Dołączył: 26 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Za jazdę lewym pasem na jezdni dwupasmowej wg. kodeksu może grozić mandat. To że ktoś jedzie z przepisową prędkością wcale go nie tłumaczy. Ja tam jeżdżę szybciej i tym bardziej irytuje mnie gdy ktoś blokuje mi możliwość wyprzedzenia. Jeśli nie reaguje na \\\"długie\\\" to wyprzedam go prawym pasem i zmieniam pas na ten sam zwalniając do 40 km/h. Bo przecież 40 km/h to też przepisowa prędkość A dla ułatwienia włączenia się do ruchu są pasy wyjazdowe, a skoro ich nie ma to powinni zaczekać. CYTAT Jeżeli umożliwiam innemu użytkownikowi włączenie się do ruchu na bank nie grozi mi mandat,a właśnie przez takich jak Ty tworzą się niebezpieczne i niezdrowe sytuacje na drodze.Ja jak jadę szybciej też zjeżdżam na prawy pas i nie zwalniam tak jak Ty to robisz bo jak mi zrobisz coś takiego mandat Cię nie ominie bo mam zamontowaną kamerkę i na pewno dostępnie nagranie policji bo stwarzasz poważne wykroczenie drogowe i do tego jesteś pieniaczem,a nie kierowcą i patrzysz tylko na siebie jakby innych użytkowników nie było.Często tamtędy jeżdżę to pewnie niedługo spotkamy się na policji oglądając film z Tobą w roli głównej.Do zobaczenia different P.S. Więcej kultury na drodze ,a mniej nerwów i każdemu wyjdzie to na dobre. czytaj ze zrozumieniem nie napisałem że grozi Ci mandat za umożliwienie włączenia się do ruchu innemu kierowcy?? chodziło mi o: dwa punkty karne oraz mandat od 20 do 500 zł - to kara, grożąca za uporczywą jazdę lewym pasem. i niby dlaczego miałbym zmieniać tempo mojej jazdy aby umożliwić wjazd z podporządkowanej ?? lubisz wstrzymać ruch za sobą aby łaskawie puścić "pana z boku" ?? co innego gdy jest korek, wszyscy jadą jednym wolnym tempem. Albo jest zwężenie z dwóch pasów do jednego, więc jazda na tzw. "zamek" jak najbardziej słuszna. i swoją kamerką mnie nie strasz, pieniaczem nie jestem, zależy mi tylko na płynnej jeździe bez takich bezrozumnych pseudokierowców co sam fakt posiadania prawa jazdy czyni ich królami szos to na tyle daj namiary jak Cię poznać na drodze ;) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jesteś jesteś pieniaczem i ignorantem. Nie będę Ci tłumaczył jak powinno zachować się na drodze bo to powinien nauczyć Cię instruktor nauki jazdy ale na naukę nigdy nie jest za późno.Jak poznać mnie na drodze?Bardzo prosto w służbowej kijance albo niebieskiej alfie,a w prywatnym trochę gorzej ale jak się dobrze przyjrzysz to może zauważysz malutki obiektyw kamery na przedniej szybie.To jeszcze raz do zobaczenia different na drodze albo ulica Popiełuszki 24.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
adam1 dobrze ja czytam alfie?? tej tej?? To może Ty mnie w listopadzie złapałeś jak śpieszyłem się do pracy na energetyków czerwoną asterkę ? późnym wieczorem
|
|
|
|
|
aaa pan policjant ??
Was też przydało by się wysłać na jakieś kursy, m.in. kultury bo jak się pali w aucie (pozwalają Wam w służbowym !) to przynajmniej kiepów nie wyrzucajcie przez okno! Bo ze dwa razy widziałem taki przypadek. I za tych nieudolnie parkujących też się weźcie bo tu jest naprawdę sporo do zrobienia. Mam wymieniać dalej?? |
|
|
|
|
drażni mnie jeszcze fakt kierowców tirów w naszym mieście, jeżdżą jak wariaty nie dość że szybko to jeszcze całą drogą, wpychają się i wymuszają pierwszeństw i często blokują, czemu z tym nic policja nie robi?? Często gęsto zdarza się to koło 23 na głównych drogach STW.
|
|
|
|
|
Ci z tirów siedzą dużo wyżej niż taki ja czy ty w osobówce i oni mogą w ciebie śmiało "walić" i im nic się nie stanie
:) |
|
|
|
|
CYTAT Jesteś jesteś pieniaczem i ignorantem. Nie będę Ci tłumaczył jak powinno zachować się na drodze bo to powinien nauczyć Cię instruktor nauki jazdy ale na naukę nigdy nie jest za późno.Jak poznać mnie na drodze?Bardzo prosto w służbowej kijance albo niebieskiej alfie,a w prywatnym trochę gorzej ale jak się dobrze przyjrzysz to może zauważysz malutki obiektyw kamery na przedniej szybie.To jeszcze raz do zobaczenia different na drodze albo ulica Popiełuszki 24. Ktoś marzy i za młodego chciał zostać policjantem. Nie lubię takich ludzi co udają kogoś kim nie są ! |
|
|
|
|
Adaś, a po co Ci malutki obiektyw w prywatnym samochodzie? Czyżby żona Ci nie ufała i kontrolowała czy nie jeździsz na "lewiznę" ? Czy po prostu jestes aż tak oddany służbie, że nawet jadąc na zakupy mierzysz innym prędkość? To jest albo niewierność albo zboczenie zawodowe. Jeśli to drugie - pamiętaj abyś w łóżku pały nie pomylił.
|
|
|
|
|
Lucky o co chodzi?Adaś jest policjantem ,zawsze na służbie i zdarza się że robotę bierze do domu.
