|
|
|
Na wstępie źródło:
http://www.opatr(...)lne.html Motto ks. proboszcza Jerzego Warchoła (wygłoszone w kościele pełnym ludzi): "Najlepsza definicja człowieka: niewdzięczny dwunóg". Ja się pytam: czy ks. Warchoł jest niewdzięcznym dwunogiem? czy ks. Warchoł powiedziałby o swojej rodzinie, że to niewdzięczne dwunogi? czy biskupi są niewdzięcznymi dwunogami? czy najwierniejszy ministrant ks. Warchoła jest niewdzięcznym dwunogiem? czy ks. Warchoł wygłaszając to motto przemawiał w kościele pełnym niewdzięcznych dwunogów? Takie słowa odpychają ludzi od kościoła. Na szczęście ja wierzę w Boga a nie w ks. Warchoła. Jeżeli chce on głosić takie brednie, może już czas wybudować swoją pustelnię na wzór ks. Natanka i tam wygłaszać swoje głodne przemyślenia? Zaryzykuję stwierdzenie, że ta parafia zasługuje na lepszego proboszcza. Chyba czas ks. Warchoła jako proboszcza powoli dobiega końca. Parafianie zasługują na lepsze traktowanie i na brak polityki w kościele. I jeszcze moje motto dla ks. Warchoła: "Pokorne cielę zyskuje wiele" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A ja dodam że taki on zajęty walką o krzyż że jedyna parafia gdzie terminów jeszcze wczoraj nie było to opatrzność. No ale dzisiaj fachowo strzelili 3 adresy i jest spokój..
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Tak patrze na swoje nogi.. no mam dwie co by nie było. Czasami zdarza mi się być niewdzięcznym. Jestem swoistym przykładem człowieka, Warchoł to potwierdza mottem. Aczkolwiek widząc tego Boba Budowniczego od inwestycji krzyżowych - ewidentnie jego niewdzięcznośc zasłania hipokryzja, obłuda, kłamstwo i chęć władzy. Przykład człowieka na którego pomoc nie można liczyć (nigdy zresztą nie liczyłem na pomoc purpuratów, prędzej dreszcz spod sklepu odda 2 złote niż czarny w sukience chociażby gorsza).
Księciu Warchole, wal dalej mottami, zarówno ty (pisownia małą literą celowa ponieważ mniejszych nie było) jak i reszta twoich przydupasów - wykańczacie się sami. Czego wam z całego serca życzę. |
|
|
|
|
CYTAT czy najwierniejszy ministrant ks. Warchoła jest niewdzięcznym dwunogiem? Czy chodzi o Lucka z Australii? "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Tak, chodzi o Kudłatego vel. Nuncjusza.
|
|
|
|
|
CYTAT Aczkolwiek widząc tego Boba Budowniczego od inwestycji krzyżowych - ewidentnie jego niewdzięcznośc zasłania hipokryzja, obłuda, kłamstwo i chęć władzy. Jak wiadomo w instytucjach kościelnych panuje zasada posłuszeństwa bezwzglednego, gdzie osoba przełożona wydaje polecenia które muszą zostać spełnione. Jak myslicie,czy proboszcz Opatrznosci Bożej jest pomysłodawcą tego planu ( przejęcie działki na Młodyniu). Nikogo tu nie bronie. Cała ta sytuacja dała dużą plame na strone KK . |
|
|
|
|
CYTAT A ja dodam że taki on zajęty walką o krzyż że jedyna parafia gdzie terminów jeszcze wczoraj nie było to opatrzność. No ale dzisiaj fachowo strzelili 3 adresy i jest spokój.. Jacku o jakich terminach mówisz bo coś nie za bardzo zrozumiałam?? (chyba już śpiąca jestem:p) Co do tematu to motto jak motto, wiele już przeróżnych powiedział. Jednak mi utkwił jakoś tak ten ze Świąt(właściwie to sama nie wiem dlaczego), a że nie ma na necie ogłoszeń z 26 grudnia to pozwolę sobie przytoczyć: "Gdyby na kaca pomagała kąpiel to bylibyśmy najczystszym narodem w Europie- no może po za Ruskimi" Jak chcecie to piszcie co o tym sądzicie :] A tak w ogóle to proponuje zmianę nazwy tematu na "Motta ks. Warchoła- nasze opinie"
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
|
|
|
Wiesz gdyby nie to że mój blok praktycznie cały idzie do klasztoru , chociaż do warchoła o rzut kamieniem to byłoby pewnie wiadomo kiedy kolęda
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Z Wojska Polskiego też niektórzy ludzie chodzą do klasztoru pomimo podlegania pod igloo.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Oj tam dajcie spokój Warcholowi! On teraz ostro myśli skąd wezmie 5 tysiecy na zapłatę grzywny a nie kiedy u kogo będzie po tzw. kolędzie!
