NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
« 1 2 3 »
Stal-Systems, opinie
ff
Wysłany: 13 Sty 2012r. 22:07  
Kolego Kiki , nie idź tam do pracy. Wymienię Ci firmy (alfabetycznie) do których też nie powinieneś składać papierów : ATS , Alutec , Celfast .... Może ktoś dorzuci firmy do ktorych Kiki nie powinien składać papierów umiech , tylko alfabetycznieumiech:cwaniak:

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 13 Sty 2012r. 22:07  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2012r. 22:13  
Centrostal, Centrotech, CoCo Collection Salon Mody,
Codogni, Covernet...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2012r. 22:21  
...DomGaz, Drutex,Deichmann,Dom i My,Dziubek S.C,Domostal..

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2012r. 22:39  
.... Emre Kebab, Elektrownia Stalowa Wola, Elmat, El-Tech, Eskulap Apteka, Eurometal....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2012r. 22:41  
Foto-Adam, Frac, Fuji Express, Familia, Foto Mimoza...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2012r. 22:47  
CYTAT
Kolego Kiki , nie idź tam do pracy.

On nie musi iść nigzie do pracy. Po co ? Niech się nie zmusza. Tylko niech się w pupie nie rejestruje ...

P.S.
polecam obejzreć odcinek rozmowy w toku "mam syna nieroba". Tam jest piękna wypowiedź pani psycholog.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2012r. 23:05  
...GalDrewsciana Graboś, Galena,Goma,Galicja,Gumiś Trans,Gala...

Tak Murena, po to wymieniamy, by było osobie łatwiej...się nie fatygować

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 00:17  
Halmar, HSW S.A., Hromatex, HAP Armatura, House, Hydrosolar...

Tych firm też unikaj.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 00:23  
Ciekawe czy jak dojdziecie do litery "S" to pojawi się firma tworząca stalowemiastoumiech

MYŚL!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 09:47  
Nie masz nic do powiedzenia sensownego na temat to nie pisz. Bezsensownie nabijacie posty i się spinacie tylko takimi wypocinami...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 09:55  
gdybym wiedział że lipa będzie z robotą to bym sobie zrobił taki fach jak ma Warchoł.
Robota pewna, niezbyt ciężka. Możliwość awansu. Mieszkanie,wikt i opierunek. Auto służbowe. Piciew pracy jak najbardziej przyzwolone.
Praca max 3-4 godziny dzinnie. Fuchy w postaci chrztów, ślubów, pokropków. Stały, codzienny dopływ gotówy. Służba. Hazard,chlanie,panienki, koledzy z innych podobnych firm. Firmowe wczasy w Izraelu lub Rzymie.
Ale ja byłem tępy.

Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 10:50  
Kiki nie słuchaj ich,idź do pracy. Prezynajmniej nie będziesz siedział pod bolkiem lub w mieszkaniu i sępił kasy od starych na fajki lub piwo.
Pracowałem w HSW przed kryzsem jako fizyczny z 2-3 sobotami w miesiącu wyciskałem jakieś 2400-2500 zł miesięcznie na ręke (po kryzysie w 2008 roku wszystko się popsuło). Mam znajomych co robią w euromaetalu ponoć na magazynie czy tam wysyłka nie wiem jak to się nazywa 2 mają z przodu na wypłacie czy to mało jak na nasz region??
Znajomy jest z zawodu elektrykiem pracuje w uniwheels jako ślusarz pod łapał robote ślusarską tam zarabia ponad dwa i robi w domu dodatkowo ogrodzenia kute i jakieś ozdoby. Więc narzekanie na pracodawcą przez inne osoby jest dla mnie śmieszne, nie stety żyjemy w takim regionie w Polsce gdzie koszty życia są nawet niskie w porównianiu do innych (np. siostra pracuje w Warszawie po studiach budownictwo pracuje w zawodzie jako projektant jakieś 10 godz w pracy i po godz. w domu za 2700 zł na czysto mieszkanie kawalerka 1200 zł dla właściciela plus rachunki, znajomi Wrocław praca w fabryce LG aby dojechać do pracy muszą przejechać cały wrocław po co aby dostac po miesiącu 1100 zł widziałem ich świstki,). Dwa lata temu elektryk jak szukał pracy w Warszawie mógł śmiało 2700 znaleźć robotę i dorobić teraz jak patrzyłem na ogłoszenia góra 2 tys ale przeważnie 1600 zł a gdzie czynsz i życie sama kawalerka to koszt przynajmije 1000 zł i to mając szczęście. Alutec co mogę powiedzieć dobre miejsce aby odłożyć kase i uciekać gdzieś indziej ale odkładać będziesz mógł po pł roku po okresie próbnym bo wtedy będzieszmiał wszystkie premie. Ale tak środki BHP, ubuwie, ubranie to Ciebie nie interesuje zniszczy się dostajesz nowe nie ma czegoś takiego że buty na 6 miesiecy jak na hucie tu jest inne podejście. Są stanowiske gdzie sam bym nie robił bo taki syf ale są chłopaki co robią po robi jakiś czas i ucieka ale tam fizyczny ma okresie próbmyn i jak robie nadgodziny ponad 3 tys zarabia. Premia świąteczna jest zależna od Twojego śtażu pracy
lata kasa na czyst
2 420
3 540
4 660
5 780
6 900
7 1020
8 1140
9 1260
10 1380
11 1500
12 1620
13 1740
jeżeli nie pracujesz roku to 25 zł za każdy miesiąc.

