NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »
1 2 »
Nisko z dostępem do morza,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 17:06  
Nie nie, ja wcale nie jestem złośliwy, ten " tekst" usłyszałem na CB radiu. Przyznam sie że powalił mnie z nóg.
W czym rzecz. Rozmowa dotyczyła kierowców z Niska, temat:czy potrafią jeździć po drogach ( asfaltowych)oraz parkować zgodnie z przepisami.

Teraz jestem złośliwy i chciałem pozdrowić właściciela fiata "cienkocienko" za jazdę lewym pasem w kierunku do Stalowej Woli z prędkością 40 km.

Na FORUM jest parę tematów o kiepskich firmach,i ich beznadziejnych usługach. Przyznam że to ciekawe i przydatne informację.
Znaleźć można nawet zdjęcia z ich wykonanych prac. Wierzę że te firmy wyciągną wnioski z tych postów i się poprawią ( jak " przeżyją").

Proponują ogłosić konkurs na najgorzej zaparkowane auto.
Każdy posiada telefon komórkowy z aparatem fotograficznym, wiec uwiecznienie takiego delikwenta nie będzie utrudnione.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 17:06  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 17:20  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 17:57  
Chłopie nie mam nic przeciwko wrzucaniu fotek tych "specjalistów" ale przynajmniej zasłaniaj rejestracje. Chyba że chcesz się ciągać po sądach z właścicielami tych wozów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 18:00  
CYTAT
Chłopie nie mam nic przeciwko wrzucaniu fotek tych \"specjalistów\" ale przynajmniej zasłaniaj rejestracje. Chyba że chcesz się ciągać po sądach z właścicielami tych wozów.

A niby o co mają go oskarżyć?

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 18:42  
Na dodatek krzywo zaparkował smiech2

:)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 20:16  
Coście się ludzie tak uczepili tego Niska , naprawade myślicie że mieszkacie w większej Stalowej to jesteście w czymkolwiek lepsi? Wiadomo każdy robi nieraz głupie rzeczy i wasi kierowcy też ale poprostu nikt z Niska tego tak nie nakręca i nie rozgłaśnia bo poprostu niżanie mają inny mniej mściwy charakter. Wiadomo że jak firma robi dziadostwo to lepiej o tym napisac żeby ktoś inny nie trafił na bubel ale weźcie trohe przystopujcie bo zaraz zacznie sie temat typu "a tutaj RNi dłubal w nosie" itp ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 20:49  
Też uwazam ze nie ma sensu wrzucania wszystkich do jednego wora.
Natomiast robienie zdjeć i wklejanie ich na forum może przynieść pozytywne efekty.

Przyjechałem w Wigilie do Stalowej, tak około 17. Wiadomo ze zjezdzają się rodziny i o znalezienie wolnego miejsca do zaparkowania może być trudno. Prawie się znalazło. Dlaczego prawie ? bo jakaś "pała" źle zaparkowała swój samochód zajmując prawie dwa miejsca. Po co są te linie ? Przez to ze była wigilia gość nie musiał zmieniać koła. Granatowy opel Zafira - jak by czytał to właściciel.

Osobiście nawet na pustym parkingu sklepowym parkuje prawidłowo, bo za 10 min. może nie być miejsca, dla kogoś innego. Zobaczcie jak ludzie zostawiają swoje samochody pod Tesco. Co z tego ze masz dobrej klasy samochód jak go zaparkować nie potrafisz.

Więc wklejać zdjęcia a w awaryjnych sytuacjach spuszczać powietrze z kół/ zawsze z dwóch ! Taka nowa edukacja.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 21:14  
Nie ważne czy rni czy rst z tego co zauważyłem najgorsze hamy za kierownicą to są nowobogackie panicze którzy mają w dup** przepisy jezyk teraz bajka z innej strony, dlaczego policja nie weźmie się za źle parkujących pod galerią PRIMA?? tam można parkować pod skosem a parkują tak jak widać na fotce grubą czerwoną linią, a jest widoczny znak że tak parkować nie można i że będą odholowane. Jak widać policja nic z tym nie robi a nie raz zdarza się, że postawi tak koślawie że nie da sie przejechać a co gorsze wyjechać dobrze zaparkowanym autem.
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 21:18  
Stecyk, racja z tym parkowaniem.
A ja zapytuję dlaczego Policja nie robi z tym porządku - przecież to kasa z mandatów.