|
|
|
|
|
CYTAT Oj tam dajcie spokój Warcholowi! On teraz ostro myśli skąd wezmie 5 tysiecy na zapłatę grzywny a nie kiedy u kogo będzie po tzw. kolędzie! Sam sobie odpowiedziałeś. Owce sie zrzucą. |
|
|
|
|
Przypomnialo mi sie jedno takie motto przez ks. Warchola wypowiedziane, a mialo ono miejsce podczas powodzi nawiedzajacych nasz region:
" Rzeki w polsce powinny się uczyć od naszych polityków jak sie trzymać koryta" Z tym zgadzam sie w 100 %.... a Wy? ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
Ile razy człowiek jest w stanie napluć na wyciągniętą pomocną dłoń? Ile razy czyta się w tematach o złym traktowaniu zwierząt, iż człowiek to najgorsze zwierzę? Ile razy jeden z drugim pomyślałeś w życiu o kimś że jest bydlakiem? Wtedy sami w tym uczestniczycie, a więc wolno?
Najczęściej kamieniami rzucają Ci co mają najwięcej na sumieniu. Autorem motta jest Fiodor Dostojewski. Jak widać nie pomylił się. Zapewne niektórzy nie wiedzą kto to, ani nie przeczytali jednego dzieła jego a mądrzą się tu jak nie wiem co. PS kolędy były zapowiadane po każdej Mszy św, a dodatkowo ministranci informują dzień przed. Jak dwa razy Ci za mało, to nie łódź się, że zrozumiesz za trzecim razem gdy Ci napiszą. |
|
|
|
|
Do kościoła nie chodzi sie dla księży tylko dla Boga, do kościoła nie chodzi się dla ks Warchoła czy bp Frankowskiego ja tych ludzi nie słucham, wierzę w Boga a nie w księdza !!
|
|
|
|
|
a czy radny Nadbereżny wierzy w Boga czy w Warchoła ?? swojego szefa, jako ministrant ?
|
|
|
|
|
Nie bronię tu absolutnie sprawy z Krzyżem - bo to jest zagrywka biskupów z Sandomierza - którym ks. Warchoł musi byc posłuszny. Jednakże co do samej osoby duchownego - gdy się go pozna blizej, człowiek jest pod wrażeniem jego osobowosci.
Dobry Człowiek, bezinteresowny, chętnie pomagający ludziom, intelektualista, filozof. Jak ktoś ma zbyt ciasny umusł, by rozumiec te motta - to trudno. stalwola - zgadzam sie całkowicie z twoją wypowiedzią. Śmieszni są ci, którzy atak na naszą wiarę zaczynają od wypominania wierzącym, postępków księży. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
czyli, będąc polakiem nie można nic powiedzieć na polityków? będąc pacjentem nie można nic powiedzieć o lekarzu? jesteśmy opinią społeczną i oczywiście ksiądz jak każdy człowiek podlega ocenie
Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
|
|
|
CYTAT Nie bronię tu absolutnie sprawy z Krzyżem - bo to jest zagrywka biskupów z Sandomierza - którym ks. Warchoł musi byc posłuszny. Jednakże co do samej osoby duchownego - gdy się go pozna blizej, człowiek jest pod wrażeniem jego osobowosci. Dobry Człowiek, bezinteresowny, chętnie pomagający ludziom, intelektualista, filozof. Nie wierzyłem ,że kiedyś to napisze ale zgadzam sie z mir.....Jak bedziecie mieli do czynienia z tym ksiedzem jako zwykli ludzie ze zwykłymi problemami (czasami stważanymi przez innych ksieży) docenicie go. Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
CYTAT Przypomnialo mi sie jedno takie motto przez ks. Warchola wypowiedziane, a mialo ono miejsce podczas powodzi nawiedzajacych nasz region: \" Rzeki w polsce powinny się uczyć od naszych polityków jak sie trzymać koryta\" Z tym zgadzam sie w 100 %.... a Wy? Niech Warchoł się trochę ogarnie, bo sam się trzyma koryta. Nie jest on księdzem tylko przedsiebiorcą który obraca się wśród Stalowowolskich pseudo-elit. U niego wszystko idzie kupić. Ślub, nauki przedmałżeńskie, nie wiem czy, nie załatwił by rozwodu kościelnego- oczywiście za konkretne podsmarowanie kasy!!! Warchoł nie ma prawa być proboszczem, bo mamona mu oczy przesłoniła! Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
Warchoł zapomniał o starej maksymie-Nie habit czyni mnichem.
