|
|
|
hej! Co sądzicie o ekologicznych kosmetykach?? kupujecie takie kosmetyki? czy w ogóle nie interesujecie się jakie tak naprawdę kosmetyki używacie? czy wiecie jakie są składniki zwykłych kosmetyków? to samo tyczy się kosmetyków dla niemowląt.. Ja osobiście staram się kupować kosmetyki bez parabenów i innych szkodliwych konserwantów. A szczególnie jeżeli chodzi o moje dziecko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Po pierwsze co to znaczy ekologiczne kosmetyki?
Bo wg mnie to może np. oliwa tłoczona na zimno jak to od tysięcy lat Grecy się nią smarowali. Można nie miec zaufania do info na opakowaniach bo w większości to łacina, więc może producent cos chce przemycić i klient się nie skapnie. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
dużo nie trzeba tłumaczyć. Ekologiczne kosmetyki to kosmetyki nie posiadające szkodliwych substancji: parabeny,sztuczne aromaty i barwniki,pochodne ropy naftowej,sylikon,glikole,PEGi i silne detergenty
|
|
|
|
|
Przecież wazelina to 100% pochodmna z ropy naftowej a nie słyszałem o jej szkodliwośći - w końcu to surowiec kopalny.
Bez skojarzeń proszę "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
o a ja o tym nie slyszalam.
|
|
|
|
|
CYTAT o a ja o tym nie slyszalam. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wazelina A co do glikolu to spotkałem się z nim ostatnio poza chłodnicami w samochodch na naklejce dot. składu jakiejś oranżady - glikol poli...coś tam, nosz ku.wa "żarcie" to dziś normalnie trucizna jak na szczury. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
dokładnie..
|
|