|
|
|
CYTAT Niestety poznałem go kupując u niego kilka sakramentów. i o to niestety smutna prawda, że dzisiaj sakramenty się kupuje, śluby są dla bogatych, polityczne msze to pranie mózgów i zarazem rewie mody, a w zgodzie z obowiązującymi kanonami wiary, z godnością chowa się tych wymienionych powyżej. Co do ks. Warchoła - lubi po kolędzie pobiesiadować ze znajomymi i bez koperty nie wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Motto z 3 lipca 2011.
http://www.opatrznosc.iaw.pl/pl/16408/0/Ogloszenia_parafialne.html Księża są jak kwiaty: Trzeba je czasem przesadzać, Aby kwitły. Ale trzeba to robić z troską. |
|
|
|
|
3 lipiec
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
CYTAT - po trzecie normalną sprawą jest, że osoba, która deklaruje, że przestanie trwać w grzechu - czyli spowiada się przed swoim ślubem (również z tego, a nie na zasadzie, że ksiądz ma się domyśleć) - dostanie rozgrzeszenie - z kim mieszkacie, co tam sobie robicie to wasza sprawa - ale spowiedź dotyczy między innymi i takich rzeczy (jeśli jest to związane z trwaniem w grzechu). Kto chce dostać rozgrzeszenie - i jest świadomym chrześcijaninem, wie o co chodzi Ja nie bardzo wiem o co chodzi, wytłumacz zatem bo ja rozumuję twoje wyjaśnienie tak: nawet jeśli ktoś gwałci, morduje to w trakcie spowiedzi tuż przed ostatnim namaszczeniem, deklarując zapewne zaprzestanie swoich grzesznych działań- rozgrzeszenie dostać powinien......? Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
|
|
|
kościół pw Opatrzności Bożej ma stronę internetową!
|
|
|
|
|
Bardzo dobre motto - niesie z sobą bardzo wiele prawdy.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Księża są jak kwiaty: Trzeba je czasem przesadzać, Aby kwitły. Ale trzeba to robić z troską. Gdyby te "kwiaty" nie miały "kolców" to bym to kupił Jednak 90% przesadzeń to konsekwencje użycia "kolców" ... przez te niezłe "kwiatki" "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Mi się zawsze "podobały" motta ks. Warchoła
|
|