NIestety trzeba robić i to ostro, jest wyzysk ale jak ktoś ma wprawe i się nauczy to będzie potrafił robić tak aby się nie zmęczyć. Są różni kolesie jeżeli chodzi o brygadzistów z jednymi idzię się dogadać drudzy to dioci i tępi że aż człowiek się zastanawia jak ktos taki mógł przyjść na świat.
Ale jak będziesz siedział w domu to co będziesz z tego miał znajomy pracował jako spawacz 18 lat dostał pismoz zusu ile będzie miał emerytury miał 300 zł napisane. Jak koledzy są tacy inteligętni to niech siedzą. Jeżeli nie masz zony dziecka inwestuj w kursy, szkolenia tp. jakieśspecjalistyczne lub odkładaj na jakąś własną działalność ale siedząc w domu niczego się nie nauczysz ( mój nauczyciel kiedyś powiedział że szkoła nie uczy tylko ogłupia człowieka, człowiek dopiiero się uczy w pracy).

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 10:50  
Hej
Firma jak firma tylko władze delikatnie mówiąc pop...one.
Jeśli chcesz tyrać po 12h o Olej jarków no to śmiało złóż papiery.
Ogólnie mówiąc to wyzyskiwacze którzy obiecują pieniądze a na końcu i tak cię oszwabią i jakoś to zaargumentują
PS Strzeż się takiego łysego z pedalskim kolczykiem w uchu

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 10:58  
Piotrek84 napisałem Ci wiadomość na PW. A z powyższym się zgadzam w 100 % bo w tej chwili ja szukam czego kolwiek byle by się załapać i pracować. Wiesz możę gdzie są jakieś przyjęcia? wysłałem już setki CV.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 11:05  
Powinnien powstać wątek ostrzegający pzred nierobami !

Jak Ty się pytasz czy iść - NIE IDŹ. Nie masz motywacji by pracować. Chcesz pójść i mieć "łatwo". A na koniec wziąć 900 zł i biaodlić, że mało !

NIE IDŹ. Nie zmuszaj się ! Po co ? Oczyści się rynek pracy jak tacy jak Ty będą siedzieli pod mostem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 11:30  
CYTAT
Powinnien powstać wątek ostrzegający pzred nierobami !

Jak Ty się pytasz czy iść - NIE IDŹ. Nie masz motywacji by pracować. Chcesz pójść i mieć \"łatwo\". A na koniec wziąć 900 zł i biaodlić, że mało !

NIE IDŹ. Nie zmuszaj się ! Po co ? Oczyści się rynek pracy jak tacy jak Ty będą siedzieli pod mostem.

Bardzo dobrze ze pyta, jeżeli dowie się czegoś co mu nie będzie pasować, nie zacznie tam praciować, oszczędzi czas pracodawcy a swój wykorzysta inaczej.

