~~stan | |
|
|
CYTAT głąb ~stan napisał: CYTAT kąfliktów mnustwo kturzy a w to wieżą O twoim wykształceniu (?) świadczy twoja ortografia. : P a pomyślałeś belfrze że aby być dobrym z ortografi to trzeba ćwiczyć mieć kontakt z tym najlepsza praca biurowa.No ale taki głąb nie pomyślał że nie każdy ma prace gryżipiórka jak on może pewnie po znajomości z jakimś naszym lokalnym włodarzem ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~true | |
|
|
Polskość, patriotyzm polega na dobrym posługiwaniu się językiem ojczystym. Nie potrafisz, czyli nie masz głosu. Doucz się a póki co to wynocha stąd.
|
|
|
~~stan | |
|
|
CYTAT Polskość, patriotyzm polega na dobrym posługiwaniu się językiem ojczystym. Nie potrafisz, czyli nie masz głosu. Doucz się a póki co to wynocha stąd. sam sie wynoś obrońco żydków z ciebie jest Polak?baranie nie wiesz nawet co sie w tym kraju dzieje tylko wykłady potrafisz robić ja zaliczam cie do motłochu wyborczego. |
|
|
~~true | |
|
|
Do czego ja mam cię zaliczyć? Wymierz sobie karę sam.
|
|
|
~~krym | |
|
|
do "Stana". Jesteś może Stan Tymiński ?
|
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT eternit chciało ci sie kśiążke przepisywać żydki to żydki naród krętaczy i kombinatorów tak jak my ale ja ich tu jeszcze nie chcę a szczegulnie u władzy a gdybym był tam w tym poznaniu to bym sie nie szarpał z tym w tym tupeciku tylko bym pociągnął go raz z piąchy a dobrze aż by przysiadł żydek hahaha-nasi troche dali ciała z tym żydkiem troche im tam przed nosem powywijał a trzeba było żydka z banieczki hahahaha. Nie zwyklem bylem kopiowac innych To moj wklad w historie tamtego regionu |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT Stan - tyle to każdy palant potrafi...A powstanie Juda Machabeusz robił w 167 r pne oraz Bar Kochba w latach 132 - 135 ne. Akurat miałem egzamin... uwazaj z tymi palantami dziecko. 600.000 zabitych zydow za Bar Kochby zas Juda usunal poganskie posagi ze swiatyni i zakonczyl swoj zywot w bitwie pod Elasa i zostal zlozony w rodzinnym grobowcu w Modiin. Jeszcze sporo musisz egzaminow zdac, zeby napisac cokolwiek madrego i ujac historie Izraela w skrocie. Mi nie chodzi o praprzeszlosc tylko o historie powojenna warunkujaca obecny status tamtego regionu. |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT Do ciebie napisałem żeś palant. Nie obchodzi cię - trudno. Do \"hate\" pisałem o powstaniach. Ale żeby łapać co się dzieje, trzeba myśleć a nie pohukiwać. a to sorry za palanta post byl nadany pozniej niz ten na ktory odpowiedzialem wczesniej. |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT Jednak nie ze wszystkim mogę się zgodzić. CYTAT Hamas (...) Jest to organizacja partyzancka stosująca, jak większośc partyzantek (włączając w to AK i AL) terror wobec najeźdzców. Terror stosują na ogół państwa (patrz: Izrael). Terroryzm to co innego - definicja: zorganizowane działania pojedynczych osób lub grup, podejmowane z naruszeniem istniejącego prawa w celu wymuszenia od władz państw i społeczeństwa określonych zachowań i świadczeń, często naruszające dobra osób postronnych; działania te są realizowane z całą bezwzględnością, za pomocą różnych środków (nacisk psychiczny, przemoc fiz., użycie broni i ładunków wybuchowych), w warunkach specjalnie nadanego im rozgłosu i celowo wytworzonego w społeczeństwie lęku. Żołnierze