|
|
|
Obecnie używam jakiejś starej analogowej suwmiarki nieznanej mi firmy.
Chcę sobie kupić nową suwmiarkę o w miarę przyzwoitej jakości. Wacham się pomiędzy elektroniczną a analogową. Co do jakości analogowych szczególnie tych droższych to jestem spokojny. Ale digital pozwala na szybszy odczyt i nie trzeba już szukać i liczyć kresek na skali, szczególnie w niesprzyjających warunkach oświetlenia. Tak jeden jak i drugi typ odpada jeśli chodzi o zakup typu Lidlowo-biedronkowo-tescowy. Co do elektroniki pomimo wygody odczytu to jestem trochę uprzedzony. Nie ma pewności czy to się nie zpier... i czy pokazuje faktycznie prawdziwy odczyt? Poradźcie jaki typ i jakiej marki polecacie. Nie musi to być jakiś nano-atomowy sprzęt ale też byle gówna a'la TOPEX też nie chcę. Pytam bo nie mam jakiegoś ekstra doświadczenia z suwmiarkami. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Ja polecam takie, przynajmniej u mnie w pracy z takich korzystają i są git:
http://allegro.pl/suwmiarka-fazer-l-150-swiadectwo-wzorcowania-i2075352721.html http://allegro.pl/suwmiarka-zegarowa-0-01mm-shock-proof-i2093363472.html |
|
|
|
|
Z doświadczenia wiem ze zwykla suwmiarka lepiej ci pokaze niz elektroniczna
|
|
|
|
|
Alone dobrze gada. Kup sobie zwykłą ale w dużej klasie dokładności z atestem. Za zaoszczedzona kase kup sobie latarke;p
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Zdecydowanie suwmiarki noniuszowe. Cyfrowe czasami po prostu przekłamują.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Dzięki za porady, chciałem po prostu mieć czyste sumienie, że nie kupiłem digitala
No to rozglądam się teraz za analogiem ze świadectwem wzorcowania. Mechanika to mechanika a elektronice nigdy za bardzo nie ufałem. W Lanosie jeździłem nawet z wypiętą od ABSu kostką, tak mnie w tym aucie on wkur... Nie robię nic na wyścigi więc jak się te kilka sek. dłużej przyjrzę skali to nic się nie stanie. A latarka to dobry pomysł "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Ze względu na cenę nie Aż takich kosmosów nie potrzebuję. Bedę szukał klasyka dobrej jakości. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
mitutoyo elektroniczna nie sa tanie ale narawde precyzyjne i spokojnie moge polecic
|
|
|
|
|
Dzięki za opinie ale elektroniczna odpada jeszcze z jednego względu a mianowicie suwmiarki używam raczej w trudniejszych warunkach, w których istnieje ryzko uszkodzeniatego tego całego dinksa z wyświetlaczem.
Zdażają się też pomiary w niskich temp. więc analog bedzie pewniejszy że mu piksele nia zamarzną "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|