|
|
|
Tak jak w temacie: w której aptece w stw bez probemu kupię kosmetyki z serii ziaja med? Dostepnosc produktów na rynku jest marna i już kilka razy musiałam kupowac "na zamówienie".
Druga sprawa: mamy gdzieś sklepy ze zdrową/ ekologiczną żywnością? Interesuje mnie olej/ tłuszcz kokosowy;) Dziekuje za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witam poszukaj na siedlanowskiego koło apteki aspirynka o ile dobrze pamiętam,jest tam sklep ze zdrową żywnością a jak czegoś potrzebujesz to pan który jest włascicielem,nie posiada tego na sklepie jest w stanie sprowadzić pozdrawiam
|
|
|
|
|
a ja polecam apteke w galeri Prima
maja cala serie zieji med i bardzo korzystne ceny |
|
|
|
|
a ja polecam apteke w galeri Prima
maja cala serie ziaji med i bardzo korzystne ceny |
|
|
|
|
na ulicy Siedlanowskiego jest sklep ze zdrową zywnością., dla diabetyków, alergików itp.
|
|
|
|
|
Kupiłem w takim zdrowym sklepie fasole z ekologicznej uprawy, zapłaciłem dwa razy drożej jak na rynku, w domu czytam dokładnie opis na opakowaniu - " wyprodukowano z matriału genetycznie modyfikowango " Niezły kanał
|
|
|
|
|
dołączm się do tematu- gdzie jest duży wybór kosmetyków ziaja? apteka w primie-wybrakowana!
|
|
|
|
|
co do zdrowego jedzonka. Ekożarełko w hali targowej
|
|
|
|
|
Eko Azyl nowy sklep z naturalnymi kosmetykami w centrum stalowa wola zdaje mi się, że tam widziałam tłuszcz kokosowy
|
|
|
|
|
Herbapex na Poniatowskiego./pare krokow od dawnej mostowej/Duzy wybor towarow,wspaniala,profesjonalna obsluga. Goraco polecam
|
|
|
|
|
Jak wy nic nie wiecie...
Każdy roślinny tłuszcz MUSI przejść przez wątrobę - KAŻDY!!! - więc nie ma to nic wspólnego ze zdrową żywnoscią - zrobiono ludziskom wodę z mózgów. Tłuszcze nasycone wysyłają wątrobą na urlop. Krwioobieg pobiera to co powinien bezposrednio z przewodu pokarmowego. Gdy "zje" wszystko - jesteś znowu głodna/y. Chyba , ze dowalisz wraz z tłuszczem węglowodany , ale to nie tłuszcz szkodzi , a węgiel i woda , czyli węglowodan. Wiecej na stronach optymalnych ...tłuszcz kokosowy... |
|
|
|
|
Swietnie... rzucilas nam tutaj caly swoj elaborat tylko jedno ale... ja uzywam tluszczu kokosowego jako... ODZYWKI DO WLOSOW.
Nie wypowiadaj sie na temat tluszczow szczegolowo bo sama nie masz pojecia o niczym. Zapraszam na pw mozemy podyskutować o tluszczach jako o estrach wyzszych kwasow tluszcowych (oleinowego, laurynowego, stearynowego... wiecej nazw nie bede podawac bo nie bedziesz umiala przeczytać) i gliceryny ewentualnie zwaną glicerolem lub naukowo propano-1,2,3-triol. Chętnie porozmawiam takze o tluszczach utwardzanych katalitycznie takich jak np margaryna i dostrzezesz pewne roznice o ktorych nie masz bladego pojecia. |
|
|
|
|
Warto wiedziec:
z (biochemi-mowa o tłuszczach nasyconych wodorem-smalec,slonina,łój,masło) " Tłuszcz pokarmowy jest trawiony przez enzymy wydzielane przez wątrobę w żółci, a sam nie przechodzi przez wątrobę. Im więcej spożywa się tłuszczów tym więcej żółci spływa do przewodu pokarmowego, przy okazji w wydzielinie tej znajdują się toksyny, które w ten sposób opuszczają organizm. Przy zmniejszonej podaży tluszczu w diecie żółć zalega w drogach wewnątrzwątrobowych, powodując ich rozpieranie, a cholesterol i toksyny z komórek wątrobowych przedostają się do krwi zamiast spłynąć do jelit" ...moze coś trafi... do "peceta" - zreszta , nie zależy mi... |
|
|
|
|
A co to ma do moich wlosow? Zauwaz ze to co wkleilas dl aprzecietnego czlowieka (w tym dla Ciebie) nie jest dosc jasne. Wiec litosci jezeli nie jestes lekarzem, biologiem, chemikiem nie wypowiadaj sie na tematy na ktore tylko cos gdzies slyszalas. Bo jak na razie udowadniasz ze tluszcz kokosowy jest tak samo niezdrowy jak smalec... nie bede ja Ci tego tlumaczyc w trosce o to ze i tak nie zrozumiesz.
|
|
|
|
|
Podpowiem ci - tak włosy , jak i skórę , paznokcie i inne części ciała ODZYWIAJ OD WEWNĄTRZ , a nie szpachluj z zewnątrz. Efekty bedą najlepsze.Czy to rozumiesz?!Czy może nieco oleju do... kokosowego zresztą...
|
|
|
|
|
Olej kokosowy i nie tylko jesli chodzi o zdrowa zywnosc, ale rowniez duzo fajnych kosmetykow widzialam w aptece naprzeciwko abmulatorium obok szkoly pod huta na Kwiatkowskiego.
|
|
|
|
|
Olej kokosowy znajdziecie w sklepie ze zdrową żywnością BIORYTM, przy ul. Poniatowskiego 21H (obok Banku BGŻ)
Polecam! znajdziecie tam dużo fajnych produktów nie tylko do włosów Żyj w rytmie z naturą.... Zapraszamy do sklepu Biorytm (ul. poniatowskiego 21H, St. Wola) |
|
|
|
|
Na Poniatowskiego za bankiem BGŻ jest nowy sklep ze zdrową żywnością
|
|
|
|
|
Jeśli szukasz sklepu ze zdrową żywnością, przechodzisz na dietę lub doktor zalecił ci zdrowe pożywienie to rekomenduję sklep ze żywnością ekologiczną. Odszukacie tam właściwie ekologiczne produkty. Nabywam towary tylko w tym sklepie, ponieważ reflektuję zdrowo odżywiać się. Gorąco rekomenduję żywność eko[/url].
|
|