Ja od siebie dorzucę-Nie każdy z widłami w ręce to Posejdon. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
było trochę przerwy od polityki, ale dziś znów Ks. Warchoł zapolitykował na full. rzygać się chce, naprawdę. ten człowiek obrzydza parafianom niedzielną mszę. nie chcę polityki w kościele. jeszcze raz powtórzę swoją propozycję - niech zbuduje pustelnię na wzór ks. Natanka i tam głosi swoje polityczne poglądy. albo niech odejdzie z kapłaństwa i wystartuje w wyborach. a te wstawki o żółtej rasie to już żenada dla jego rozumu.
i chciałby ksiądz, żeby polski prezydent naśladował prezydenta Francji? jestem za. ale tylko wtedy, gdy tak jak we Francji, Polska nie będzie miała podpisanego konkordatu ze Stolicą Apostolską a rozdział państwo-kościół będzie faktyczny i przestrzegany przez biskupów. |
|
|
|
|
przeczytałam pierwsza stronę waszych wpisów ... eh strasznie macie jadowite jezyki.... ale coz POlak juz z tego słynie ze nikomu nie dogodzi... ale dobrze jest kogoś "opluć"
Ja rzadko tam chodzę bo nie mieszkam w tamtych rejonach ale podobają mi się kazania ks Warchoła i jego motta tez !!! Przynajmniej nie jest nudno !! |
|
|
|
|
CYTAT Warchoł zapomniał o starej maksymie-Nie habit czyni mnichem. Ja od siebie dorzucę-Nie każdy z widłami w ręce to Posejdon. Dobre Wpadki się każdemu zdarzają a ks Warchoł to porządny człowiek, niektóre motta miał całkiem dobre. Nie pamiętam dokładnie ale było coś o gościu rozmawiającym z księdzem i tłumaczącym mu że jest "katolikiem, tylko że niepraktykującym ". A ksiądz na to "widzisz tego pijanego menela pod płotem? To jest abstynent, tyle że niepraktykujący" *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Co tam wypowiedzi ks.Warchoła...
Czy wiecie jaka jest dziś rocznica? 1854 r.Papież Pius IX ogłosił dogmat o niepokalanym poczęciu Maryi!!! Ciekawe jak do tego doszedł? A wczoraj? 1502 r.Urodził się Grzegorz XIII, papież, inicjator reformy kalendarza (zm. 1585)Dzieki niemu wiemy jaki jest dziś dzień miesiaca... Jutro? 1431r.przed kościelnym sądem biskupim w Rouen (Francja) rozpoczęły się przygotowania do procesu Joanny d'Arc. Przeminęło z dymem stosu... Ks.Warchoł niestety,ale musi powtarzać to co powiedzieli przed nim inni wielcy.Jest jak echo,a czego można się po echu spodziewac? Z innych dzisiejszych rocznic: -1980r.w Nowym Jorku Mark David Chapman zastrzelił Johna Lennona -1943 r.Urodził się Jim Morrison, amerykański poeta, wokalista zespołu The Doors (zm. 1971) -1925 r.-Adolf Hitler wydał Mein Kampf. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Dzis Rasista powiedzial ze Chiny wykupuja Polske, a kto komu broni wykupic, skoro ich stac na to. Dlaczego Rydzyk nie kupil?
Dlaczego jego slugusy nie szukaja zamowien w innych krajach na wyroby niestety niezbyt dobre. Czesto sie psuja, niezbyt przemyslane. Niestety dzisiejszego Rasisty znajomi nie potrafia wprowadzic dobrej technologi w produkcje, tylko bronia swoich zarobkow i swoich pseudo " Lodziazy", oraz jada na innych i blagaja o utrzymanie stanowisk nie rentownych, ktore pograzaja w bankroctwo. Prezydtent Fracji mial zamierzenie spotkac sie z ksiezmi, bo wie ze za duzo jest islamistow we Francji i dlatego wypowiedzial to co nasz "Rasista" zacytowal dzis. |
|