Pozdrowienia dla tępego kierowcy w berecie jadącego zawzięcie i z uporem maniaka lewym pasem - prawy wolny.
Ul. Energetyków w kierunku STW, czerwony seat cordoba dziś około południa i nie reagującego (wada wzroku?) na miganie długimi.
Tablica LJA.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 22:22  
kosmal3006 po pierwsze o ile mi wiadomo to tam obowiązuje 50 km/h i jak jechałeś szybciej to Twój problem i kierowca w berecie nie musiał Ci ustąpić,a po drugie jest tam prawy pas po to aby ułatwić włączenie się do ruchu pojazdów wyjeżdżających z bocznych uliczek ulicy Energetyków.
Dla jasności dodam,że nie byłem to ja.

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 22:27  
Już przerabiałem kodeks drogowy i w przypadku wolnego prawego pasa nawet na terenie zab. należy jechać prawym a nie lansować się na złośliwca a prędkość nie ma tu nic do rzeczy.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 22:33  
Ja mam dobry sposób jadę na ale na tyle by zachamować w razie w bo czasami nerwusy lubią jechać 50ką lewym pasem i długie i kilka razy i zjeżdzają zwyklew 95% wypadków. Gdy juz wymine zjeżdzam na prawy nie tarasując lewego. A cyfry zasłaniajcie bo potem są problemy

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 22:35  
Ok nie chodzi mi tu dokładnie o kodeks,a o kulturę jazdy w tym konkretnym przypadku nie blokowanie uliczek podporządkowanych.Trochę więcej wyrozumiałości dla innych,a mniej pretensji i będzie git.ok
P.S.
Ja to stosuje od paru miesięcy i dobrze się z tym czuje.

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2012r. 23:47  
Jestem ze Stalowej i rzecz jasna jeżdzę autem z rejestracja RST, podjeżdzając na parking TESCO w Stalowej aż mnie zatyka ta ludzka głupota, nie ma znaczenia rejestracja, RST,RNI,RTA,RKL,LJA,LKR... itd itp. czekam tylko na osiłka który wjedzie na zakupy wprost do samego sklepu, no bo przeciez to blizej niz stawianie auta przy samym wejsciu badź na pasach... ludzie, gdzie Wy te prawka porobiliście ?:/

@Stecyk a nie wydaje Ci się że ten znak dotyczy jezdni a nie parkingu ?
Choć rację masz, ostatnio tamtędy przejeżdżałem....

Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 11:50  
Tesco, o tak tam wychodzi cały kunszt w parkowaniu. Tesco ( które ponoć dostało jakąś nagrodę za ułatwienia dla osób niepełnosprawnych)nie interesuje się kompletnie parkingiem. Ważne jest tylko dla nich właściwe ustawienie wózków sklepowych pod wiatami( aby nie wystawały).
Wydaje mi się że na interwencję właściciela parkingu ( po ostatnich zmianach przepisów) policja może ( ale czy musi ?) interweniować.

Sami wiecie, jak sądzę, jakie "uczucia " mamy gdy podjeżdżając pod sklep, parking na osiedlu, i inne miejsce do parkowania widzimy samochód źle zaparkowany ( bardziej pasowała by określenie porzucony )w sposób który innym utrudnia lub wręcz uniemożliwia zaparkowanie.

Co się dotyczy RST... lub RNI... to na 90% nie jestem uprzedzony do kierowców z niska. Poruszając ten temat, jako stereotyp wymieniam Nisko.

A fotki ze źle zapakowanymi autami, i widocznymi tablicami będę umieszczał nadal. Szkoda że usmołem zdjęcie auta zapakowanego pod kaufla...m, to było coś !!!!!. Auto na parkingu zajmowało 4 ( cztery)! miejsca, i zapewniam Was nie był to ciągnik siodłowy z naczepą lecz auto osobowe o numerze .....tak niestety.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 16:11  
Trzeba zainwestować w kamerkę samochodową i wrzucać filmiki umiech. Niestety u nas nie ma kultury jazdy, dziś mi się typ z rta jakimś tico bezczelnie wpieprzył przed samą maskę zmieniając pas ruchu nieupewniająca się czy jadę koło niego, jakbym nie dał po hamulcach to by się we mnie wpitolił.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 16:53  
CYTAT
kosmal3006 po pierwsze o ile mi wiadomo to tam obowiązuje 50 km/h i jak jechałeś szybciej to Twój problem i kierowca w berecie nie musiał Ci ustąpić,a po drugie jest tam prawy pas po to aby ułatwić włączenie się do ruchu pojazdów wyjeżdżających z bocznych uliczek ulicy Energetyków.
Dla jasności dodam,że nie byłem to ja.

