|
|
|
Czy ktoś pracuje/pracował w Hucie szkła w Sandomierzu? Jakie wymagania odnośnie zatrudnienia? Jakie wynagrodzenie.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wynagrodzenie około 1500-2000 do ręki, ale alutec to przy tym przyjemna robota. Bywałem w pilkingtonie nie raz i niestety dziwne zasady tam były
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Do Jacek85 możesz napisać coś o tych dziwnych zasadach? Na jakim stanowisku pracowałeś?
|
|
|
|
|
Ee nie, ja tam tylko na testach bywałem. Wiesz w zagranicznych firmach ogólnie jest rygor - są zasady i trzeba ich przestrzegać nie ma że boli. pomylisz się to odpowiadasz za coś nie zwalisz na nikogo. A przełożeni to typowe gburki
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jacek85 - to co budzi Twoje co najmniej zdziwienie i chyba niesmak, to normalne wymogi od każdego pracownika, niezależnie od stanowiska w każdej pracy w normalnie funkcjonującej firmie, która ma przynosić zysk, rozwijać się i stanowić bezpieczne (w sensie trwałości zatrudnienia) miejsce pracy. Inaczej możesz być ciągle skoczkiem i szukać szczęścia, jak królewny z bajki. A znajdziesz brzydkie kaczątko, które za chwilę splajtuje m.in z powodu braku organizacji, która Cię przestrasza.
|
|
|
|
|
CYTAT Jacek85 - to co budzi Twoje co najmniej zdziwienie i chyba niesmak, to normalne wymogi od każdego pracownika, niezależnie od stanowiska w każdej pracy w normalnie funkcjonującej firmie, która ma przynosić zysk, rozwijać się i stanowić bezpieczne (w sensie trwałości zatrudnienia) miejsce pracy. Inaczej możesz być ciągle skoczkiem i szukać szczęścia, jak królewny z bajki. A znajdziesz brzydkie kaczątko, które za chwilę splajtuje m.in z powodu braku organizacji, która Cię przestrasza. Ja mam pytanie czy pracowałeś w normalnie funkcjonującej firmie, która przynosi zyski, rozwija się i stanowi bezpieczne miejsce pracy - na zachodzie ? To co jest u Nas a u nich to kolosalna różnica, nie mam wcale na mysli wynagrodzenia. |
|
|
|
|
Kolego pracowałem w poznaniu w takiej firmie 2 lata. i miałem porównanie do naszego grajdołka i jedyna firmy w okolicy o której uważam że jest dobrze zarządzana to sieć kronopoli mielec i pustków, oraz BWI ( stare delphi ) w krośnie które po przejęciu przez chinoli odżyło. Przez te 2 lata byłem na produkcji większości firm przemysłowych w promieniu 150 kilometrów.
U nas w wiekszości decyduje cena zakupu towaru, a nie jakośći to co dostanę w zamian "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jacek85 Z tego co piszesz o BWI to jest szansa dla naszej HSW być może jej też się uda,a było tyle komentarzy jak Chińczycy rozwalą HSW i zapewne wynikało to tylko ze złego nastawienia.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Bo nasi miszczowie słyszac chińczyk mysla tandeta. 5 lat chińskie auto zdobyło 1 gwiazdkę w testyach euro ncap. W tym roku zdobyło 4 czyli więcej niż wymażony pasek w tedeiku...
Zarfaz potem krzyk euforii harasiukiiiiiiiiiiii, oni zniszczyli harasiukiiii - tak bo oni od razu przejmowali ją w tym celu i cały czas o tym się mówiło. Ale przejeli też mase firm, które teraz robią spore obroty bo zwolnili nierobów, podniesli normy i firmy nierentowne przynoszą kokosy. A ludzie pod nosem mówią, że to wina wszystkiego tylko nie tego że na 3 zmianie się spało, że żąrówkę się wynosiło i kranik.... itp itd. Idę o duży zakład że hsw po 3 latach zacznie przynosić ogromne zyski bo ma potencjał, chińczyk tak rozegra sprawę związków jak trzeba "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Ja też tak myślę,że HSW ma potencjał ale źle wykorzystywany przez zarząd,który nie ponosi żadnej odpowiedzialności za niegospodarność.W zamierzchłym PRL-u za to można było można było trafić na długie lata za kraty.W dzisiejszych czasach prawo jest tak ułożone,że można kraść i niczego się nie obawiać.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Jakie są wymagania odnośnie zatrudnienia w Hucie szkła w Sandomierzu?
|
|