|
|
|
Witam,
jakie macie doświadczenia z portalami, na których można znaleźć interesujące oferty pracy i dodatkowo aplikować CV? Korzystacie z takiego narzędzia, by zwiększyć swoje szansę na znalezienie zatrudnienia? zapraszam do dyskusji |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Firmy niechętnie dają dobre oferty nsa portale. Same portale zamiast ciekawych ofert na poczatku często dają oferty pracy w finansach gdzie rotacja wynosi czesto kilkanaście osób na rok. Ogólnie wysyłając kilkadziesiąt cv stwierdzam że portali jest za dużo, pracodawcy daja ogłoszenia na 5-6 stron i dochodzi do tego że nie przeglądaja ofert bo za dużo tego i szybciej jest wysłać cv na sekretariat danej firmy.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Firmy robią róznie, ale znam kilka takich, w których oferty cv wysyłane poza drogą wskazana w ogłoszeniu są wyrzucane odrazu do kosza - jak jest nabór, to odbiera sie oferty z podanego źródla, nie wchodzi w grę wysyłanie "z doskoku" poza rekrutacją a ni tez na inny niz podany adres, dzwonienie lub przynoszenie osobiście (a nie daj boże proszenie od reki o spotkanie).
Ja tez mysle, że trzeba szanować czas ludzi pracujących w firmie, i jak jest nabór to wtedy jest czas na składanie cv na konkretne stanowiko. Ale pewnie co firma to inny obyczaj. Niektótzy może się nudzą i przegladaja wszystkie "kwiatki" jakie im spłyną w dowolnym czasie na maila. |
|
|
|
|
Wiesz mi się odezwały 2 firmy na cvki z sierpnia bo nie mieli kiedy przejrzec ofert.... Lekki poślizg bo dużo ofert i jaki w tym sens to nie wiem.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Bank Danych o Inżynierach, oraz Pracuj.pl
Bardzo przydatne portale - warto się zarejestrować. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
A no właśnie, pracuj.pl... O tego typu portalach właśnie myślałem. A nie wiesz mirek777 jak tam ze skutecznością? Czy to w ogóle działa?
Korzystał ktoś? Macie jakieś doświadczenie? |
|
|
|
|
pracuj.pl to dziadostwo
|
|
|
|
|
W sytuacji gdy ofert pracy jest jak na lekarstwo, kazdy portal tegi typu staje się "dziadostwem"
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|