|
|
|
Cały budynek sądu codziennie oświetlony od góry do dołu.
Kto za to płaci? Jak to się ma do oszczędzania przez miasto energii np. zmniejszenia oświetlenia ulic. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Najpierw niech poprawią płytki a potem niech podświetlają ściany, normalnie fuszerka taka, że szok.
|
|
|
|
|
To taka nowa moda. Każdy superawangardowy budynek musi być oświetlony. Po co pokazywać to straszydło? Poszło na to dużo materiałów, a na końcu i tak są niedoróbki. Na zewnątrz już widać, a w środku niedługo wyjdzie.
|
|
|
|
|
CYTAT Cały budynek sądu codziennie oświetlony od góry do dołu. Kto za to płaci? Ci sami, którzy płacą za oświetlenie kościołów, jakiegoś ch*owego krzyża przy rondzie, czy pomnika Wojtyły pod bazyliką. |
|
|
|
|
Nic z tego nie kumam. Po jaką cholerę tak wyrzucać kasę.
|
|
|
|
|
Lucky Luk w pełni popieram Twoją wypowiedz. Powinno być tak że jak jakaś organizacja wyznaniowa postawi sobie jakieś coś, to niech sobie płaci za jego oświetlenie i utrzymanie w porządku w okół niego. A z sądem to faktycznie przesadzają. Zanim zapadnie pierwszy wyrok to kilkadziesiąt tysiaków pójdzie się je.*ć za światło.
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Cały budynek sądu codziennie oświetlony od góry do dołu. Kto za to płaci? Ci sami, którzy płacą za oświetlenie kościołów, jakiegoś ch*owego krzyża przy rondzie, czy pomnika Wojtyły pod bazyliką. widzę Lucky Luk,że jesteś przeciwnikiem wszystkiego co związane w naszym mieście z religią to może warto zmienić avatara? |
|
|
|
|
Źle widzisz w takim razie. Nie jestem przeciwnikiem ani religii ani naszego miasta. Jestem odwiecznym przeciwnikiem hipokryzji, obłudy, kłamstwa. Przeciwnikiem tego, co serwują swoim owieczkom złodzieje w czarnych sukienkach.
|
|
|
|
|
CYTAT Jestem odwiecznym przeciwnikiem hipokryzji, obłudy, kłamstwa. Lacky Lucku, ale właśnie sam wygłosiłeś swój pogląd pełen hipokryzji, obłudy i kłamstwa. Nie jesteś przeciw czarnym sukienkom tylko przeciw wszystkiemu co związane z religią. Po co się oszukujesz? A światła są potrzebne. Budynki odpowiednio podświetlone mogą wyglądać przepięknie. Staszic np. Sąd powinni faktycznie schować w otchłani ciemności, fuszera jak żadna. Koszt włączenia jednej lampy oświetlającej jakiś obiekt nie są chyba aż tak wielkie. |
|
|
|
|
CYTAT ... Koszt włączenia jednej lampy oświetlającej jakiś obiekt nie są chyba aż tak wielkie. już liczymy jedna taka lampa ma średnio 2000W to jest 2kW, w miesiącu grudniu świeci się powiedzmy od 17:00 do 6:00 rano czyli 13 godzin na dobę razy 31 dni = 403 godziny w miesiącu. 403 x 2 kW = 806 kWh Cena 1kWh w PGE to 0,273 PLN czyli 0,273 x 806 to w przybliżeniu 220 PLN, czyli całkiem tanio |
|
|
|
|
Do Lucky Luc.