Za jazdę lewym pasem na jezdni dwupasmowej wg. kodeksu może grozić mandat. To że ktoś jedzie z przepisową prędkością wcale go nie tłumaczy. Ja tam jeżdżę szybciej i tym bardziej irytuje mnie gdy ktoś blokuje mi możliwość wyprzedzenia. Jeśli nie reaguje na "długie" to wyprzedam go prawym pasem i zmieniam pas na ten sam zwalniając do 40 km/h. Bo przecież 40 km/h to też przepisowa prędkość umiech A dla ułatwienia włączenia się do ruchu są pasy wyjazdowe, a skoro ich nie ma to powinni zaczekać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 17:02  
Ja przeważnie jeżdżę ulicą energetyków 60 bo mi się nigdy nie śpieszyumiech ale zawszę sunę prawym pasem bo jak ktoś ma chęć i jedzie szybciej na własną odpowiedzialność to niech sobie jedzie, poco blokować pas. Ale bardzo mnie wnerwia jak jadę prawym pasem zgodnie z przepisami a dupek mi na prawym pasie miga .. no to wtedy już przesada.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 18:58  
w St.Woli na parkingu ul Czarnieckiego też tak parkują buraki wsiowe. swoje auto AVEO

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 19:03  
Nie trzeba zasłaniać nr tablic.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 19:32  
A ja ten tekst widziałem dawno temu na budynkach salonu meblowego "Limba" od strony torów kolejowych. Każdy ma prawo żądać dostępu do morza. goodgoodgood

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 20:14  
CYTAT

Za jazdę lewym pasem na jezdni dwupasmowej wg. kodeksu może grozić mandat. To że ktoś jedzie z przepisową prędkością wcale go nie tłumaczy. Ja tam jeżdżę szybciej i tym bardziej irytuje mnie gdy ktoś blokuje mi możliwość wyprzedzenia. Jeśli nie reaguje na \"długie\" to wyprzedam go prawym pasem i zmieniam pas na ten sam zwalniając do 40 km/h. Bo przecież 40 km/h to też przepisowa prędkość umiech A dla ułatwienia włączenia się do ruchu są pasy wyjazdowe, a skoro ich nie ma to powinni zaczekać.

Jeżeli umożliwiam innemu użytkownikowi włączenie się do ruchu na bank nie grozi mi mandat,a właśnie przez takich jak Ty tworzą się niebezpieczne i niezdrowe sytuacje na drodze.Ja jak jadę szybciej też zjeżdżam na prawy pas i nie zwalniam tak jak Ty to robisz bo jak mi zrobisz coś takiego mandat Cię nie ominie bo mam zamontowaną kamerkę i na pewno dostępnie nagranie policji bo stwarzasz poważne wykroczenie drogowe i do tego jesteś pieniaczem,a nie kierowcą i patrzysz tylko na siebie jakby innych użytkowników nie było.Często tamtędy jeżdżę to pewnie niedługo spotkamy się na policji oglądając film z Tobą w roli głównej.Do zobaczenia different
P.S.
Więcej kultury na drodze ,a mniej nerwów i każdemu wyjdzie to na dobre.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 20:21  
Co powiedzieć o "miszczach"prostej jadących cały czas lewym pasem stalowowolską obwodnicą?zaklopotany
Tam raczej nie ma możliwości włączenia się z bocznej ulicy na główną.smiech2
Co do tablic....Głupota nie jest przypisana do określonego terenu,chociaż w pewnych miejscach jest głąbów jakby powyżej okolicznej średniej.potluczony

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 20:42  

Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2012r. 20:43  
Mnie najbardziej dziwi i nieraz drażni fakt, że na obwodnicy od strony Stalowej jest ograniczenie jak w terenie zabudowanym..sciana
A już obwodnica od Agatówki nie jest terenem zabudowanym.. no głupota.
Osobiście nie stosuję się do tego jadąc obwodnicą od strony Stw i zawsze cisnę 80 minimum ale spotkałem sie nie raz z dziadkami i nie tylko dziadkami który wlekli się swoimi malczanami lub czinkłaczentami 50km/h w porywach 55 na dodatek właśnie lewym pasem.. mruganie długimi a nawet trąbienie nie pomagało niestety sciana

:)
Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »