|
|
|
Jako ze jestem w trakcie poszukiwania pracy to i ja cos dorzuce. Beda w pup zeby sie podpisac mila Pani pokazala oferte pracy dla mnie, ktorej tresco ogloszenia znalazla na stalowce.net. Wiec ja delikatnie uswiadomilem ze to ogloszenie to lipa, bo i ja wyslalem tam oferte i pelno moich znajomych wyslalo tam CV i zero odzewu. Co wiecej na temat tego pracodawcy nie moglem nigdzie znalezc zadnej informacji. Pani sie zmieszala i powiedziala ze w takim razie dla ludzi z moim wyksztalceniem oni pracy nie maja . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Jako ze jestem w trakcie poszukiwania pracy to i ja cos dorzuce. Beda w pup zeby sie podpisac mila Pani pokazala oferte pracy dla mnie, ktorej tresco ogloszenia znalazla na stalowce.net. Wiec ja delikatnie uswiadomilem ze to ogloszenie to lipa, bo i ja wyslalem tam oferte i pelno moich znajomych wyslalo tam CV i zero odzewu. Co wiecej na temat tego pracodawcy nie moglem nigdzie znalezc zadnej informacji. Pani sie zmieszala i powiedziala ze w takim razie dla ludzi z moim wyksztalceniem oni pracy nie maja . Tommi Oni nawet dla siebie pracy nie mają, siedzą i zajmują się sprawami zbytecznymi. |
|
|
|
|
Wiem o tym wiem. Dlatego w pup jestem tylko zeby sie podpisac i po przedluzenie ubezpieczenia do lekarza. Zreszta tak jest w kazdym urzedzie. Wszystko jest dobrze doputy dopuki petent nie przyjdzie. Wtedy urzednicy/urzedniczki zachowuja sie tak jakby przeszkadzano im w pracy . Ale pani z pup naszczescie nauczyla sie madrosci zyciowych Ferdynanda "Ferdka" Kiepskiego i potrafi je glosic w swiecie |
|
|
|
|
Ciekawi mnie co myśli wieloletni pracownik PUP jak traci pracę i staje po drugiej stronie biurka
|
|
|
|
|
Z tego co mi wiadomo to eks- dyrektor pup zeby podpisac sie nie idzie tam gdzie zwykli "tubylcy" tylko do ktoregos pokoju na gorze, tam racza ja kawusia, itd. Oto przyklad rownych i rowniejszych w pl. |
|
|
|
|
może ktoś coś dorzuci na jutro praca:(
|
|
|
|
|
Wiecie moi drodzy co jest Waszym największym problemem?
Banalne, ale 98% osób (albo i więcej) w tym kraju tego nie rozumie. Wy szukacie pracy - ja szukam pieniędzy. Pracy jest w brud - ale nie ma z niej pieniędzy. Kolejna sprawa polityka - wy, wasi znajomi, rodzice od lat wybieracie tych samych krętaczy i później czytam: "oczywiscie wsyztskie prace sama sobie poszukiwalam bo na bezrobocie nie moglam liczyc czytali mi ogloszenia a neta ktore sama wertowalam codziennie" Ja zacząłem zarabiać gdy zmieniłem swoje przekonania i nastawienie do świata. Przeklinam polityke, durne społeczeństwo które głosuje na tych oszustów - ale każdego dnia rozwijam się, mając 23lata prowadzę swoją firmę. Jeszcze kilka lat temu tak jak Wy chodziłem po Stalowej Woli i składałem CV szukając pracy. Najpierw otwórz swój umysł, później oczy - wtedy prędzej dojdziesz do celu. Zależy oczywiście co tym celem jest. |
|
|
|
|
rerere pochwal się swoim biznesem co za firmę masz?? sprzedajesz wafle na plaży w Juracie??
|
|
|
|
|
CYTAT rerere pochwal się swoim biznesem co za firmę masz?? sprzedajesz wafle na plaży w Juracie?? Nie muszę się chwalić, nie czuję się ponad. Smutna prawda jest taka, że wiele osób nie zasługuje na zarabianie godnych pieniędzy. Ciekawi mnie ilu ze stalowowolskich bezrobotnych interesuje się ekonomią, biznesem, szeroko rozumianym rozwojem osobistym, psychologią. Ciekawe czy mają jakieś poglądy, czy raczej klapki na oczach i w głowie film pt 'życie jest złe'. |
|
|
|
|
Jak jedziesz na ludzi że są debile bo sobie nie mogą dać rady to udziel pomocy innym i pochwal się jak do tego bogactwa doszedłeś i wogóle co masz za interes??
|
|
|
|
|
CYTAT Jak jedziesz na ludzi że są debile bo sobie nie mogą dać rady to udziel pomocy innym i pochwal się jak do tego bogactwa doszedłeś i wogóle co masz za interes?? Tego co podkreśliłem nie napisałem. Co do bogactwa, ono dopiero przede mną, chociaż wydaje mi się że przyjemniejszym jest droga niż ten konkretny cel. Tak żeby nie rozmywać tematu chciałbym napisać ludziom z mojego (byłego) miasta żeby bardziej uwierzyli w siebie, wyciągali wnioski z otaczającej rzeczywistości, mieli własne zdanie, nie tracili czasu na przebywanie z toksycznymi ludźmi - zmienili pudelka, tvn i facebooka na portale/fora które ich rozwijają. Polecam czytanie historii sukcesów ludzi którym się udało, patrzenie daleko przed siebie, niż tylko przed siebie - nie tracenie/zabijanie czasu, bo ludzie w Polsce mają to do siebie że ściągają w dół. Żeby odnaleźć się w tym złodziejskim systemie (tzw 'zielona wyspa') musisz być w czymś bardzo dobry. Będąc dobry jesteś średniakiem, będąc słaby jesteś biedakiem. Smutne ale prawdziwe. Powodzenia!Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Dalej ponaglam swoje pytanie cóż to masz za biznes?? wstydzisz się go ?? Nie każę Ci pisać Twoich dochodów ani żadnych szczegółów Jeżeli STW to twoje byłe miasto to co tu robisz??
nie tracili czasu na przebywanie z toksycznymi ludźmi - zmienili pudelka, tvn i facebooka na portale/fora które ich rozwijają w takim razie co tu robisz?? |
|
|
|
|
Stecyk ale po co Ci to jaki on biznes prowadzi? Piszesz jakby Cie bolalo, ze mu sie uklada jakos w zyciu i sie wyniosl z tego miasta bez przyszlosci.
Chlopak dobrze gada. Ludzie traca czas na pierdoly typu tv i fora o niczym, fb, zamiast rozwijac swoje zainteresowania i umiejetnosci. Tak, ja tez trace, ale ja juz wiem, ze to strata czasu i pomalu zaczynam dzialac. |
|
|
|
|
Napiszcie może, gdzie udało wam sie znaleźć pracę z ogłoszenia, bo byłam już chyba wszędzie, tam gdzie ze względu na kwalifikacje mogłabym pracować i NIC. A zdarza się, że dzwonię na ogłoszenie , które wyszło 15 min. wcześniej, w którym pisze " składać aplikacje" i cóż słyszę -JUŻ NIE AKTUALNE O co chodzi sie pytam wszystkich poszukiwaczy
|
|
|
|
|
CYTAT Stecyk ale po co Ci to jaki on biznes prowadzi? Piszesz jakby Cie bolalo, ze mu sie uklada jakos w zyciu i sie wyniosl z tego miasta bez przyszlosci. Dlaczego odrazu odbierasz to tak że Stecyka coś boli ? Ja odbieram wypowiedzi rerere chyba podobnie jak Stecyk, gość pisze coś o zarabianu ale nic z tego nie wynika. Stecyk zadaje mu konkretne pytanie a on swoje W.Redna ja też moge napisać że rerere i inni tracą czas na pierdoły typu zarabianie pieniędzy, bo niektórzy myślą że będą żyli z 200 lub 300 lat Będąc dojrzałym człowiekiem nigdy nikomu nie zazdrościłem bogact materialnych, przeciwnie cieszy mnie jak ktoś to robi nie krzywdząc innych. Ludzie mają też inne pasje jak dorabianie się. |
|
|
|
|
Rerere masz w sumie rację.
Obecnie tez jestem na etapie wchodzenia do małej spółeczki w celu rozwoju firmy już istniejącej. Największe straty przynosi marnowanie czasu na pierdoły. Moja sytuacja jest obecnie nie do pozazdroszczenia ale jestem optymistą i wierzę, że mi (nam - spółka) się uda. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Ktośik ale ja nie rozumiem po co kto ma wiedzieć w jakiej firmie pracuje. Jakbym miała jakąś swoją to też bym o tym na forum nie pisała, bo i po co?
Może i rerere traci czas na zarabianie kasy, ale lepsza taka forma tracenia czasu niż siedzenie przy komputerze i klepanie na forum. Przecież ja nie napisałam, że jedyny cel to praca i kasa, tylko właśnie rozwijanie swoich umiejętności i zainteresowań. |
|
|
|
|
bo rerere tak chwali swój biznes,że aż ciekawość zżera cóż to za żyła złota,która pozwoliła Mu wybić się z klasy szarości i bezinteligencji.
ja sama jestem ciekawa,ale nie dlatego,że Mu zazdroszczę czy,że mnie to boli,że On się czegoś dorabia a ja nie.Po prostu radzi innym,to niech powie w jaką teraz branże można zainwestować na Jego przykładzie.W czym On był najlepszy i to rozwinął. Czy to jakaś tajemnica? Rerere wstydzisz się tego czy boisz,że Cię Stecyk wyśmieje? |
|
|
|
|
CYTAT Ktośik ale ja nie rozumiem po co kto ma wiedzieć w jakiej firmie pracuje. Jakbym miała jakąś swoją to też bym o tym na forum nie pisała, bo i po co? Może i rerere traci czas na zarabianie kasy, ale lepsza taka forma tracenia czasu niż siedzenie przy komputerze i klepanie na forum. Równie dobrze mógł napisać że znalazł sposób aby zarobić 10 tyś zł poprzez pstrykniecie palcem i wypowiedzeniu tajemniczego słowa Zapytany jakie to słowo - przeczytaj co pisze. Nie oceniajcie innych według swojej miary , każdy ma wolną wole. |
|
|
|
|
Nie chwale swojego biznesu, tylko proponuje zmienić podejście do życia jeżeli chcecie coś w życiu osiągnąć. Co do branży jestem pośrednikiem. Pośrednicze praktycznie wszystkim. Nikt wam nie da gotowej recepty na sukces - a nawet jak ją dostaniecie nie będziecie w stanie nic z tym zrobić mając takie podejście.
Piosenka na rozluźnienie: http://www.youtu(...)5lm8jSpc Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Czy w przeważającej ilości tematów zawsze musi być mowa o czymś innym a nie o temacie, za przeproszeniem zróbcie sobie własny temat i pitolcie sobie co chcecie a nie zaśmiecacie jakimś gównem .
Nie chce to nie powie, Boże co za ludzie co za świat . |
|