Dołączył: 17 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Kto zna język holenderski na tyle, żeby przetłumaczyć zwroty w Jaaropgaf-ie (tj holenderski PIT - 11)?? jak wpisuje na translatorze online to mi tłumaczy dosłownie, a mi chodzi o cały zwrot. może napiszę o co mi chodzi:
1. Loon voor de loonheffing 2. Ingehouden loonheffing 3. Verrekende arbeidskorting 4. Verrekende levensloopverlofkorting 5. Loon voor de Zorgverzekerringgswet 6. Ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet. Bardzo proszę o pomoc bo chciałabym się rozliczyć ze skarbowym. Z góry dziękuję za przetłumaczenie |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Goede Morgen
Polecam Ci kolego najwieksze forum polonii w niderlandii na portalu niedziela.nl Tam poszukaj owego pytania a napewno znajdziesz odpowiedz. Jezeli nie to pozostaje Ci ksiegowa holenderska badz ktos kto sie rozliczal. Nie lepiej Ci sie rozliczyc w Holandii ? Wiecej odzyskasz podatku anizeli w polsce. Tylko jakbys sie rozliczal w NL to bron boze przez jakies smieszne biuro typu euro-tax itp. gdyz oni pobieraja strasznie duze prowizje. Jezeli chcesz moge dac ci namiar na dobra polska ksiegowa, ktora mieszka w Harderwijku i zajmuje sie duza iloscia polaków, którzy sobie cenia jej uslugi (m.in. Ja) Pozdrawiam Tot Ziens Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
|
|
może od początku. Mąż pracował w Nl na przełomie 2010/2011r.
za 2010 musiał się rozliczyć w Nl- bo tam pracował i Pl bo tu miał swoje dobra itd, poza tym w 2010 roku pracował też w Pl więc tak czy siak musiał się tu rozliczyć. tak samo wygląda sytuacja za 2011r. najpierw pracował w Nl - więc tam się musi rozliczyć i później po powrocie zaczął pracować w Pl więc też tu się musi rozliczyć. takie to pomieszane, ale dowiadywałam się w biurach rachunkowych i w skarbówce... a z portalu niedziela.nl skorzystam, wyleciało mi z głowy ze on istnieje . jeśli chodzi o księgową w Nl to będę Cię mieć na uwadze, jak coś to się odezwę na pw. dzięki za info |
|
|
|
|
Jezeli pracowal w NL a pozniej w PL to rownie dobrze moze sie rozliczyc z holenderskiego podatku w polsce wypelniajac "jakis tam" formularz. Niestety nie wiem jak on sie zwie, ale jestem wrecz pewien, ze jest takowa mozliwosc. Oczywiscie rozliczy sie z podatku holenderskiego na NL zasadach... troche to zakrecone ale napewno sie da. Poczytaj tamto forum. Pozdrawiam
Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
|
|
Ja mam tłumaczenie jarografu co roku wysyłam tacie pita.
wiec podaje juz tłumaczenie wg twojej kolejności: 1.WYNAGRODZENIE 2.PODATEK POTRĄCONY 3.NALICZONA ULGA PODATKOWA 4.ULGA PODATKOWA NA OSZCZ. WYPADKI? NIE MOGĘ SIĘ DOKŁADNIE ROZCZYTAĆ ALE TA POZYCJA ZAWSZE WYNOSIŁA 0. 5.WYNAGRODZENIE Z REKOMPENSATĄ NA UBEZ. ZDROWOTNE 6.UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE a rozliczasz ten pit sama czy zanosisz do biura rach.? nie wystarczy tylko rozliczyc sie w holandii ja co roku rozliczam na picie 36 mimo ze wychodzi 0, a oprócz tego rozliczany jest w holandii. |
|
|
|
|
Jezeli sie pracowalo 365 dni na terytorium Niderlandów to wystarczy sie rozliczyc tam. Bynajmniej w moim przypadku. Nie bede płacił polskim zlodziejom za to, ze pracowalem za granica i odprowadzalem podatki królowej Beatrix, która odda mi PODATEK a nie jakies ochłapy, które sa smieszne w stosunku nie tylko do Holandii ale i innych krajów UE. Zwrot podatku 300 zł WOW , zwrot podatku 500 zł WWOOWW to sa szokujace zwroty w PL. Tam za 3 miesiace legalnej
pracy mozna otrzymac 500 euro i wiecej. Nie kradnij ! Rząd nie lubi konkurencji ! Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
|
|
tata pracuje tam cały rok i jeszcze tak sie nie zdarzyło, że musiał tu płacić podatek wychodziło zawsze na zero!
a tu masz troszkę przepisów: "Polski podatnik, który zarabiał w Holandii, musi zagraniczne zarobki wykazać w polskim PIT, nawet wtedy, gdy nie uzyskał żadnych dochodów w Polsce. Dotyczy to osób mających polską rezydencję podatkową. Podatnik powinien do 30 kwietnia złożyć zeznanie PIT-36 wraz z załącznikiem PIT/ZG. Dla unikania podwójnego opodatkowania należy zastosować metodę odliczenia proporcjonalnego." |
|
|
|
|
CYTAT a rozliczasz ten pit sama czy zanosisz do biura rach.? Dzięki Olcia za przetłumaczenie nie rozliczam sama, mam znajomą księgową, która mi to rozliczy, tylko właśnie musiałam to przetłumaczyć. CYTAT nie wystarczy tylko rozliczyc sie w holandii ja co roku rozliczam na picie 36 mimo ze wychodzi 0, a oprócz tego rozliczany jest w holandii .a jeśli chodzi o rozliczenia na PITach to za 2010r mój mąż musiał dopłacać, mimo że pracował 6 miesięcy awcale za wielenie zarabiał, no ale cóż. w 2011 też pracował 6 miesięcy, zobaczymy co z tego wyjdzie. no i jeszcze musimy sprawdzić czy bardziej się opłaca rozliczyć nam razem czy osobno |
|
|
|
|
Witam!
Prosze o pomoc w przetlumaczeniu Pit. ___________________________________________________________________ Loon loonbelasting/volksverzekeringen : xxxx Ingehouden loonbelasting/premie volksverz. (loonheffing) : xxx Verrekende arbeidskorting : xxx Loon Zorgverzekeringswet : xxxx Ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet : xxx Verrekende levensloopverlofkorting : x Loonheffingskorting met ingeng van Code xxxx x ____________________________________________________________________ Gegevens werkgever naam : Xxxxxx Xxxxxxxxx x XX Z góry Dziekuje! Pozdrawiam Łukasz |
|
|
|
|
cześć tłumaczenie jest tak jak podawałam wyżej. kazdy jarograf ma tą samą kolejność a do rozliczenia i tak ci nie są wszystkie potrzebne
|
|
|
|
|
http://www.teamwork.com.pl/img/jaaropgaaf_pl.jpg
tutaj jest tłumaczenie |
|
|
|
|
Ja nie lubię spraw urzędowych dlatego zawsze rozliczałam się przez firmę i jestem bardzo zadowolona, Holandia zwrot podatku miałam po 2 msc na koncie
|
|