|
|
|
Witam. Z różnych źródeł można wyczytać że jeśli umiesz dobrze coś sprzedać to można liczyć na naprawdę duże pieniądze. Mi zależy na tym aby wypowiedział się ktoś to pracuje lub pracował w tej branży. Na jaką podstawę można dziś liczyć i jakie prowizje. Oczywiście zależy to od branży oraz pozycji danej firmy na rynku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podstawa 1200-4000 zł, a prowizja do 5-8 tysiecy ale w dużej firmie, w duzym mieście. Nie dotyczy firm gdzie wykorzystują ph i płaca grosze typu wurth. Przedstawiciel-handlowy.pl i sporo sie dowiesz. Ja miałem polskę południowa i robiłem 80 tys km rocznie dało popalić. Dodam że w naszych okolicznych firmach nie licz na więcej niz 2 tys do łapki i to z wielkim bólem
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
podstawa wiadomo jaka plus prowizja 2-3%.
Kryzys, konkurencja, i wydzieranie sobie klientów. Jak trafisz na wakat w jakiejś firmie to licz się z tym że "dobrzy" klienci z rejonu który Ci przypadł zostali już rozgrabieni przez innych ph tej firmy a tobie pozostają ochłapy i budowanie bazy klientów od podstaw. 2 klocki to max co cię może spotkać licząc to że będziesz pracował od rana do nocy, i znajdziesz klientów którzy będą Ci generowali sprzedaż rzędu 50-70 tyś miesięcznie. Dużo zależy także od branży. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Pytam bo na jednym z for widziałem jak młody 21 letni chłopak pokazywał skan swojej wypłaty z mbanku który robi jako PH. 4,250zł z groszami. Dużo zależy od branży no i pozycji firmy na rynku.
|
|
|
|
|
Dokładnie, bo jak zaczniesz handlować np. spożywką to kokosów raczej nie zbijesz. W okolicy pełno hurtowni a i sklepikarze sami fatygują się na zakupy. Ale gdy zabierzesz się za wyroby hutnicze i znajdziesz stałego odbiorcę to zarobki mogą być wysokie.
I słusznie zauważyłeś, że liczy się pozycja na rynku. Bo nikt nie będzie rozmawiał z firmą o której nikt nie słyszał. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Dlatego chciałem również żeby wypowiedział się ktoś z własnego doświadczenia czy zarobki rzędu 3 tysięcy w naszym rejonie są osiągalne tak jak wiele osób to przedstawiało a nawet i do 10 tys w międzynarodowej firmie.
W dzisiejszych czasach zarobki rzędu 2 tysięcy są dobre a nawet jak jest sezon np. i więcej pracy się w to włoży to może być i więcej. Na kasie np w markecie dostaniesz 1300zł a jako przedstawiciel to 1300 masz już więc masz prace i od Ciebie zależy w sumie ile jeszcze dorobisz do tej podstawy. Czy w ogóle warto się w to wkręcić? |
|
|
|
|
Większość osób pcha się na przedstawiciela handlowego bo wydaje im się,że to fajna fuszka,godze dostajesz kasę i autko służbowe, kiedyś tak było, teraz trochę inaczej to wygląda,plany sprzedażowe są tak podnoszone,że cięzko co kolwiek wyrobić, oczywiście zależy dla jakiej firmy się pracuje,lecz powoli wszystkie firmy przestawiają się na takie zarządzanie.
Piknik gdzie dokładnie chcesz się wkręcić?? masz już jakieś plany? |
|
|
|
|
Piknik jak masz do wyboru PH lub stanowisko robola za miarę dobre pieniądze, bierz robola. Pewnie na mnie zaraz wszyscy skoczą, ale jeśli chcesz mieć pewność że popracujesz trochę czasu na spokojnym etacie, znajdź sobie robotę właśnie na produkcji w miarę stabilnej firmie. Odj.biesz swoje i masz wolne i nie myślisz o tym co będzie jutro. Bo jako PH twoja robota jest uzależniona od efektów, i jak Ci się posypie klient kilka razy to posypie Ci się praca. PH to ciężki kawałek chleba, stres, nienormowany czas pracy, upierdliwi klienci, reklamacje, szef który każdego dnia oczekuje efektów w postaci zamówień. A co do kwestii finansowych to każdy wie jak jest. Napisz w co za firma.