AK nie wysadzali w powietrze niemieckich tramwajów czy autobusów z dziećmi w Berlinie. Żołnierze AK nie strzelali do przypadkowych przechodniów w niemieckich miastach. Nawet zamachy bombowe na lokale cywilne skierowane były przeciwko niemieckim żołnierzom, a nie cywilom (np. Cafe-Klub lokal \"Nur fur Deutsch\", dla niemieckich oficerów). Zamachy były skierowane przeciw funkcjonariuszom hitlerowskiego aparatu terroru i były akcją odwetową, zwłaszcza za egzekucje więźniów. Akowcy strzelali do gestapowców, do żołnierzy SS czy Wermachtu. Wysadzali w powietrze pociągi z wojskiem lub sprzętem wojskowym jadącym na front. Oskarżanie polskiej partyzantki lub armii podziemnej AK o terroryzm to nadużycie. co do terminologii zgoda, ale czy terrorysci nie chca wywolac strachu, ktory zdefiniowac mozna jako terror? Moj skrot myslowy ;) Doprawdy nie dzialala partyzantka polska na zasadzie terrorystycznej w ujeciu Niemcow?? Zaznaczam - uwazam polskich partyzantow za bohaterow, a nie terrorystow- zeby nie bylo niedomowien. Dlatego tez nie oskarzam tu nikogo, ale statam sie zachowac tylko obiektywizm. To co pisze w dalszej czesci postu ma za zadanie ocene bez narodowych emocji charakteru dzialan wszelkich partyzantek. Porownaj dzialania takie jak wysadzanie pociagow z wojskiem badz jego zaopatrzeniem, strzelanie do przedstawicieli wladz okupacyjnych (ktore twierdzily, ze ich prawo ma tam zastosowanie) z definicja ktora zacytowales. Terroryzm jak znalazl. Poza tym czy nie mozna uznac za 'terror' panstwa podziemnego zaocznych wyrokow smierci dla 'zdrajcow' narodu? A zeby odejsc z naszego podworka na chwile - przeciez za akt terroryzmu uznano atak na amerykanska ambasade w Bejrucie, na amerykanski lotniskowiec w Ammanie czy ostrzal z mozdzierzy polskich baz w Iraku. Takze wybacz, ale obiektywnie patrzac kazda partyzantka uzywa terroryzmu jako jego narzedzia, zwlaszcza obecnie, kiedy mass media sa w stanie rzadzic bezwolna masa. |
|
|
~~stan | |
|
|
co to za portal ETERNIT to jakiś przyczajony żydek jechów też inny broni ESZELON czy KASZALOT a gdzie są nasi rodowici Polacy z dziada pradziada tak jak ja czy na takich portalach tylko mniejszości i sekty siedzą i mącą gdzie sa normalni Polacy rdzenni
|
|
|
~~northern petrol | |
|
|
CYTAT co to za portal ETERNIT to jakiś przyczajony żydek jechów też inny broni ESZELON czy KASZALOT a gdzie są nasi rodowici Polacy z dziada pradziada tak jak ja czy na takich portalach tylko mniejszości i sekty siedzą i mącą gdzie sa normalni Polacy rdzenni Nie mam pojecia ale to chyba HATE ETERNAL z wraz z zaloga przerobil ich na mace! Zgroza! |
|
|
~~belfer | |
|
|
CYTAT Takze wybacz, ale obiektywnie patrzac kazda partyzantka uzywa terroryzmu jako jego narzedzia, zwlaszcza obecnie, kiedy mass media sa w stanie rzadzic bezwolna masa. Mimo wszystko pozostanę przy swoim zdaniu: porównywanie metod walki Hamasu z metodami walki Armii Krajowej to afront i dyshonor dla AK. To tak, jakby porównać izbę wytrzeźwień z Izbą Lordów Metody Hamasu możesz zobaczyć np. tu (polecam szczególnie trzeci link): http://www.youtu(...)bP55HGi8 http://www.smog.(...)_zgroza/ http://www.youtu(...)=related Już wiesz, skąd tyle ofiar wśród cywili, szczególnie dzieci? P.S. Tylko nie traktuj tego jako próbę usprawiedliwienia działań izraelskiej armii. Jedni warci są drugich |
|
|
~~belfer | |
|
|
UWAGA!