Nigdzie nie napisał ze chce pójść i mieć łatwo a za 900 zł to miał by prawo biadolić że mało umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 11:48  
1. Nigdzie nie napisał że nie chce pracować tylko nie wie czy iść do tego zakładu.
2. Forum jest po to aby zapytać o opinię i jeśli coś mu się nie spodoba to nie idzie pracować. Jego wola.
3. Murena tak Ci przeszkadza ze utrzymujesz bezrobotnych swoimi podatkami? a nie przeszkadza Ci żę utrzymujesz morderców, gwałcicieli i innych typów w więzieniach za swoje podatki?
4. 900zł to nawet nie jest najniższa krajowa,więc na pewno tyle nie dostanie ale miałby prawo narzekać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 12:26  
CYTAT
Ciekawe czy jak dojdziecie do litery \"S\" to pojawi się firma tworząca stalowemiastoumiech

Do "S" nie dojdzie bo na "P" trafi do miejsca przeznaczenia - Powiatowy Urząd Pracy, rejestruje się, zaopatrzy się w skrzynkę piwa, założy konto na każdym lokalnym portalu i będzie siedział i narzekał jaka bieda, kryzys, bezrobocie i w ogóle dramat ;]

@Bartomix - też momentami żałuję że księdzem nie zostałem.
Kto ma księdza w rodzinie tego bieda ominie...
Tej branży nigdy nie dotknie żaden kryzys.
Ale niestety nie mam talentu do ściemniania i wciskania kitu...

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 13:08  
Żenujący temat i post jak to czytam, jak sie komus nie chce robić to niech siedzi w cieplutkim domku.
Prawda jest taka że wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
I nikomu nie dogodzi sie w 100 %
To może teraz polecicie coś gdzie warto iść??

JA JESTEM BARDZO ZAINTERSOWANY - SZUKAM CZEGOŚ !!!!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 13:23  
Roman nie licz na to forum sam widzisz jaki poziom reprezentują co niektórzy.
Murena zgadzam się,że powinien powstać wątek ostrzegający przed nierobami ale też przed oszustami pracodawcami,który byłby śledzony przez P.I.P.i taki pracodawca byłby kontrolowany.Zadaj sobie pytanie czy Ty jako pracodawca jesteś w porządku?Może nie umiesz zarządzać ludźmi,a potem zwalasz winę za swoje potknięcia na pracowników.

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 13:44  
Złóż paiery do policji, napewno się nie orobisz i zarobisz jakieś pieniądza.Za 5 lat będziesz patrzył na wszystkich z góry a za 10 myślał o meryturzegood

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 13:49  
CYTAT
Zadaj sobie pytanie czy Ty jako pracodawca jesteś w porządku?Może nie umiesz zarządzać ludźmi,a potem zwalasz winę za swoje potknięcia na pracowników.

Jakie zwalanie winy ? Pracodawca powinien mieć prawo wywalić na zbity pysk KAŻDEGO - z dnia na dzień. Jeśli tylko uważa to za słuszne.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 14:18  
Adam, to forum nie ma zbyt wysokiego poziomu ale jakich odpowiedzi mamy udzielać komuś kto pyta "czy warto zaczynać pracę"?

Jeśli jest teraz bezrobotny to zawsze warto, przecież jak mu się nie spodobają warunki to może odejść, a zdobędzie jakieś nowe doświadczenie, prawda?

@IH8U
CYTAT
Złóż paiery do policji, napewno się nie orobisz i zarobisz jakieś pieniądza.Za 5 lat będziesz patrzył na wszystkich z góry a za 10 myślał o meryturzegood

Do policji wbrew pozorom nie jest tak łatwo się dostać. Szybka emerytura to mit bo mają taką możliwość ale dostają chyba z 40% stawki a praca jest w trudnych warunkach, ja bym nie chciał użerać się z kibolami czy jeździć do tradycyjnych rodzin które piorą się po ryjach smiech2

@Murena
CYTAT
Jakie zwalanie winy ? Pracodawca powinien mieć prawo wywalić na zbity pysk KAŻDEGO - z dnia na dzień. Jeśli tylko uważa to za słuszne.

A pracownik codziennie rano powinien całować w rączkę szefa i płacić mu za to że pozwala mu pracować smiech2

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 14:33  
Do mureny,a pracownicy powinni mieć prawo w źle zarządzanym zakładzie wywozić pracodawców ot tak z dnia na dzień na taczkach prosto do kanału.
Fractal jak nie mają nic mądrego do napisania to poco klepać głupoty w klawiaturę.

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2012r. 14:36  
Tym bardziej ,że tak już kiedyś bywało ,a historia lubi się powtarzać.

Złota zasada - zasady ustala ten,kto ma złoto
Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »