|
|
|
Nowe pakiety internetowe w dianie i w mtm-info
mtm- http://mtm-info.pl/ diana- http://tvkdi(...)ocje.php co polecacie?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeśli mieszka Pan/i w rejonie osiedla Młodynie, Poręby to polecam przyłączyć się do sieci Interblock (www.interblock.pl).
Na stronie "Diania" rozśmierzył mnie tekst "teraz możesz mieć najszybszy i najtańszy internet w regionie!!!". Dalej można zobaczyć przykład reklamy, która ma konsumentowi wcisnąć, jakie korzyści będzie miał. Tyle, że takie korzyści to każdy operator sieci gwarantuje. A co do MTM, nawet nie ma co patrzeć pod kątem Diany. Ceny drogie, tak samo jak prędkość pobierania. A na koniec, należy się upewnić, czy internet będzie drogą radiową czy kablową.. i czy byliby w stanie podpiąć (bo w niektórych miejscach im się nie opłaca). //moderowano A "Pan" Kisiel dalej nie wie, że zwrot Pan/Pani, w internecie w stosunku do anonimowej osoby to obraza ? |
|
|
|
|
Mieszkam w okolicy centrum4
|
|
|
|
|
korzystalem z uslug mtm i to byla tragedia, rzeczywista predkosc pobierania wynosila 0,2 a po 22 godzine 0,4 mb, gdzie w dianie za ta sama prawie(5 pln roznicy) cene odpowiednio 1 i 2 mb, a teraz jest jeszcze szybciej.
nikomu nie polecam tej firmy non serviam |
|
|
|
|
mtm to faktycznie tragedia zrezygnowałem z ich usług co chwila jakieś awarie, problemy nie mówiąc już o tym ze wystarczył mały deszcz a ja bylem pozbawiony internetu.
|
|
|
|
|
MTM to najgorsze dziadostwo w stw miałem wiem co mówię, net wolny a jak była jakaś awaria w piątek wieczorem to net był dopiero w poniedziałek, nie mówiąc już o mało uprzejmej obsłudze. Co do diany to nie wiem kolega ma i chwali.
|
|
|
|
|
MTM napewno nie, diana... zalezy jesli masz tel stacjonarny to pomysl o czyms na ka blu t-mobile,orange,tpsa.
|
|
|
|
|
ODradzam net wplayu wiesza się i raz zasuwa a raz ledwo idzie. T-mobile troche lepiej, ale i tak polecam diane
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Odradzam MtM. Mam covernet radiowo 2Mega. Szału nie ma, ale mogło by być lepiej. jak się coś przywiesi to dzwonię i działa. Czekam do jesieni i przechodzę do Diany.
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Nigdy, przenigdy żadnego MTM! 10 lat męczyłem się z tymi patafianami! Jak ci net padnie w piątek po południu to może, podkreślam, może łaskawie podjedzie ktoś w poniedziałek po południu, bo w weekendy to sobie możesz w kierki pograć na Windowsie.
Mało tego! Ostatnio (niczym zmieniłem na Dianę) Internet w ogóle nie działał (a jak działał, to z przerwami co kilkanaście minut). Diagnoza "szpeców" z MTM-u była jednoznaczna: wina zasilania na klatce. I nie miałem Internetu 2 miesiące a płacić musiałem bo oni nic nie potrafili z tym zrobić, tłumacząc się, że to spółdzielnia bloku musi naprawić w cudzysłowiu "prąd". Ha ha ha debile! Tyle w temacie. Bierzcie i ciągnijcie z tego wszyscy (MTM) a później plujcie sobie w brodę, że podpisaliście cyrograf na 2 lata. |
|
|
|
|
Potrzebowałem kabla - przedłużki do anteny od karty WiFi w komputerze, żeby wyprowadzić antenkę nieco wyżej. Poszedłem do MTM, to zrobili taaaakie oczy, o co mi wogóle chodzi, po czym stwierdzili, że czegoś takiego nie ma. Następnego dnia kupiłem za 6 zeta na allegro.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Szukam neta w granicy 4-8Mbit chce podłączyć PC + laptopa w bloku gdzie mieszkam jest mtm łącze kablowe więc się zastanawiam nad tą firmą?
