|
|
|
Mam takie pytanie do rodziców, którzy wysyłają swoje dzieciaki na korepetycje. Ile w stalowej wynosi rozsadna stawka za godzine? Chodzi mi głownie o niemiecki, angielski, matematykę, fizykę i chemię.
Czy wysylacie dzieciaki do doświadczonych nauczycieli czy raczej wolicie młodych po studiach lub studentów? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje obie córki chodzą na angielski do zaprzyjaźnionej pani z dużym stażem i doświadczeniem. Zajęcia mają osobno, każda po godzinie.Za obie dziewczyny płacę 70 zł. Dużo czy mało?
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Mało , ja płaciłem za godzinę angielskiego 70 złoty a za niemiecki 50 złoty. Uczęszczałem do nauczycielek z dużym stażem . Z relacji znajomych wiem , że za fizykę, chemię płaci się minimum 100 złoty.
//moderowano A co to za waluta 100 złoty ? - SM |
|
|
|
|
Korepetycjami powinien się zainteresować przede wszystkim URZĄD SKARBOWY. Prześwietlić wszystkich nauczycieli ze Stalowej Woli.
|
|
|
|
|
CYTAT Korepetycjami powinien się zainteresować przede wszystkim URZĄD SKARBOWY. Prześwietlić wszystkich nauczycieli ze Stalowej Woli. Nie martw się o siebie tylko o kogoś. |
|
|
|
|
Witam.Ja swojego czasu za korepetycje u nauczyciela jednego ze stalowowolskich szkół(j.niemiecki) płaciłam 35 zł/h ,natomiast za matematykę 30zł/h u emerytowanej nauczycielki.Myślę ,że stawka 30-50 zł/h jest odpowiednia. Co do drugiej części pytania ja stawiam na kogoś doświadczonego,z większym stazem np nauczyciela ,
z własnego doświadczenia wiem ,że łatwiej wówczas jest się skupić niż np przy studentach. pozdrawiam |
|
Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Moje dziecię korzysta z :
- Angielski 27 zł /os (chodzi dwoje dzieci)/ 45 min.(uczęszcza już 8 lat) - Niemiecki 20 zł (chodzi sam) / 60 min (uczęszcza 2 lata) - Matma 25 zł (chodzi sam) / 60 min (uczęszcza 3 lata) Wszystkie uczące osoby mają doświadczenie w uczeniu, żadna z tych osób nie uczy mojego dziecka w szkole. Jestem zadowolona z osiąganych przez moją pociechę wyników w szkole dzięki m.in. korepetycjom. Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
a skąd wy wzięliscie takie ceny, w Stalowej?? Wystarczy przejrzec oferty na stalówce;korepetycje z jezyków obcych są w wiekszości po 20-25zł; ja o takich cenach jak 50,70zł to nie słyszałam...
|
|
|
|
|
Moim zdaniem lepiej wysyłać własne pociechy do studentów. Plus jest taki, ze nie "wołaja" oni tyle pieniedzy ile nauczyciel ze stażem, a druga sprawa przede wszystkim duzo bardziej sie staraja i chca wykazac. Sama mam 12letniego syna i od 2 lat wysyłam go do studentki z której jestem bardzo zadowolona. Przygotowywuje materiały dla syna i postępy są zauważalne, gdyż odbiega od swoich rówieśników i nieskromnie mówiąc jest lepszy. Sama nie zmieniłabym osoby dla mojego syna. A cena 50zł i wiecej za korepetycje wcale mnie nie dziwi. Nie rozumiem rodziców którzy wysyłaja swoje dzieci na tak drogie zajecia.
|
|
|
|
|
CYTAT a skąd wy wzięliscie takie ceny, w Stalowej?? Wystarczy przejrzec oferty na stalówce;korepetycje z jezyków obcych są w wiekszości po 20-25zł; ja o takich cenach jak 50,70zł to nie słyszałam... A ja slyszalem-takie ceny maja nauczyciele staszica;) |
|
|
|
|
CYTAT Korepetycjami powinien się zainteresować przede wszystkim URZĄD SKARBOWY. Prześwietlić wszystkich nauczycieli ze Stalowej Woli. Każdy szpicel też powinien płacić podatek,raz od nagrody za donos,a dwa za"nadwrażliwość społeczną", dupku jeden!
