Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Do napisania tego posta zainspirował mnie obejrzany ostatnio w TV reportaż z fabryki biokominków.
Czy ktoś z forumowiczów posiada takie np : http://alleg(...)774.html cudo ? Jestem ciekaw wad i zalet, związanych z użytkowaniem takiego bajeru |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Do napisania tego posta zainspirował mnie obejrzany ostatnio w TV reportaż z fabryki biokominków. Czy ktoś z forumowiczów posiada takie np : http://alleg(...)774.html cudo ? Jestem ciekaw wad i zalet, związanych z użytkowaniem takiego bajeru To nowość na rynku i z opiniami będzie ciężko. Może dopiero pojawią się pierwsze od marca po zimie. Jak ktoś zakupił. |
|
|
|
|
CYTAT To nowość na rynku i z opiniami będzie ciężko. Może dopiero pojawią się pierwsze od marca po zimie. Jak ktoś zakupił. Jedyne czego się doszukałem w necie to, że te wykonane z blachy potrafią się odkształcić W opisach aukcji z tego typu urządzeniami jest podana moc grzewcza. Ciekaw jestem czy oprócz walorów estetycznych, potrafią choć trochę podnieść temperaturę w pomieszczeniu ? |
|
|
|
|
Witam.
tu masz stronke z biokominkami i nie tylko http://www.kratk(...)okominki |
|
|
|
|
CYTAT Witam. tu masz stronke z biokominkami i nie tylko http://www.kratk(...)okominki Dzięki kolego ale stron producentów, to ja mam od fixa Liczę na opinie kogoś kto już posiada taki wynalazek i może coś powiedzieć o jego wadach i zaletach |
|
|
|
|
Ja posiadam i jestem bardzo zadowolona bo mieszkam w bloku.Sprawdził się szczególnie w okresie ,kiedy nie grzały kaloryfery. Nie mam jakiegoś wyszukanego...ceny takich są bardzo wysokie, ale w odpowiedniej oprawie prezentuje się bardzo ładnie.Blacha na razie się nie zdeformowała i mam nadzieję, że tak zostanie. Ogień może nie jest taki jasny jak w zwykłym kominku, ale bez przesady. Nastrój i tak jest odpowiedni;)Kominek posiadam od lipca, więc nie wiem jak się sprawdzi na dłuższą metę.
|
|
|
|
|
CYTAT Ja posiadam i jestem bardzo zadowolona bo mieszkam w bloku.Sprawdził się szczególnie w okresie ,kiedy nie grzały kaloryfery. Nie mam jakiegoś wyszukanego...ceny takich są bardzo wysokie, ale w odpowiedniej oprawie prezentuje się bardzo ładnie.Blacha na razie się nie zdeformowała i mam nadzieję, że tak zostanie. Ogień może nie jest taki jasny jak w zwykłym kominku, ale bez przesady. Nastrój i tak jest odpowiedni;)Kominek posiadam od lipca, więc nie wiem jak się sprawdzi na dłuższą metę. Właśnie o taką opinie mi chodziło Powiedz mi proszę jeszcze czy ten płomień pali się tak " na żywca " czy jest przesłonięty jakąś szybą ? Niepokoi mnie kwestia spalin w pomieszczeniu bez przewodu wentylacyjnego |
|
|
|
|
Ogień nie jest niczym osłonięty, kominek nie ma żadnej szyby.Niczego też nie czuć, no chyba że wlejesz do zbiorniczków kilka kropel olejku zapachowego.Też miałam na początku jakieś wątpliwości co do tego nieosłoniętego ognia, ze względów bezpieczeństwa chociażby, ale teraz zdarza mi się zostawić mały płomień w nocy, aż do wygaśnięcia.Dodatkową ozdobę tworzą kamienie ceramiczne, a dostępne są też takie polana.
|
|
|
|
|
CYTAT Ogień nie jest niczym osłonięty, kominek nie ma żadnej szyby.Niczego też nie czuć, no chyba że wlejesz do zbiorniczków kilka kropel olejku zapachowego.Też miałam na początku jakieś wątpliwości co do tego nieosłoniętego ognia, ze względów bezpieczeństwa chociażby, ale teraz zdarza mi się zostawić mały płomień w nocy, aż do wygaśnięcia.Dodatkową ozdobę tworzą kamienie ceramiczne, a dostępne są też takie polana. No to mnie przekonałaś Trzeba zakupić taki z miejscem na olejek zapachowy i będzie, hmm ... romantycznie |
|