|
|
|
Gdze moderatorzy do cholery???????????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT oh_yea widze totalny de**lu ,że poprawiłes i ,że nie wiesz co piszesz id**to CYTAT oh_yea widze totalny de**lu ,że poprawiłes i ,że nie wiesz co piszesz id**to całus Turboodrzutowe to masz IQ - tak szybko znika.. Gadaj skąd les**zu startuje i dokąd leci - bo mnie to interesuje ! No i mamy przykład jacy ludzie tutaj piszą. Wejść tu na "stalowe miasto" to jak do śmierdzącego szaletu, nic tylko splunąć. Pogratulować poziomu. Sam zacząłeś ... a teraz krzyczysz ... el.B... |
|
|
|
|
hahha...sam dołozules cegielke do tego poziomu..wiec nie pograzaj sie
|
|
|
|
|
oh_yea - niski poziom to Ty reprezentujesz - wyskakując z kretynami - dostajesz to samo w zamian - więc teraz nie płacz i nie odwracaj kota ogonem...bo każdy widzi co napisałeś.
|
|
|
|
|
Podtrzymuję to co napisałem, żenada. Pogratulować poziomu.
|
|
|
|
|
ale jak jersey komuś dowala to jest dobrze.... a jak jemu to już płacz. Normalnie żenada i totalna porażka na całej linii...
|
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
http://www.flightradar24.com/
proszę |
|
|
|
|
Stecyk - ja odpisałem - a to różnica - on jest prowodyrem poniewaz jako pierwszy rzucił sie z takim textem w moja stronę:
CYTAT przecież poprawiłem na turbośmigłowe kretynie Gdyby te słowa nie padły - nie było by scysji - Ciebie jakos Stecyk potrafiłem olac bo mi nie ubliżałeś... Ps, można pożartowac ale nie trzeba wyskakiwac z obraźliwymi epitetami - a ja zawsze oddaje z nawiązką mój błąd. |
|
|
|
|
Panowie, wszystko z dystansem. Proponuje zakończyć OT i piśać "NORMALNIE" na dany temat
|
|
|
|
|
Prawdopodobnie jest to samolot pocztowy lecący z Kijowa do Lipska. Bodajże AN-12.
|
|
|
|
|
Z tego co ja wiem juz od dłuższego czasu jest to rejsowy samolot z jasionki do warszawy
|
|
|
|
|
WoooW, cóż za inspirujący Stalówkę temat
Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|
|
|
|
z tego co wiem ten samolot pocztowy jest i paczki przewozi wieczorem zawsze a skąd to nie wiem
mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ... |
|
|
|
|
http://www.oltjetair.com/pl/dokumenty/rzeszow
|
|
|
|
|
oj, ale narobiłam. chłopaki mi się pościnali, a dalej nie wiemy.
może to i rzeczywiście Rzeszów-Warszawa, ale wydaje mi się że bywa już nawet kilka minut po 20 nad nami (a ten odlatuje z Jasionki o 20:15). no to od jutra będę uważniej nasłuchiwać. mi osobiście najbardziej podoba się wersja że to pocztowy z Kijowa do Lipska. ale co ja tam wiem ;P dziękuję za wszystkie merytoryczne odpowiedzi. jakby ktoś go wyhaczył na niebie, proszę dać znać |
|
|
|
|
Jest to rejs FD313. Fedex z Moskwy do Nowego Jorku. Lata od 1992 roku, nad Stalową przeważnie o godz. 20:10 - 20:18. Z racji iż jest to system oparty na GtSM4002, jest on nie zarejestrowany w IMDS, tzn. że żaden flightradar itp. nie lokalizują blackpointa tego samolotu. Tego typu maszyn w powietrzu jest każdego dnia około 40-50. FR24 wykrywa dziennie w powietrzu ok. 1800 samolotów na całym świecie, z wyjątkiem AntiDS. Nad Polską leci on na wysokości ok. 4800m, z prędkością ok. 760 km/h. Nisko i szybko, stąd specyficzne "buczenie".
|
|
|
|
|
o kurczę! dziękuję za te informacje.
tato będzie wniebowzięty jak mu to jutro powiem haha, no to zagadka rozwiązana! Himan!! |
|
|
|
|
CYTAT oj, ale narobiłam. chłopaki mi się pościnali, a dalej nie wiemy. może to i rzeczywiście Rzeszów-Warszawa, ale wydaje mi się że bywa już nawet kilka minut po 20 nad nami (a ten odlatuje z Jasionki o 20:15). no to od jutra będę uważniej nasłuchiwać. mi osobiście najbardziej podoba się wersja że to pocztowy z Kijowa do Lipska. ale co ja tam wiem ;P dziękuję za wszystkie merytoryczne odpowiedzi. jakby ktoś go wyhaczył na niebie, proszę dać znać RZE - WAW nad Stalową jest ok. 980m. Jak możesz go słyszeć ? Przy podniesieniu progu 300-400m STM samolot jest niesłyszalny z ziemi. Chyba że overair'y, ale nie w Polsce. |
|
|
|
|
ojj, no bo widzisz, ja się nie znam tak jak ty. dobrze że mnie poprawiasz, czegoś się nauczę.
i naprawdę wolę twoją wersję z fedexem niż jakiś tam krajowy przelot. |
|
|
|
|
przychylam się do tego co napisał/a krk. już gdzieś raz szukałem co to za samolot i wyszło na ten kurierski
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Inez, w 94 roku jak zaczynałem prace na IFDependerze na Jasionce to często słyszałem pytania ludzi o ten lot. Od zawsze szczególnie specyficzny ze względu na nośną indukcji powietrznej, co wywoływało specyficzny dźwięk, tym bardziej że kurs nie dotyczy stricte Stalowej. Najbliższym punktem do STW jest Zaklików, bowiem właśnie tam on przelatuje. Wiem, że właśnie nad Stalową jest on bardziej słyszalny, ze względu na inwersje wysokości do prędkości. Obecnie na Okęciu jest 9 Fedex'ów każdego dnia. 4 na Azję i 5 na Amerykę Pn. i Pd. Każdy jeden ma podobne parametry spirotechniczne i akustyczne. Najciekawszym jest fakt, iż od 8 lat mojej pracy w F.Chopin Airp. ani razu nie odnotowano jakiegokolwiek failland tego typu rejsów. A ogólnie na transatlantykach ja sam zaraportowałem ich 16 na wieży w rejsach pasażerskich. Gdzie w histori Fedex od roku 52. bylo ich jedynie 3.
|
|
|
|
|
to błekitny24 z tvn
|
|
|
|
|
też się zastanawiałem i myślałem że to coś z Afganistanu do Reichu lata, bo na FR24 nie było nic widać.
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Tak właśnie - Afganistan lata - jedzenie i woda dla Armii
|
|