NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Upadek PO bliski,
~~ekspert finanso
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 21:11  
Wystarczyło zaledwie rok rządzenia PO i Polska zbliża się do gospodarczej katastrofy.Popatrzmy co dzieje się w naszym regionie pod panowaniem PO z jej przedstawicielką - posłanką Butryn.
W HSW ograniczno zatrudnienie ponad 25 procent (wszyscy pracownicy utracili 1/5 etatu,systematycznie są prowadzone zwlnienia miesięcznie ok 30 osób /więcej spowodowałby koniecznść uruchomienia procedury zwlnień grupowych/
Pnadto ponad 200 osób utraci pracę z powodu nie przedłużania umów pracy na czas określony.Podobny dramat dotknie pracowników pozostałych zakładów byłej grupy HSW. A jeszcze tak niedawno na 70-cio lecie HSW S.A. Pani Poseł Butryn i wiceminister Skarbu na scenie w Miejskim Domu Kultury wznosili wielkie owacje bo rzekomo znaleźli sposób na kwitnącą przyszołść Huty, ba nawet pojechali już w trakcie uroczystości uczcić to w "ROMIE"
Z zapowiedzi Totalna klapa.
W najbliższym czasie w Stalowej Woli może stracić pracę ok 2,5 do 3 tysięcy pracowników.
Rosną ceny artykułów w szalejącym tempie,zadłużenia resortów w tym Obrony Narodowej wchodzące w mld złotych.
Rząd PO robi rżnie głupa jakby nic się nie działo.
Pani Poseł Butryn sciąga swoje partyjne koleżanki i kolegów wychwalając wirtualne osiągnięcia PO, których tak naprawdę brak, raczej same porażki.Załuję bardzo, że zagłsowałem na tą opcję w wyborach bo tak dużo obiecywała.Okłamali nas. Jako emeryt Huty jak patrzę na to co kiedyś z takim trudem wypracowywaliśmy a dzisiaj Raąd PO to niszczy to serce mi sie kraje.Platwormo widzę, że twój koniec jest już bliski oby nie doszło do jakiegoś nieszczęścia boludzie tego nie zniosą.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 21:11  

~~Ela
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 21:28  
Zgadzam się z tą opinią bo to co dzieje się teraz za rządów PO-PSL to wiedzie nasz kraj do upadku.Ja też jestem zagrożna zwolnieniem i chyba pójdę żebrać pod biuro posłanki Butryn bo skro twierdzi,że tak dobrze to niech mi załatwi pracę.

~~wers
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 21:35  
oczywista oczywistość TUSK odpowiedzialny jest za kryzys na świecie, ale ten Donald jest beee umiech

To jakiś oszołom musiał pisać, człowiek który nie czyta gazet i nie oglada TV, ale dureń, no ale to podkarpacie

~~yogi
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 21:37  
Lucjusz Nadbereżny ostro pracuje nad manipulacją społeczeństwa umiech brawo

~~Zuzanna
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 21:39  
Modlę się całymi dniami, aby Najwyższy oddalił w niebyt to nieszczęście - rządy PO jakie nas spotkały. Nadchodzi czas kiedy ludzie dalej tego nie zniosą i rozgonią tą chalajstrę.
I zzapanuje sprawiedliwość i ład społeczny.

~~felek
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 21:42  
WERS ty straciłeś kontakt z rzeczywistością. TVN i POLSAT zrobiły ci wodę z muzgu.A jak ty taki mądry to napisz jak ty ten kryzys rzumiesz cieniasie.

~~jkljkl
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 22:02  
Ja go rozumiem tak - jest w telewizji, plebs sie boi i przestaje kupowac, czyli wszyscy wytwarzajacy dobra "trwale" beda mieli mokro w gaciach - czytaj wszyscy fizyczni i robole, ale za to rynek uslug trzyma sie swietnie - bo przeciez ludzie nie przestana korzystac no i wlasnie dostalem podwyzkeumiech

~~joguś
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 22:04  
Jako młody i wykształcony z wielkim optymizmem popierałem PO, miała być przyszłość, podatek liniwy,uporządkowany KRUS dostępność do dobrej pracy z dobrym wykształceniem.
A co mam umowę na czas określony , której już zapowiadają że mi nie przedłużą i pójdę na bruk ze swoim wykształceniem (Polibuda)
Dzisiaj wiem, że to było zwykłe wborcze oszustwo. To co oboecywała PO po za wycofaniem wjska z Iraku nie dotrzymała niczego a kraj stacza się w błyskawicznym tempie.Polska dla liberaów ludzi którzy się obłowili a nic w tym kraju dobrego nie zrobili. Dzisiaj nie mam zaufanie do politykóów a już do P w szczególności to partia ez przyszłości i bez pomysłu na rządzenia. Pozstaje mi wyjazd z kraju w poszukiwaniu pracy.
Młodzi przyjacieleobudźmy się z tego letargu niech nam nie robią wody z mózgu.

