|
|
|
Mam pytanko jak ma się ta gierka jeśli chodzi o sprzęt mobilny typu laptop wychylam się z zamiarem zakupu tej gry by grać właśnie na laptopie lecz nie mogę znaleźć konkretnej informacji jak gra sprawuje się na tego typu sprzętach i czy w ogóle odpali a oto parametry :
Lenovo Z575 Procesor AMD Llano A6-3400M 1.40 GHz - 2.30 GHz ( 4 rdzenie ) Technologia AMD Turbo Core 8 GB pamięci operacyjnej RAM DDR3 Dysk twardy o pojemności 750 GB Karta graficzna AMD Radeon 6650M 2 GB RAM Windows 7 Home Premium PL 64 bit Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
pójdzie bez problemu
Wymagania minimalne * System: Vista Service Pack 2 32-bit * Procesor: 2GHZ Dual Core (Core 2 Duo 2.4GHZ lub Athlon x2 2.7GHZ) * Pamięć: 2GB RAM * Dysk: 20GB * Grafika AMD: kompatybilna z DirextX 10.1 z 512MB RAM (ATI Radeon 3000, 4000, 5000 lub 6000, wydajność ATI Radion 3870 lub lepsza) * Grafika Nvidia: kompatybilna z DirectX 10.0 z 512MB RAM (Nvidia GeForce 8, 9, 200, 300, 400 lub 500 z wydajnością Nvidia GeForce 8800 GT lub lepszą) Konfiguracja zalecana * System: Windows 7 64-bit * Procesor: Quad Core CPU * Pamięć: 4GB RAM * Dysk: 20GB * Grafika: kompatybilna z DirectX 11 z 1024MB RAM (Nvidia GeForce GTX 560 lub ATI Radeon 6950) |
|
|
|
|
Czyli wygląda na to iż śmiało można kupować gierkę zapomniałem dopisać co do grafiki iż jest w pełni zgodna z najnowszym DirectX 11 oraz Shader Model 5.0
Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
A tak w ogóle jak wygląda cała gra emocje wrażenia akcja w grze grafika i te sprawy czy wymaga stałego połączenia internetowego jeśli nie chcę grać w trybie multiplayer
|
|
|
|
śmiało możesz grac na full detalach ;)
|
|
|
|
|
Co do gry single player na swoim kompie możesz grać bez połączenia z netem (tryb offline).
Oczywiście połączenie internetowe musi być w trakcie instalacji z płyty - dociągał coś z neta. |
|
|
|
|
Piejo masz ten sprzet komputerowy co ja i tez sie zastanawialem jak by sie ta gra zachowala na sprzecie.
W sumie jak lap plynnie pociagnol gre Mass Efect to czemu by nie Batiego |
|
|
|
|
na fulach napewno nie pojdzie ale na minimalach pograsz graj jesr w......a w komos i wciagajesli chcesz mam do sprzedania orginala bfe i mw3
|
|
|
|
|
Jak czytam parametry tego lapka, to aż miło - pójdzie na pewno. Ile to cudo kosztowało? - Na pewno nie mało. Podziel się wrażeniami z grania - jak już kupisz i zainstalujesz.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Kolego od razu zapodaj sobie jakąś "podkładkę" chłodzącą. Ogólnie sprzęt typu laptop nie został stworzony do gierek bo wentylacja wszystkiego jest raczej średnia. Może się okazać że przez "gierczenie" sprzęcik odmówi posłuszeństwa dużo szybciej niż powinien
|
|
|
|
|
No z tym bym się nie zgodził. Byłem w tym tygodniu na prezentacji m.in. sprzętu do zastosowań inżynierskich - lapki HP - o jeszcze bardziej wyśrubowanych parametrach - i producent zapewniał, że nie potrzeba dodatkowego chłodzenia.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
To Tobie się stół zapali a nie producentowi Pisze na podstawie swoich obserwacji i lapku o "normalnych" parametrach
|
|
|
|
|
Słyszałem - owszem, że lapki z prockiem AMD rzeczywiście się grzeją.
Co do prezentacji - facet zrobił lapkowi katorgę na obliczeniach MES - i mozna było sprawdzić, czy laptop się "zagrzał" Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Tam faktycznie potrzebna jest moc obliczeniowa (procek), a przy gierkach to raczej grafa jest katowana
Zerknij sobie kolego na nowe karty graficzne pod komputery stacjonarne - jakie mają systemy chłodzące. A teraz pomyśl jaki to system można zmieścić w płaskim laptopie |
|
|
|
|
Jeśli chodzi o cenę za lapka to myślę iż nie za bardzo jest wygórowana jak na takie parametry nie mam go jeszcze bo dopiero jest zamówiony i dopiero za parę dni będę mógł go testować jak i gierkę oto link do aukcji : http://alleg(...)50048545 jeżeli chodzi o podstawkę chłodzącą to też już jest w drodze
|