|
|
|
|
|
ja tam mam w mtm i nie narzekam teraz za 40zl mam 5mb a od 23,00 do 11,00 mam 10mb czasami zdarzaja sie awarie , ale jak widze teraz staraja sie szybciej reagowac / mam od nich neta juz prawie 10 lat/
nie jest prawda ze jak net padnie w piatek to nic nie da sie zrobic , sa otwarci w sobote i naprawiaja , gorzej gdy to niedziela to przyznam racje nic nie zrobisz jak mam problem z netem od nich to po telefonie naprawa trwa gora 1-2 godz nie bede nikogo zachecal dla mnie za taka kase jest wystarczajacy i nie mam problemow ostatnio tylko sie wkurzylem na konkurencje bo telefon i telewizje mam z diany i w czasie swiat cos sie im posulo i nie mogli przez caly dzien dojsc co ale naprawili zycze szybkosci internetu i zeby jak najmniej sie psul |
|
|
|
|
CYTAT Rówież polecam Panu/Pani MTM info. Owszem. Kiedyś może były problemy jednak teraz wręcz całkowicie zostały wyeliminowane. Wyeliminowane? TO jakiś żart. Z tych dwóch wybierz zdecydowanie diane. |
|
|
|
|
CYTAT Szukam neta w granicy 4-8Mbit chce podłączyć PC + laptopa w bloku gdzie mieszkam jest mtm łącze kablowe więc się zastanawiam nad tą firmą? Myślę, że najlepiej popytać sąsiadów, jak im się sprawuje łącze z MTM. Od kilku lat mam internet z MTM i praktycznie zero problemów. Do bloku sygnał jest dostarczany radiowo, po bloku kablem. Sąsiad ma takie samo łącze i u niego "nie trzyma" parametrów, podejrzewam złączki lub kabel. Warto też uwzględnić koszt instalacji, skoro blok jest okablowany powinno być taniej. |
|
|
|
|
Zawsze kabel jest stabilniejszy niz radiowo. Dlatego wybralbym diane. Ale faktycznie ostatnio na blokach mtm poprawil swoje uslugi jednak nie dotyczy to odbiorcow indywiduwalnych w domkach jednorodzinnych. Zapytaj sasiadow jak chodzi im mtm ale mimo wszystko kabel to kabel.
|
|
|
|
|
Teraz to już sam nie wiem na co się zdecydować :/ Diana czy mtm…..
|
|
|
|
|
Kabel to kabel. Przy opadach deszczu, czy śniegu zawsze internet radiowy będzie słabszy lub będziesz miał przerwy w dostępie do neta z powodów atmosferycznych, na kablu nie masz takich problemów.
|
|
|
|
|
Powiem tak. Ocenianie jakiegoś dostawcy po tym jaki był kiedyś mija się z celem. Czy to mtm czy to diana. Żubr dobrze mówi, najlepiej popytaj o opinie na swoim osiedlu, jeszcze lepiej w bloku. Ja swego czasu uciekłem z diany bo mieli bardzo niestabilne połączenie. Net był cały czas ale połączenie się zrywało średnio co 10 min. co przy pobieraniu rzeczy z netu lub rozmowach skype i innych komunikatorach było wystarczająco uciążliwe żeby zrezygnować z usług diany.
Mtm też ma swoje wady tak jak pisano wyżej - najgorzej w niedziele. Jednak zdarzyło mi się tak 2 razy przez 4 lata. W dodatku po dosyć intensywnej burzy z wyładowaniami. Z reguły jest tak że jak nie masz neta to upewniasz się że wina nie leży po Twojej stronie. Firewall, wirusy, router. Jeżeli nie po Twojej to dzwonisz do nich w praktycznie w przeciągu godziny max dwóch jest net. Oczywiście w godzinach ich pracy. Czy diana ma całodobowy serwis gdzie można zgłaszać usterki ? Jeżeli tak to super. Edit: wycinek z ich stronki Zgłaszanie awarii w niedziele i święta pod numerem tel. 509 295 176 Z mojej strony pełen szacun :-) miał ktos jakieś doświadczenia ? długo się czeka ? |
|
|
|
|
Zdecydowanie Diana.
Korzystałem wcześniej z usług innych operatorów, ale zrezygnowałem z powodu ciagłych przerw i awarii (MKNet-dzisiejszy MTM- i Interblock). Jeśli potrzebujesz stabilnego Internetu, który Cię nie zawiedzie w najmniej odpowiednim momencie, to tylko Diana. Zaczynam 3 rok z Dianą i w tym czasie były chyba 2 awarie nieplanowane (było kilka nocnych przerw z powodu zmiany siedziby, ale ogłaszanych wcześniej), które zostały naprawione po ok. 45 minutach. U poprzednich operatorów to 2 awarie zdarzały się średnio raz na dzień. Odkąd korzystam z Diany i ja jestem zdrowszy psychicznie i mój komputer. Wcześniej różnie bywało |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ITB ma radiowke i w okolicach C4 powinno smigac
|
|
|
|
|
CYTAT Kabel to kabel. Przy opadach deszczu, czy śniegu zawsze internet radiowy będzie słabszy lub będziesz miał przerwy w dostępie do neta z powodów atmosferycznych, na kablu nie masz takich problemów. Haha skad masz takie informacje ciekawe jak mam juz kilka lata internet radiowy i nigdy nie zauwazylem czegos takiego, ale widac ze lubicie sie wypowiadac w kazdym temacie nawet jak nie macie o tym pojecia... |
|
|
|
|
CYTAT ITB ma radiowke i w okolicach C4 powinno smigac Tutaj mają Państwo statystyki mojego łącza w sieci Interblock |
|