~~jaś
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 22:09  
A ja się nie przejmuję bo jestem w PO i koledzy mi pomogli dostać super dobrą pracę chociaż nie mam wykształcenia zbyt wielkiego. My sobie radę damy a reszta na żebry.DONEK DNEK DONEK

~~wers
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 22:10  
felek a tobie TV trwam tak jak mojej babci

~~jadzia
ff
Wysłany: 19 Sty 2009r. 22:44  
Wszyscy, którzy stracą albo mogą stracić pracę spotkają się pod biurem posłanki PO Renaty Butryn i tam będziemy koczować do skutku, aż PO POpaprańcy przywrócą nas do pracy bo to oni przejęli stery w radach i zarządach spłek i zgotowali nam to nieszczęście

~~nnnnnnn
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 02:35  
Wystarczy sie wziac do pracy i cos zrobic ze swoim zyciem - niestety ale czasy kiedy pierwszy sekretarz jezdzil po wschodnich kresach z walizka pelna pieniedzy odeszly...

~~adam
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 08:03  
Tp PO to szybko zniknie ze sceny politycznej boo się skompromitowali, niczego nie potrafia a na dodatek to żrą sie o to kto będzie premierem.Palikotczyzna i nisiołszczyzna to najbardziej obrzydliwy obraz politykiostatnich czasów.

~~wers
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 11:31  

Tak postępuje prawdziwy polityk !! a wy PiSuary obsrane nawet nie potraficie tak zachować się. Ziobro wiele razy miał wpadki i nie miał odwagi podjąć takiej decyzji za swoje czyny. To samo tyczy się Szczygłe, jak nazwał polskich żołnierzy DURNIAMI !!

Oddałem się do dyspozycji premiera i pan premier przyjął moją rezygnację. Saper myli się tylko raz - powiedział minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski po spotkaniu z premierem Donaldem Tuskiem. Z ministerstwa sprawiedliwości odejdą także kolejne osoby - ustalili reporterzy RMF FM. Na pewno odejdą prokurator krajowy Marek Staszak i odpowiedzialny za więziennictwo wiceminister Marian Cichosz.
Mimo że nie poczuwam się do winy, czuję, że muszę ponieść konsekwencje za winy innych - powiedział Ćwiąkalski.

~~Krak
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 12:01  
Przed wyborami zabardzo nie słuchałem "wolnej TV" i obiecywanek , dlatego nie jestem zaskoczony tym co się dzieje teraz,byłem uświadomiony dotychczasowymi osiągnięciami obu partii ( przed wyborami) ,pamiętam jak pokazaywali młode osoby które z usmiechem mówiły że będą głosować na PO (większość osób z zarobkami rzędu 1000 -2000 zł pewnie robiły to pod wpływem emocji przedwyborczych - bo nie wierze że tak dosłownie liczyły na "drugą Irlandie").Jako osoba z zarobkami w/w dostrzegam więcej korzyści z działań PiS-u.

~~hate eternal
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 12:43  
CYTAT

Tak postępuje prawdziwy polityk !! a wy PiSuary obsrane nawet nie potraficie tak zachować się. Ziobro wiele razy miał wpadki i nie miał odwagi podjąć takiej decyzji za swoje czyny. To samo tyczy się Szczygłe, jak nazwał polskich żołnierzy DURNIAMI !!

O ile wiem Cwiakalski w PO nie jest, wiec zachowal sie jak czlowiek, a nie polityk. Poza tym czlowiek ten jest fachowcem, a nie politykierem, wiec nie musi trzymac sie stolka jak ostatniego bastionu umiech

~~beny
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 12:44  
to przykład "politycznej decyzji z klasą - takiej, jakiej Zbigniew Ziobro nigdy by nie podjął".

~~kacha
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 16:24  
co za brednie ! ? tu nie ma nawet co komentowac.

~~jkljkl
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 16:53  
Obrazek

~~~~camel
ff
Wysłany: 20 Sty 2009r. 21:10  
Jak tak czytam pretensje członków PIS ,to dochodzę do wniosku , że członkowie PO zasiadają w zarządach największych banków świata , są prezydentami największych potęg gospodarczych świata , są właścicielami i szefami światowych firm.
To właśnie działania w/w przyczyniły się nie do polskiego , lecz do światowego kryzysu.

Wiem jednocześnie , że niestety większość członków PIS zdaje sobie z tego sprawę. Problem w tym , że ta większość wykorzystuje to do ogłupiania biednych ludzi , w swoim dążeniu do ośmieszania każdej władzy , która nie pochodzi od PIS.
Współczuję wszystkim tym , którym ciasne umysły nie pozwalają zrozumieć tego , co dzieje się obecnie na świecie.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Sty 2009r. 05:48  
buahaha mogę się założyć ze ta cała nagonkę na PO robi 1 lub 2,3 osoby ot i cała afera a co do sytuacji która panuje w Polsce to tak MACIE RACJE TO WINA NASZEGO RZĄDU I DONALDA ZE NA CAŁYM Świecie PANUJE GLOBALNY KRACH I KRYZYS okzaklopotany

zresztą wisi mi ten cały kryzys i tak w 2012 wszyscy umrzemy umiechgood

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »