Posty: 52
Dołączył: 8 Kwie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
mam pytanie;ile czasu gotuje się podroby/nerki,serca/wołowe,wieprzowe lub indycze.jestem całkowitym laikiem w gotowaniu.proszę nie pisać,że do miękości.mi chodzi dokładnie o przybliżony czas.z góry dzięki
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 2857
Dołączył: 17 Maja 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
w zaleznosci od tego czy to bedzie drobiowe/wieprzowe czy wolowe/ w zaleznosci czy to bedzie ze starej zwierzyny czy z mlodej i od tego czy gotujesz na gazie czy kuchence elektrycznej, wydaje mi sie ze powinienes zmiescic sie w przedziale od 40 minut do 4 godzin, jezeli bedziesz gotowal to w szybkowarze to czas znacznie sie skroci :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Posty: 299
Dołączył: 9 Cze 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nerki gotuje się kilkakrotnie 2-3 razy , a wcześniej trzeba je dobrze wymoczyć w zimnej wodzie/z godzinę/ aby potrawa nie jechała moczem. Serca wieprzowe nieraz długo się gotują, nawet 2 godziny. Żołądki drobiowe ok pół godziny, wątroba gotowana jest niesmaczna, ją się krótko smaży, tak po minucie z każdej strony.
|
|
Posty: 804
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Nerki gotuje się kilkakrotnie 2-3 razy , a wcześniej trzeba je dobrze wymoczyć w zimnej wodzie/z godzinę/ aby potrawa nie jechała moczem. Serca wieprzowe nieraz długo się gotują, nawet 2 godziny. Żołądki drobiowe ok pół godziny, wątroba gotowana jest niesmaczna, ją się krótko smaży, tak po minucie z każdej strony. a tam kociego żarcia się nie gotuje surowe nery przecina się na pół, porządnie myje i kroi w kostkę, potem wrzuca do miski i tyle Kiciusie wcinają tylko im się uszy trzęsą życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|