Nie karmić troli w rodzaju ~~stan Na takich jest tylko jeden sposób - ignorować. |
|
|
~~stan | |
|
|
CYTAT UWAGA! Nie karmić troli w rodzaju ~~stan Na takich jest tylko jeden sposób - ignorować. ujawnij sie to ci przyjebie przyczajona gnido z sekty jakiejś pewnie |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT Nie mam pojecia ale to chyba HATE ETERNAL z wraz z zaloga przerobil ich na mace! Zgroza! dokladnie Najgorsze jest to, ze akurat moje drzewo genealogiczne jest w 100 % polskie |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT CYTAT Takze wybacz, ale obiektywnie patrzac kazda partyzantka uzywa terroryzmu jako jego narzedzia, zwlaszcza obecnie, kiedy mass media sa w stanie rzadzic bezwolna masa. Mimo wszystko pozostanę przy swoim zdaniu: porównywanie metod walki Hamasu z metodami walki Armii Krajowej to afront i dyshonor dla AK. To tak, jakby porównać izbę wytrzeźwień z Izbą Lordów Metody Hamasu możesz zobaczyć np. tu (polecam szczególnie trzeci link): http://www.youtu(...)bP55HGi8 http://www.smog.(...)_zgroza/ http://www.youtu(...)=related Już wiesz, skąd tyle ofiar wśród cywili, szczególnie dzieci? P.S. Tylko nie traktuj tego jako próbę usprawiedliwienia działań izraelskiej armii. Jedni warci są drugich Widzialem to juz wczesniej. A ja zas mowie dalej moje - wszelka partyzantka to terroryzm Co do tych linkow, nic nowego (zreszta sytuacje te nie mialyby miejsca gdyby nie getto Gaza i jego 'uspokajanie'). Dzieci zawsze sa wciagane w zabawy doroslych. Zwaz jednak, ze wiekszosc dzieci zabitych i rannych w Gazie mialo szrapnele od pociskow wystrzliwanych z dzial badz rakiet. I zgadzam sie, ze obie strony konfliktu sa siebie warte. Jak w kazdej wojnie. |
|
|
~~stan | |
|
|
CYTAT CYTAT Nie mam pojecia ale to chyba HATE ETERNAL z wraz z zaloga przerobil ich na mace! Zgroza! dokladnie Najgorsze jest to, ze akurat moje drzewo genealogiczne jest w 100 % polskie nie wierze w to a sprawdzałeś w kśięgach parafialnych zresztą jakby tak było to byś sie nie tłumaczył jak byś sie ujawnił to bym ci kupił jarmułke ale musiałbyś w niej chodzić hyba byś sie nie odważył żydzie co? tak po Stalówce hahaha |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT nie wierze w to a sprawdzałeś w kśięgach parafialnych zresztą jakby tak było to byś sie nie tłumaczył jak byś sie ujawnił to bym ci kupił jarmułke ale musiałbyś w niej chodzić hyba byś sie nie odważył żydzie co? tak po Stalówce hahaha aha. I wszystko jasne, sam sie wstydzisz swoich korzeni i innym wmawiasz pochodzenie. hahahaha Poza tym wiesz, nic bym od Ciebie nie wzial. Poza tym gdzie ja sie tlumacze?? Mam gleboko w dupie Twoje opary i pomysly Obawiam sie jednak, ze w przeciwienstwie do Ciebie wiem kim byl Mickiewicz i ile zwrotek ma Mazurek Dabrowskiego |
|
|
~~true | |
|
|
A czy oglądał ktoś film pt. "Cud purymowy"? Po nim pewnie "stan" poczułby się niepewnie i nabrałby szacunku dla świata, który jest tak pokręcony.