Nie obrażaj podatników, matołku ....... dzięki BOGU mam pieniądze i mogę z nimi robić co mi się podoba a zwłaszcza płacić na oświetlenie krzyża i kościoła i nic ci do tego. A ty piesku, mały kundelku możesz sobie szczekać do woli !!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
CYTAT już liczymy jedna taka lampa ma średnio 2000W to jest 2kW, 2KW? A skąd taka moc? Może 200W, to już prędzej. Widziałem kiedyś taką lampę metalohalogenową, która świeciła na jakąś ścianę, miała 150W. |
|
|
|
|
od 150 W do 250 W
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT od 150 W do 250 W No tak mi się wydaje. Przyjmując średnio 200W, wychodzi (wg wyliczeń poprzednika) jakieś 22 miesięcznie. To chyba nie jakieś wielkie pieniądze. |
|
|
|
|
CYTAT Do Lucky Luc. Nie obrażaj podatników, matołku ....... dzięki BOGU mam pieniądze i mogę z nimi robić co mi się podoba a zwłaszcza płacić na oświetlenie krzyża i kościoła i nic ci do tego. A ty piesku, mały kundelku możesz sobie szczekać do woli !!!!!!!!!!! Bronisławie, Ty masz pieniądze dzięki Bogu, a ja dzięki pracodawcy. Nigdzie nie narzucam co masz z nimi robić, możesz wydawać na oświetlenie krzyża, wydać w burdelu czy też rzucić Proboszczowi (temu od budownictwa krzyżowego) na tacę. Rozumiem, że jako zagorzały fanatyk koscioła katolickiego postępujesz zgodnie z nauką Chrystusa. Tylko zastanawiam się, kiedy Chrystus uczył nas nazywać bliźniego matołkiem, psem, czy małym kundlem. |
|
|
|
|
CYTAT Źle widzisz w takim razie. Nie jestem przeciwnikiem ani religii ani naszego miasta. Jestem odwiecznym przeciwnikiem hipokryzji, obłudy, kłamstwa. Przeciwnikiem tego, co serwują swoim owieczkom złodzieje w czarnych sukienkach. a no widzisz,to mogłeś użyć innego określenia niż ,,jakiś ch.jowy krzyż" wcalę Ci się nie dziwie że nazywasz księży złodziejami,przykładem jest Przełożony,Przeor (any) z najpopularniejszego radia w Polsce,które nawet Polsat potrafi zagłuszyć i wejśc na ich fale wożący się Maybachem za milion złotych orzełków. To nie te czasy,kiedy ksiąz świecił przykładem.Ni powiem-sa jeszcze księża z prawdziwego powołania,ale to jak kropla w morzu. Jednak musze się z toba nie zgodzić Lucky Luku.Obrażając krzyż jesteś jego przeciwnikiem,a bynajmniej niestety na to wyszło.A jeżeli masz zamiar zaprzeczyc,to twoja wiara to nie wiara |
|
|
|
|
Nie zaprzeczam. Jestem przeciwnikiem krzyża. To prawda, jest on dla mnie zwykłym kawałkiem drewna. Nigdy zresztą nie modliłem się do krzyża, żadnych obrazków, różańców i innych badziewi. Zostałem tak nauczony, że jest jeden Bóg i modlę się tylko do Boga. Wiem, że on mnie wysłucha wszędzie, w lesie, w kiblu, w sklepie, na stacji benzynowej. I wcale się nie obraża jak nie dam na tacę. Amen.
|
|
|
|
|
a ja myslałam że modli się na różańcu,a nie do różańca
widać nowa moda weszła |
|
|
|
|
Anno nie wiedziałem że to takie skomplikowane, różaniec zapewne został wymyślony żeby się nie pomylić w modleniu. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Aniu, możesz się modlić nawet i na drabinie. Naprawdę, ch.. mi do tego. Tym bardziej, że dla Ciebie modlitwa to nowa moda...
Komuch, nie wiedziałem że katole mają nawet instrukcję obsługi do modlitwy. |
|
|
|
|
luck idąc Twoim tokiem myślenia i Toim ilorazem inteligencji jestem zmuszony napisać Ci żebys hapał dzidę dziękuję taki właśnie poziom reprezentujesz... Piszcie na temat a nie o modlitwach, symbolach itp. Gdzie jest moderator trzeba usuwać posty nie na temat.
|
|
|
|
|
Stec, nie kompromituj się.
|
|
|
|
|
CYTAT Aniu, możesz się modlić nawet i na drabinie. Naprawdę, ch.. mi do tego. Tym bardziej, że dla Ciebie modlitwa to nowa moda... nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz. więc nie wypisuj jakiś chorych bredni. moda też ci przyszło na myśl pheee ja w przeciwieństwie do ciebie nie mam takiego lekkiego podejscia w tym temacie,poza tym nie chce mi się o tym pisac akurat tobie bo to jakby porwal się z motyką na słońce i na koniec muszę podpisac się pod stecykiem,bo mądrze napisał- ,,nie dyskutuj w idiotą,bo ściągnie cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" koncze temat bo sie zrobił nie na temat |
|
|
|
|
starykomuch
sa tacy dla których ten schemat wymyslono bo nie wiedzą po co aż tyle paciorków wymyślono to teraz już wiedzą dzięki twojej uprzejmości pozdrawiam |
|
|
|
|
Nie znam Cię Aniu i nie zabiegam o to aby Cię poznać. Nie wypisuję bredni, jasno się wyraziłem o swoich poglądach na temat krzyżyków i innych akselbantów. "Moda" nie mi przyszła na myśl a Tobie. Szanuję Twój brak lekkiego podejścia do tematu i nie wnikam czy modlisz się różańcem czy wibratorem. W demokratycznym państwie masz prawo używać zarówno jednego jak i drugiego. Oby nie naraz. A to, że podpisujesz się pod Stecem - świadczy tylko i wyłącznie o tym, że oboje macie wprawę w "chapaniu dzidy".
|
|