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Spożywka odpada bo firmy daja wyzsze ceny sklepom niz markety sprzedaja na promocji i plan leci na łeb
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Prawda jest taka żeby zarobić 4000 zł, to trzeba nieźle pojeździć i ściemniać ludziom , wiadomo rynek nasycony i sprzedać jest ciężko.
Każda branża wymaga odpowiedniego przygotowania i znajomości danej branży, więc nie warto do końca negować. Poprostu próbować i handlować )) |
|
|
|
|
Pierw to ja szukam pracy na normalną umowę w zakładzie jakimś właśnie na produkcji lub coś innego w charakterze fizycznego może kierowcy. PH biorę jako ostateczność bo widzę że co chwile jest ogłoszenie właśnie na to stanowisko. Właśnie dlatego pytam o opinię. Widziałem również ze Pewex s.c dawał takie ogłoszenie i tym podobnych ofert pracy jest multum.
|
|
|
|
|
A orientujecie się może gdzie są lub mają być przyjęcia na produkcję lub gdziekolwiek ?
|
|
|
|
|
CYTAT Dlatego chciałem również żeby wypowiedział się ktoś z własnego doświadczenia czy zarobki rzędu 3 tysięcy w naszym rejonie są osiągalne tak jak wiele osób to przedstawiało a nawet i do 10 tys w międzynarodowej firmie. W dzisiejszych czasach zarobki rzędu 2 tysięcy są dobre a nawet jak jest sezon np. i więcej pracy się w to włoży to może być i więcej. Na kasie np w markecie dostaniesz 1300zł a jako przedstawiciel to 1300 masz już więc masz prace i od Ciebie zależy w sumie ile jeszcze dorobisz do tej podstawy. Czy w ogóle warto się w to wkręcić? Z doświaczczenia: Jest niewiele branż w Polsce czytaj również Stalowej Woli, a tym samym i firm,które są w stanie zaoferować teoretycznie nieograniczone przychody uzależnione w 100% od Twojego zaangażowania jak również dające możliwość pracy pratycznie bez oraniczeń terytorialnych,ale z drugiej strony niezwykle wymagające.A są to: telekomunikacja i ubezpieczenia. Jeżeli czujesz się na siłach lub dysponujesz doświadczeniem w sprzedaży szukaj właśnie w tych branżach. |
|
|
|
|
CYTAT A orientujecie się może gdzie są lub mają być przyjęcia na produkcję lub gdziekolwiek ? Ja poszukuję PH właśnie do branży telekomunikacyjnej. |
|
|
|
|
A mógłbyś mi napisać coś więcej nt. warunków umowy, wymagań dot. pracownika, co Ty jako pracodawca oferujesz i jak to jest z podstawą jeśli taka istnieje i prowizją. Może być PW lub email: Losiek1938_(at)_gmail.com
|
|
Dołączył: 30 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Ja poszukuję PH właśnie do branży telekomunikacyjnej. Więcej informacji na ten temat to mogę uzyskać? k0mar(_at_)tlen.pl |
|
|
|
|
mam znajomą z Sandomierza pracuje jako PH tylko w farmaceutyce. Owszem ma dodatki służbowe typu auto laptop komórka i zarobi bardzo dobrze ale coś za coś praca po godzinach w domu jest codziennością
|
|
|
|
|
A jak wyglądają zarobki jej? pytam tylko o to bo nie wypada o firmę. Ile pracuje dziennie plus to co w domu? Jakieś wykształcenie kierunkowe posiada? Długo już pracuje jako PH?
|
|
|
|
|
Piknik z farmaceutyką jest taki problem że szukają z doświadczeniem a nie ma gdzie go zdobyć.. Co do pracy ph to pamiętaj że po powrocie z delegacji siadasz do kompa i piszesz maile z zamowieniami, wypelniasz crma itp. jak trafisz na firmę w porządku to jeździsz 4 dni, a np w piątek uzupelniasz wsio ale to się rzadko zdarza zwykle robisz to po nocy lub w weekend
|
|
|
|
No to już rozumiem mniej więcej na czym to funcjonuję i jak wygląda. Wcale się nie dziwię że jest tak ogromna rotacja w tej branży no i ogromne chyba plany sprzedażowe. Po prostu chcę się czepić czegoś. Szukam w zakładzie produkcyjnym, gdzie kolwiek a ostatecznością jest dla mnie praca jako PH
|
|