|
|
|
Kosmal na zdjęciach z protestu jest twoje volvo i cos tam pisałeś że to twoje
:) |
|
|
|
|
:) |
|
|
|
|
Ano, coś sobie przypominam
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
nie panikuj-pompka ok 300zeta oczywiscie zamiennik-maglownica ok 350 regeneracja w rzeszowie-nie ma tragedi-i tyle w temacie bo zaraz mnie jacus wykjasuje czy zmoderuje i powie ze nie w temacie
|
|
|
|
|
No to mnie na zapas uspokoiłeś.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
generalnie volvo drogie i fajne autko-ale lepsze vw przed 1998rokiem
|
|
|
|
|
W sumie masz i nie masz racji.
Ja jestem odmiennego zdania. Drogie? może pod względem ceny części, bo nie zakupu. Ludziska nie wiedzieć czemu trochę się obawiają zakupu Volvo mimo, że kojarzy im się z trwałością i bezpieczeństwem. W kwestii blacharki nie znam lepszej marki. Dwudziestoparoletnia seria 700 i 900 o ile nie jest bita to nie wie co to rdza, nawet dobre pod tym względem Audi pozostaje w tyle, o mercedesie nawet nie mówię. Silniki benzynowe z serii redblock (seryjnie kute bebechy) montowane w 700 i 900 dorównywały trwałością i wytrzymałością mercedesowskim a nawet je przewyższały. Silniki R5 (białe bloki) z serii B52..... będące całkowicie aluminiowe i podkute też mają w serii bardzo wysokie rezerwy mocy(większość uturbiona) a i LPG im nie straszne. S/V70 będące liftingiem 850ki (konstrukcja przeszło 20 letnia) już dawno temu uzyskało w NCAP 4 gwiazdki podczas gdy konkurenci niemieccy osiągali 2, w porywach 3. Z pewnością pod względem ceny części, ich dostępności, prostej budowy jak i popularności VW będzie miał przewagę nad Volvo. Jednym słowem obie marki w ostatnich latach pod względem jakości dały du... Z nowszych volvo (po 2000 roku) już bym żadnego nie kupił. No może V40 serii I z końca produkcji. Teraz to już całkowicie odeszliśmy od tematu. Zapraszam więc na: http://stalo(...)d=672238 "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
to ja juz spadam-chciałbym sie spotkac w cztery oczy z tym kolesiem od myjni rcd czy rsa-byl juz taki i z takimi pogladami w 39 roku ale nic mu nie zrobili bo sam sie ponoc unicestwil-dobrej nocki
|
|
|
|
|
Ja instalacje zakladalem w Nisku u Weglinskiego.
Instalacje mialem w fordzie silnik 1.6 16V. (auto z 93r) Zbiornik mialem w kole. W cepie jak nabijalem butle to wchodzilo max 36.5-37l. Na calym zbiorniku robilem 400-450km. Instalacje mialem 5lat. Zalozylem ja gdy mialem 160tyskm, autem dobilem do ponad 255tyskm. Nic nie uszkodzilo ani w silniku ani w instalacji. Przed zalozeniem tylko jednego sie obawialem, ze bedzie mi gazem smierdziec w aucie. W 2005 za instalacje placilem 2000zl. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Przed zalozeniem tylko jednego sie obawialem, ze bedzie mi gazem smierdziec w aucie. W 2005 za instalacje placilem 2000zl. i nie śmierdziało? :) |
|
|
|
|
Czasami jak go przymulilem to bylo czuc.
Roznica w kosztach podrozy diabelska. Jadac z Mielca do Slupska spalil mi tylko 2zbiorniki gazu. Benzyny mi palil 8/100. To mozna sobie przeliczyc jakie sa koszta spalania LPG i czy sie oplaca ja zakladac. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Wytłumaczcie mi jak to możliwe, że w samochodzie może być czuć gaz?
Dla mnie jedynym wytłumaczeniem jest nieszczelność instalacji. Mam już 2 samochód z LPG i gaz wyczuwam jedynie jak syknie przy odczepianiu pistoletu przy tankowaniu. Mało tego próbowałem nawet "poniuchać" spaliny w obecnym aucie i nie widzę różnicy w zapachu między benzyną a lpg - tzn. mają taki sam "ciepły" neutralny zapach. Skład na analizatorze wypada podobnie dla obu paliw. Nie ma jakiś skoków zawartości czegoś. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT a do pana STECYKA-osobiscie pracowalem przez osiem lat u pana na agatowce a zaczynalem w czasach swietnosci jeszcze jak mial warsztacik na garazach tu przy torach i uwierz ze dbal o klijenta,tam nie było ze cos nie gra,czy to wina ukł.samochodu czy inst.lpg zawsze staralismy sie aby było ok-a ze koles przyjezdza sztruclem z wyj...ukł.zapłonowym,sondą,czy mapą paliwa-i co naregulujesz-inst. gaz. opiera sie na paliwie a szczegolnie ukl sekwecyjny,priorytetem dla komp.gazowego jest odczyt czasów wtrysku paliwa a jesli tam sa błedy no to sooorki,wyzej hu.. nie podskoczysz-troszke znajomosci tematu,a pozniej komentarz Skoro tam pracowałeś, to może mi powiesz kolego czy normalną praktyką jest rozwiercanie wtrysków gazowych ? |
|
|
|
|
CYTAT czy normalną praktyką jest rozwiercanie wtrysków gazowych ? Normalną praktyką jest rozwiercanie dysz wkręcanych do wtrysków gazowych - co więcej jest to powinnością w celu dopasowania wydajności tych wtrysków. Oczywiście nie mówimy tu o wszystkich wtryskiwaczach gazowych bo są takie gdzie dobiera się się wtryski do danej mocy i obciążenia np. Hana, lub wtryski w których dobiera się dysze do wtryskiwaczy np Valtek, MJet. A co do pana w Agatówce - sam zakładałem tam LPG i niestety nie moe ich polecić. |
|
|
|
|
Ja zakładałem min. do opla astry rocznik 2006 i wszytko jest ok u Słowika polecam
|
|