza twarz! A już myślałam, że tylko ja mam "problem" z tym samolotem. Też mi się wydaje, że to baryła jakaś leci, bo buczy strasznie, słychać go nawet przy zamkniętych szczelnie oknach. Hmm, miałam kiedyś sprawdzić na flightradar, ale zawsze miałam co innego do roboty.
Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
A moze to poprostu jakis ATR 42 turbosmiglowy leci na Jasionke ?? Moim skromnym zdaniem to nie jest wojskowa maszyna bo po co latała by dzien w dzien ..ale moge sie mylic oczywiscie .
|
|
|
|
|
CYTAT że ma także silniki turboodrzutowe. oh yea - a już myślałem ,że lata z prędkością dżwięku - a przecież przez połowe "Na Wspólnej" go słychać Ps. jeżeli znasz miejsce z którego startuje i gdzie ląduje - to podaj chociąż jedno z nich |
|
|
|
|
CYTAT [cytat]że ma także silniki turboodrzutowe. oh yea - a już myślałem ,że lata z prędkością dżwięku - a przecież przez połowe \"Na Wspólnej\" go słychać przecież poprawiłem na turbośmigłowe kr**ynie, niedowidzisz el.B... |
|
|
|
|
oh_yea widze totalny de**lu ,że poprawiłes i ,że nie wiesz co piszesz id**to
el.B... |
|
|
|
|
oh_yea widze totalny de**lu ,że poprawiłes i ,że nie wiesz co piszesz id**to
Turboodrzutowe to masz IQ - tak szybko znika.. Gadaj skąd les**zu startuje i dokąd leci - bo mnie to interesuje ! el.B... |
|