"Stan" - w filmie tym m. in. kibol bijący innych kiboli, tych z żydowskiego klubu, dowiaduje się z czasem, ze sam jest żydem. |
|
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
No dobra, muszę przyznać, że stosujesz dość sugestywne środki wykładania swoich racji - tylko w jakim celu ? Przypomnę, że chodziło mi wyłącznie o to że w każdym społeczeństwie (bez względu na narodowość, kolor skóry, przekonania religijne, etc) znajdą się ludzie gotowi bliźniemu wydłubać oko paluchem.
Nie wdając się w dłuższe dyskusje pozwolisz, że popełnię malutki plagiat... CYTAT Zauważ, że terror na tamtych ziemiach (od czasu stłumienia przez Rzymian powstania Szymona Bar Giory w I wieku) pojawił się po II wojnie światowej, poprzedzony masowym napływem Żydów (głównie urodzonych w Europie wschodniej na ziemiach dzisiejszej Polski, Ukrainy, Białorusi, Litwy i Rosji) do Palestyny. Początkowo terror był skierowany przeciw Brytyjczykom (partyzantka była dowodzona przez Dawida Ben Guriona czyli Dawida Gruna, urodzonego w Płońsku, członka organizacji Poalej Syjon, do której wstąpił w odruchu obrony na pogromy Żydów zdarzające się w Polsce niestety z cyklicznością 10-15 lat), a kiedy Ci się wycofali, przeciw mieszkającym tam arabom, a którzy bynajmniej nie mieli zamiaru z nikim walczyc Zauważ, że terror na tamtych ziemiach […] pojawił się po II wojnie światowej, poprzedzony masowym napływem Polaków (głównie urodzonych w Europie wschodniej na ziemiach dzisiejszej Polski, Ukrainy, Białorusi, Litwy i Rosji) do „Ziem Odzyskanych”. Początkowo terror był skierowany przeciw żołnierzom stacjonującej Armii Radzieckiej […] a kiedy Ci się wycofali, przeciw mieszkającym tam Niemcom, a którzy bynajmniej nie mieli zamiaru z nikim walczyć. . . PS Imagine there's no countries, it isn't hard to do; no need to kill or die for and no religions too Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
~~stan | |
|
|
wy to jesteście jebnięci jednak TROLE komputerowe ja tu wpadłem na chwileke ale założe sie za pól roku będziecie tu siedzieć ETERNIT ESZELOT TRUJAK BELFER HAHAHA.
|
|
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Dawno, dawno temu pewien ŻYDOWSKI POLAK napisał coś takiego:
próżnoś repliki się spodziewał nie dam ci prztyczka ani klapsa nie powiem nawet pies cię jebał bo to mezalians byłby dla psa Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
~~belfer | |
|
|
CYTAT Dawno, dawno temu pewien ŻYDOWSKI POLAK napisał coś takiego:
próżnoś repliki się spodziewał nie dam ci prztyczka ani klapsa nie powiem nawet pies cię jebał bo to mezalians byłby dla psa |
|
|
~~belfer | |
|
|
CYTAT Dawno, dawno temu pewien ŻYDOWSKI POLAK napisał coś takiego: próżnoś repliki się spodziewał nie dam ci prztyczka ani klapsa nie powiem nawet pies cię jebał bo to mezalians byłby dla psa 10/10 |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
PS
Imagine there\'s no countries, it isn\'t hard to do; no need to kill or die for and no religions too [/cytat] Bo jak coś robic to na 110 % a nie na pół gwizdka bo efekty wtedy nijakie. Moja opinia jest podobna do Twojej - uprzedzenia nie są domeną jednego narodu. Wszystkie mają swoje uprzedzenia (czy to naród, plemię czy rodzina) - My nie lubimy Niemców, Francuzi całego świata (żarcik , Tutsi nienawidzą Hutu a Kowalscy Malniaków bo im się lepiej powodzi. Co do Twojego ps podpisuję się obydwoma ręcami y nogamy Szkoda tylko, że jednak ciężko jest to co niektórym sobie wyobrazic, a co gorsza zastosowac. |
|
|