NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »
Nowe liczniki do pomiaru energii elektrycznej, wymiana licznika
ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 09:10  
Czy u Was już wymieniają stare liczniki do pomiaru poboru energii elektrycznej na nowe.Czy ktoś wie ile to będzie nas (klientów indywidualnych)taka wymiana licznika kosztować?

Sielanka
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 09:10  

Sielanka
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 13:35  
Zakład energetyczny co jakiś czas wymienia liczniki,ponieważ legalizacja musi być co ileś tam lat.Między innymi za tę usługę płacimy abonament tak że nie ma dodatkowych opłat z tego tytułu

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 19:19  
Z tego co wiem to liczniki elektroniczne zdalnie odczytywane mamy płacić 450 zł ale na czym stanęło to nie wiem bo energetyka ma reorganizacje.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 19:29  
U nas w klatce jest już kilka takich liczników i nikt nie płacił takiej kwoty.Znajomemu wymienili licznik końcem 2011 roku i założyli zwykły mechaniczny po legalizacji ze wskazaniem niecałej kilowatogodziny.

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 02:36  
Też bym się z chęcią dowiedział coś w tym temacie. Zwłaszcza że prognozy są coraz bardziej kosmiczne - całkowicie odbiegające od rzeczywistości. Przez co rachunek za pierwszą prognozę mam o ponad 100zł wyższy niż następnę gdyż zwracają za nadpłatę z poprzednich.
Zastanawiałem się już nad takim czymś żeby im podawać telefonicznie bierzące zużycie ale nie wiem czy tak można. Orientuje sie ktoś w przepisach RZE ?

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »