|
|
|
witam.czy może miał ktoś problem z jakim ja mam kłopot.chodzi mi o kontrolkę akumulatora w samochodzie .co jakiś czas zaczyna świecić podczas jazdy 3,4 sekundy i gaśnie.byłem u mechanika sprawdził przewody ,alternator klemy,niby wszystko ale czasem dalej sie zapala troszkę "nieśmiało"i gaśnie.samochód odpala bez trudu nie zauważyłem jakiś nieprawidłowości jeśli chodzi o elektrykę-tylko ta zapalająca się kontrolka
może ktoś doradzi?będę wdzięczny Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
Na kursie prawa jazdy nakazuja nam w takiej sytuacji sprawdzic naciag paska klinowego. Sprawdzales ? : )
|
|
|
|
|
Jedź do tabora i zmień mechanika.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
mówisz że pasek klinowy?w sumie można sprawdzić bo niby elektryka jest dobra a ten aspekt nie był sprawdzany
Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
CYTAT .byłem u mechanika sprawdził przewody ,alternator klemy,niby wszystko Napisz co to za mechanik.... dobrze że Ci pół auta nie wymienił, bo jak widać to robotę zaczął od "dupy strony" Pozdrowienia dla mechanizatora, heheheh Dla mnie to będzie pasek. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Szczotki alternatora są juz na wykończeniu ..... należy je wymienić i wszystko bedzie w porządku. Miałem to samo.
|
|
|
|
|
alternator rozebrał i wszystko oki.może to pasek bo w ciągu tygodnia ze trzy razy na chwilkę pojawiła mi sie kontrolka jakby poślizg na pasku.zobaczę ten wariant.jakby były szczotki to by mechanik widział i pewnie to by sie nasilało
dziekuje za propozycje i pomoc Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
Napewno to nie jest wina paska !!pierwsza rzecz to cos z ładowaniem czyli szczotkotrzymacz wraz z regulatorem napiecia lub któraś z diod w alternatorze szwankuje wiec tylko do specjalisty
|
|
|
|
|
Np. Bosch service
|
|