Pomyśl co byłoby gdyby był grabarzem... Jak lubi filmować niech się przyjmie do Polskiej Kroniki Filmowej. Zwolniło się też w CBA miejsce po wypierzonym orle polskiej Temidy,agencie Tomku... Był nawet taki tekst-Jak masz na imię? -Tomasz ! -To masz wpier..l! SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Widzisz sam different ile błędów wytykasz innym,a na siebie nie spojrzysz.Akurat ja nie palę czyli źle trafiłeś,dlatego żeby komuś coś zarzucić trzeba być samemu w porządku,a Ty wszędzie widzisz błędy innych,a swoich nie zauważasz albo nie chcesz zauważyć.Człowiek jest tylko człowiekiem i popełnia błędy,dobrze jak to zauważa i wyciąga z nich wnioski.Sądząc po Twoich wypowiedziach to raczej należysz do tych co zawsze mają racje niestety.
Stecyk raczej nie kojarzę. Lucky_Luk obiektyw może się przydać nie tylko na takich jak different ale do wyjaśnienia na przykład kolizji z moim udziałem.O pałę bądź spokojny nie noszę,przy sobie mam zawsze tylko tą prywatną dlatego pomyłka wykluczona. Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
hmm te kamerki samochodowe to dobra sprawa, gdzies w sieci jest stronka na którą wrzuca się nagranych pajaców w dziwnych sytuacjach. Sam zamierzam sobie sprawić takie coś
|
|
|
|
|
CYTAT Widzisz sam different ile błędów wytykasz innym,a na siebie nie spojrzysz.Akurat ja nie palę czyli źle trafiłeś,dlatego żeby komuś coś zarzucić trzeba być samemu w porządku,a Ty wszędzie widzisz błędy innych,a swoich nie zauważasz albo nie chcesz zauważyć.Człowiek jest tylko człowiekiem i popełnia błędy,dobrze jak to zauważa i wyciąga z nich wnioski.Sądząc po Twoich wypowiedziach to raczej należysz do tych co zawsze mają racje niestety. Stecyk raczej nie kojarzę. Lucky_Luk obiektyw może się przydać nie tylko na takich jak different ale do wyjaśnienia na przykład kolizji z moim udziałem.O pałę bądź spokojny nie noszę,przy sobie mam zawsze tylko tą prywatną dlatego pomyłka wykluczona. Ja wiem kiedy i jakie błędy popełniam, ale widzę że masz typową mentalność stróża prawa a może tylko samego stróża ? Weź się do roboty, i pracuj tak abym nie żałował podatków ze swojej pensji. |
|
|
|
|
A propos kamerek w samochodach... w Rosji są one niezbędne http://www.youtu(...)bedded#!
Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
Dołączył: 24 Kwie 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Dostałem fotkę od znajomego, rano znalazł to na szybie, od strony kierowcy- zostawił auto na przejściu dla pieszych.
Pomysł extra. |
|
|
|
|
Niezupełnie.
Jeżeli kierowca złapie za łapke naklejającego to może przypisać mu np ryse na masce i policja uwieży kierowcy bo naklejanie owej lepki bez zgody właściciela jest karalne. Z przyziuemniejszych widziałem jak kierowca młdoemu gniewnemu zasadzil kopa w litery i gówniarz zrywał "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
A teraz z zupełnie innej beczki.
Co ma wspólnego wasza rozmowa z tytułem tegoż tematu? ("Nisko z dostępem do morza") |
|
|
|
|
co do złego parkowania. to polecam wykręcanie wentylów z wszystkich kół. następnym razem delikwent zastanowi się gdzie i jak parkuje.
|
|
|
|
|
CYTAT A teraz z zupełnie innej beczki. Co ma wspólnego wasza rozmowa z tytułem tegoż tematu? (\"Nisko z dostępem do morza\") Stalowa Wola żąda nowej drogi do Indii! SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 24 Kwie 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wykręcanie wentyla w aucie nie jest najlepszym sposobem na źle parkujące osoby. Wydaje mi się że to dopiero naruszenie mienia, a nawet kradzież małej wartości ( zaworek 1 złoty)
Wrzucanie zdjęć osób źle parkujących to dopiero właściwy sposób, lub..... wzywanie policji. Tak się zastanawiam jeśli włączam się do ruchu a mam zasłonięty widok przez auto postawione w złym miejscu, i nie widzę czy nadjeżdża "coś", to kto ponosi odpowiedzialność za skutki kolizji/wypadku ?.Sami wiecie jak jest przy TESCO, auta stoją na” kopertach” . |
|
|
|
|
stwórca - ty bulisz, jak oczywiście przeżyjesz
W takiej sytuacji powinieneś sobie zapewnić pomoc innej osoby. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|