|
|
|
Witam, zwrócił się do mnie znajomy z prośbą o pomoc w zadaniach "do mikołaja" na przedmiot ekonometria - coś jak statystyka.
Swego czasyu był na okulickiego dziadek który to robił ale namiarów brak. Poszukiwany jest ktoś kto zrobi zadania sposobem owego wykładowcy. W zamian odpowiednie wynagrodzenie. Kontakt na pw z numerem telefonu to znmajomy oddzwoni "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Możesz pokazać chociaz jedno zadanie?;)
|
|
|
|
|
wieczorem wsio poskanuje bo leżą u mnie te zadania
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Z kim ma zajecia z tego przedmiotu ,moze mam gdzies jeszcze na pólce musialbym poszukac
|
|
|
|
|
Zajęcia nie wiem ale wykłady z cieślakiem ja nigdy nie byłem z tego orłem pomimo że na maturze ustnej 5 było. Ja to niby uniego parę lat temu robiłem ale stare dzieje. tzreba kogos kto rozwiąże punkt po punkcie
|
|
|
|
Rowniez chcialabym zobaczyc jakiego typu są zadania bo robilam wiele zadan z ekonometrii i bardzo mozliwe ze bede w stanie zrobic te zadania
|
|
|
|
|
hmm ,nie pomoge jednak ,nie mialam zajec z mikołajem
|
|
|
|
|
1 ZADANIE:
Do opisu zależności zmiennej objasnianej Y od zmiennych objasniajacych y1 y2 y3 zaproponowano liniowy model, jest tabela i ustalic odchylenie stndardowe, parametry strukturalne, błedy średnie i współczynnik determinacji 2 ZADANIE: z rocznika gus bierzemy dane i robimy prognozowanie punktowe. liczyny: błąd prognozy, wspólczynnik korelacji wielorakiej i sprawdzamy dopasowanie 3 ZADANIE: mamy układ cen metodą NASH. Mamy równanie jako wzór, dorabiamy 3 producentów, dorabiamy liczny i wyliczamy c1 c2 c3 wg wzoru. komentujemy czy istnieje układ w sensie nasha. masmy mieć jednoznaczność Cos takiego. Wszelkie notatki znajomy dostarczy osobiscie i wynagrodz trud włożony w poświęcony czas. pilne "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
up! naprawdę dobrze zapłacę
|
|
|
|
jak widac nie jest to łatwe :/
zalezy jeszcze jakie ma wykładowca wymagania |
|
|
|
|
małe ma byc to zrobione z opisem pare lat temu zaliczyłem to a pomagał student drugiego roku agh ale to stare czasy i namiarów brak
|
|
|
|
Czegoś nie rozumiem, to tylko WSE, ok treści tych zadan mogą brzmieć jak z kosmosu, ale moge sie zalożyć, że w notatkach, które student chce dostarczyć są rozwiazania tych zadań. Z ekonometrią nie mam nic wspólnego, statystykę wydaje mi sie ze dośc dobrze ogarniam, jakbym miała czas chetnie bym pomogła.
PS. jacku ten drugi temat zalozony to przez Twojego znajomego? |
|
|
|
|
Jeżeli koloes nie zmienił sposobu edukowania studentów od kilku lat to nie ma szans tego zrobić typowy student. Skrobie sobie przy tablicy cvoś jakby miał zostać wniebowziętym za to że edukuje młode dusze. Nic nie tłumaczył itp itd więc nikt tych zadań nie umiał zrobić.
A widocznie takich jak znajomy osób jest więcej nie wiem ile osób tam studiuje ale za moich czasów każdy miał ten sam problem z tym jednym gościem. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Czyli mam rozumiec, że z tym kolesiem tez miałeś do czynienia, ale nie czaje jednej rzeczy. Skoro to było tak dawno to przecież wse wtedy nie istniało...
|
|
|
|
|
Ja wse skończyłem 4 lata temu. Wykłady miałem 5 lat temu z nim. Wse ma 15 lat ponad tak przy okazji mówiąc bo dawno temu w elektryku urzędowali i z 8 lat przeniesli się do stw. Koleś ma wiedze ale nie potrafi jej przekazać a wygląda jak święty mikołaj. I niestety ale ni w oko ni w ucho nie rozumiałem tego co gadał
|
|
|
|
Myślalam, ze wse to troche młodsze.
A moge wiedzieć z jakich ksiązek korzystaja studenci na ekonometrii? To sa specjalne wydania czy typowa statystyka wystarczy? Np. Sobkowski, Krysicki? |
|
|
|
|
A nie wiem tego niestety. Ogólnie rzecz biorąc jak nic nie wymodze sam się wezmę zato ale nie chce mi się jak nieszczęście
|
|
|
|
I 4 liter yzbite bo nikt sie tego nie podejmuje.
|