|
|
|
Witam, szukam dobrego fachowca od zewnętrznych dysków twardy. Mój upadł i nie działa. Dwóch informatyków powiedzało że sie nie da nic z tym zrobic bo uszkodzenie mechaniczne. Dziękuje i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
w niektórych przypadkach nic się nie da zrobić, jeżeli jest to poważne uszkodzenie mechaniczne to nic sie nie da zrobić.
|
|
|
|
|
lepsze straty w sprzęcie niż w ludziach....
|
|
|
|
|
Bardzo ważne dane? Jak nie to zrób mu pogrzeb i kup nowy. Jestem zdania że da się to naprawić.
|
|
|
|
|
podpinam sie pod temat szukam napedu na usb potrzebuje wgrac xp na nootebooka miałby ktoś odsprzedać lub pożyczyć ?
Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
|
|
Instalacja z pendrive?
|
|
|
|
|
podpinam się ale z innym problemem. mój natomiast komputer nie wykrywa mi pendrive'a ( kopiowałam coś z niego wcześniej i usunęłam chyba jakiś plik.) ... ;( mam na nim dużo danych wogóle nie wiem co zrobić czy da sie to jakoś odzyskac???
|
|
|
|
|
CYTAT podpinam się ale z innym problemem. mój natomiast komputer nie wykrywa mi pendrive\'a ( kopiowałam coś z niego wcześniej i usunęłam chyba jakiś plik.) ... ;( mam na nim dużo danych wogóle nie wiem co zrobić czy da sie to jakoś odzyskac??? włóż go w inne gniazdo USB lub sprawdz na innym komputerze może po prostu padł. Samo usunięcie pliku nie powoduje że by sie nie załączył. Plik instalacyjny pendrive jest odpowiednio schowany i zabezpieczony. |
|
|
|
|
CYTAT Mój upadł i nie działa. 3,5' seagate? |
|
|
|
|
próbowałam u siebie i u innych i nic ;(
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Mój upadł i nie działa. 3,5\' seagate? chyba tracer wiem że ma źródło zasilania na 230v ponawiam pytanie czy w stw jest jakiś spec od tego? |
|
|
|
|
w and computers sie tym bawili
|
|
|
|
|
CYTAT chyba tracer wiem że ma źródło zasilania na 230v Nie panikuj. Umarł Ci zasilacz do stacji dokującej. Dysk może być całkiem OK. |
|
|
|
|
znasz może jakiegoś majstra, serwis od takich mechanicznych uszkodzeń?
|
|
|
|
|
Odzyskiwanie danych ... dobry w tym jest Pan Jacek z topadmin.pl tam nr kontaktowy
Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|
|
|
|
Jak dysk mechanicznie uszkodzony (głowica) to kupujesz na allegro dokładnie taki sam, ale naprawde identyczny. Rozkręcasz oba, przekładasz mechanike i wlektronike i.. dalej to kosztuje. Jest to możliwe dozrobienia w warunkach domowych, trochę czasu i spokoju, Robiłem tak pare razy, kopiowałem dane na inny dysk bo ten stary to tylko do kosza sie nada.
|
|
|
|
|
Kiedyś sie bawiłem w odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków. Troczke to czasochłonne. A przy dużym uszkodzeniu trzeba mieć drugi dysk żeby przełożyć mechanike lub elektrnike. Problem w tym że do takiej naprawy najlepsza jest komora laminarna.
|
|
|
|
|
CYTAT chyba tracer wiem że ma źródło zasilania na 230v Jeszcze raz na spokojnie - jakiej firmy jest dysk? ATA czy SATA? Nie obudowa dysku. Tracer nie produkuje dysków. Możesz to sprawdzić? |
|
|
|
|
Witam
znam osobe która sie zajmuje odzyskiwaniem danych z różnych nośników pamięci... m.in. z dysków i pendrive'ów to jego numer 880321303 |
|
|
|
|
Szukam kogoś kto potrafi naprawić dysk zewnętrzny. Chodzi mi o przylutowanie tej końcówki USB bo odpadła :/
|
|
|
|
|
CYTAT Szukam kogoś kto potrafi naprawić dysk zewnętrzny. Chodzi mi o przylutowanie tej końcówki USB bo odpadła :/ Zrobia to w dowolnym serwisie komputerowy, chociaz jesli w srodku jest normalny dysk z interfejsem sata lub ata to tanszy moze byc zakup nowej obudowy usb. |
|
|
|
|
z pendrive da się odzyskać dane bez problemu a co do dysku, jeśli zostały uszkodzone sektory to wtedy można go tylko wyrzucić bo nic z niego nie będzie
|
|
|
|
|
Jeżeli jest to uszkodzenie mechaniczne, do naprawy konieczna jest komora. W stalowej nikt nie naprawi uszkodzenia mechanicznego, w warszawie jest gosc który robi wszystko lecz nie naprawia, a odzyskuje dane z uszkodzonego dysku. 2 lata temu korzystałem gdyż na dysku miałem ważne dane. Jednak koszt takiej operacji to 999 zł na promocji teraz 1200 zł. Dane zakładu mogę wysłać na PW.
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Witam, szukam dobrego fachowca od zewnętrznych dysków twardy. Mój upadł i nie działa. Dwóch informatyków powiedzało że sie nie da nic z tym zrobic bo uszkodzenie mechaniczne. Dziękuje i pozdrawiam CYTAT Szukam kogoś kto potrafi naprawić dysk zewnętrzny. Chodzi mi o przylutowanie tej końcówki USB bo odpadła :/ Witam, Mogę się podjąć wyżej wymienionych uszkodzeń. Proszę o kontakt: tomasz_(at)_airnet.biz.pl Nie wiem czy zauwazyles, ale pierwszy post do ktorego sie odwolujesz jest prawie z przed roku. |
|