|
|
|
witam
zwracam się z prośbą do rodziców, którzy przez pierwszy rok życia szczepili swoje maluszki szczepionkami skojarzonymi 5w1 i 6w1 oraz szczepionkami dodatkowymi (rotawirusy itd.) - napiszcie ile kosztuje każda szczepionka. chcę się dowiedzieć jaki jest łączny koszt tych szczepionek w 1. roku życia dzieciaczka. dzięki za odpowiedzi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT witam zwracam się z prośbą do rodziców, którzy przez pierwszy rok życia szczepili swoje maluszki szczepionkami skojarzonymi 5w1 i 6w1 oraz szczepionkami dodatkowymi (rotawirusy itd.) - napiszcie ile kosztuje każda szczepionka. chcę się dowiedzieć jaki jest łączny koszt tych szczepionek w 1. roku życia dzieciaczka. dzięki za odpowiedzi lebron tak sie składa ,że moja mama jest pielęgniarka dziecieca i szczepi dzieci tymi szczepionkami - zadzwonie do niej dzisiaj, lub jutro i wiadomośc Ci wyśle na PW - jakie są koszty z tych szczepień. Pzdr. |
|
|
|
|
świetnie, dziękuję;)
|
|
|
|
|
Jeżeli chcesz cos wiecej odnosnie tych szczepien wiedziec to napisz mi na PW to o inne wkestie tez zapytam - poniewaz sam dzieci nie ma i nie szczepilem wiec sie nie wypowiem z mojego punktu widzenia na tem temat.
Pzdr. |
|
|
|
|
Znajdź sobie w internecie kalendarz szczepień a potem w aptece spytaj o cenę szczepionki.. Ja szczepiłam ładne parę lat temu i wtedy te skojarzone były po 120 zł, więc teraz są zapewne sporo droższe..
|
|
|
|
|
Zanim zapodasz swoim dzieciom to g...o wpisz w google tekst "Nie truj dziecka szczepionkami" poczytaj i przemyśl sobie co możesz zafundować swoim dzieciom tym 5w1 6w1
Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
|
|
CYTAT Zanim zapodasz swoim dzieciom to g...o wpisz w google tekst \"Nie truj dziecka szczepionkami\" poczytaj i przemyśl sobie co możesz zafundować swoim dzieciom tym 5w1 6w1 Znowu... Czy ja przypadkiem na tym forum nie dawałem już lika do artykułu z "Lancetu" (taka zupełnie nieistotna, niewiarygodna gazetka medyczna...), z wynikami badań nad szkodliwością szczepionek? No ale co tam "Lancet", chyba najbardziej uznane, recenzowane czasopismo medyczne na świecie, co z tego, że publikuje wyniki rzetelnych, poprawnych metodologicznie badań! Lepiej poczytać co na ten temat piszą ignoranci... A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
szczepionka 6w1 to koszt 200zł za każdą dawkę, 5w1 kosztowała chyba 140zł
Pneumokoki kosztują po 300zł za każdą z trzech dawek które są w pierwszym roku życia(dotyczy szczepień które rozpoczynasz w 6 tyg, życia dziecka, nie wiem jakie są koszty gdy szczepi się dziecko w póżniejszym okresie życia, np. po pierwszym roku życia) rotawirus kosztował chyba 320zł, nie wiem dokładnie bo nie szczepiłam na to dziecka |
|
|
|
|
Ja za 6w1 płaciłem dwa tygodnie temu 200 zł. O dziwo dziecko przeżyło i ma się dobrze, a to już druga dawka 6w1. Chyba mutant albo cuś....
CYTAT Zanim zapodasz swoim dzieciom to g...o wpisz w google tekst \"Nie truj dziecka szczepionkami\" poczytaj i przemyśl sobie co możesz zafundować swoim dzieciom tym 5w1 6w1 Marianosum, Lebron pyta o ceny szczepionek, a nie złote rady. Jeśli w kwestii szczepień można sobie coś poczytać, to np. to co poniżej. Wybierać można pomiędzy szczepionką, a którąś z chorób, na które może umrzeć Twoje dziecko. Błonica to choroba bakteryjna, która może powodować naloty w nosie, gardle lub drogach oddechowych. Objawy: ból gardła, gorączka, ból głowy i szybkie bicie serca. Możliwe powikłania choroby serca, paraliż, poważne problemy z oddychaniem oraz problemy z przełykaniem. Wirusowe zapalenie wątroby typu B to infekcja wirusowa, która atakuje wątrobę i może powodować długotrwałe zapalenie. Możliwe powikłania: marskość wątroby, rak lub niewydolność wątroby. Hib to infekcja bakteryjna, która może wywołać zapalenie opon mózgowordzeniowych (meningitis), posocznicę (septicaemia), zapalenie oskrzeli oraz zapalenie ucha. Objawy:gorączka, wymioty, bóle głowy i sztywność karku. Polio to infekcja wirusowa atakująca układ nerwowy i mogąca powodować paraliż. Tężec (szczękościsk) to choroba powodująca bolesne skurcze mięśni i mogąca doprowadzić do ataków padaczkowych oraz problemów z oddychaniem. W przypadku tej choroby, śmiertelność jest duża. Koklusz to choroba zakaźna, która wywołuje nasilający się kaszel prowadzący do duszności. Może mu towarzyszyć charakterystyczne "świszczenie". Możliwe powikłania: poważne trudności w oddychaniu, zapalenie płuc, niewydolność serca i płuc oraz uszkodzenie mózgu. |
|
|
|
|
Ja też szczepię dzieciaka i zamierzam to robić, zgodnie z kalendarzem szczepień. Dodatkowe (na -koki) niestety (stety) pominęliśmy, bo są za drogie. Zawsze moga zdarzyć się powikłania, to fakt. Ale nie mam zamiaru pozwolić na to, by dziecko zachorowało na jakąś paskudnicę. Jedno już ma i stanowczo wystarczy...
Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
Kilroy, masz na myśli "Lancet" w którym swoje badania opisują ludzie opłacani przez dany koncern farmaceutyczny? Ok, to idź i zaszczep się już przeciw grypie. Tak samo SzoPeN, jak juz straszysz chorobami na które można umrzeć to też spiesz się po szczepionkę na grypę.
Najlepszym dowodem na to, iż te szczepionki są przereklamowane jest fakt wycofywania ich w poszczególnych krajach jako obowiązkowe, znaczny spadek ich używania i co za tym idzie brak wzrostu zachorowań. |
|
|
|
|
W tym roku szczepiłam małego szczepionka 5 w 1. Było ich bodajże 4 albo 5 po 100zł. Ostatnia na żołtaczkę była niepłatna. Synek nigdy nie miał zadnych powikłań po tych szcepionkach, także ja z swojego doświadczenia polecam!
|
|