WJ |
|
Dołączył: 28 Lip 2009r. Skąd: stalowa wola, nisko Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Moim zdaniem niema co przepłacac u nauczycieli. Najtaniej jest u studentów lub uczniów którzy mają pojęcie o danym przedmiocie. Sama korzystałem przez wiele lat z korepetycji studentów i jestem zadowolona
Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
|
|
|
SM mieszkasz w Polsce i nawet nie wiesz jaka waluta obowiązuje w tym kraju ? ,
Podatki powinien płacić każdy , również osoba wynajmująca mieszkanie jak i nauczyciel udzielający korepetycji. |
|
|
|
|
To są te złote.
Przyglądam się tym złotym. Płacę tymi złotymi. Rozmawiam o tych złotych. Natomiast 100 złoty nie używam i obawiam się, że taką walutą nie zapłacisz w PL. |
|
|
|
|
Walutą Polski Złoty a nie jeden złote . Kupując produkt płacisz 50 złoty a nie 50 złote
|
|
|
|
|
CYTAT Walutą Polski Złoty a nie jeden złote . Kupując produkt płacisz 50 złoty a nie 50 złote Kupując produkt płacisz 50 złotych. Ściślej rzecz ujmująć, jeśli gmeramy w językowych zagwostkach. ;] |
|
|
|
|
m87- walutą polską jest złoty i mamy jeden złoty(złotówka), na dwuzłotówkę mówimy dwa złote a nie dwa złoty, a na banknot 100 zł powiemy 100 złotych. Więc to, że cos w liczbie pojedynczej brzmi ZŁOTY niekoniecznie tak samo będzie w liczbie mnogiej.
Ide do sklepu po dwa chleby to nie mowie "poprosze dwa chleb". CYTAT Walutą Polski Złoty a nie jeden złote . Kupując produkt płacisz 50 złoty a nie 50 złote O deklinacji cokolwiek slyszales? Bo wiekszych bzdur nie czytalam dawno. l. pojedyncza - l. mnoga Mianownik: jeden złoty - dwa złote Dopełniacz: jednego złotego - dwóch złotych Celownik: jednemu złotemu - dwóm złotym Biernik: jeden złoty - dwa złote Narzędnik: z jednym złotym - dwoma złotymi Miejscownik: o jednym złotym - o dwóch złotych Wołacz: o jeden złoty! - o dwa złote! Jak sam widzisz Twój "złoty" pojawia się tylko w mianowniku i wołaczu liczby pojedynczej. W pozostałych przypadkach stosujemy odmiany, które są adekwatne do sytuacji. A teraz prosze nie odbiegac wiecej od tematu! |
|
|
|
|
wg mnie dziecko samo powinni się uczyć a nie chodzić na korki z prawie wszystkich przedmiotów. Jak samo sie nie nauczy to nie zapamięta tylko będzie liczyć na panią X - bo mama zapłaci i będzie oki. Jak człowiek sam do czegoś dojdzie to pamięta to przez całe życie. Znam mnóstwo ludzi którzy chodzili na korki a teraz nic nie pamiętają bo chodzili dla rodziców a nie dla tego żeby się faktycznie czegoś nauczyć.
A niektórzy rodzice lubią się chwalić że ich dzieci chodzą na korki i na tenisa..... bo im się wydaje ze są wtedy lepsi. |
|
|
|
|
Chodziłam w gimnazjum na korepetycje z matematyki i placiłam 25 zł, ale to był rok 2005, w liceum chodziłam natomiast do innego korepetytora 40 zł, niestety 40 zł wyrzucone w błoto taki korepetytor....
|
|