|
|
|
Witam.Posiadam bardzo mała łazienkę i po remoncie okazało się ze niema miejsca na moja pralkę a jest nią Amica Optima 800.Jestem zmuszony ja sprzedać i kupić ładująca od góry.Pralka jest z 2005 lub 2006 roku,100% sprawna, bez rdzy i zarysowań, średnio jedno pranie na 10 dni było robione i posiada jeszcze gwarancję na bęben.Teraz dwa pytania: ilę mogę wołać za moja pralkę? Jaką polecacie, chwalicie sobie pralkę ładowaną od góry?Z góry dzięki za odp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
//moderowano
jeszcze jeden taki bezsensowny post - a nagrodzę go banem. -SM |
|
|
|
|
A może chciałbym sprzedać lokalnie? pralka waży 65 kilo wiec kurier też kosztuje.Wiem ze istnieje allegro, nie pytam gdzie kupić a jaką, a tego na allegro nie piszą.Pralka od góry ładowana jest mniejsza i praktyczniejsza w moim wypadku. Ta ładowana z boku potrzebuje miejsca (czyt.bardzo mała łazienka) na otwarcie drzwi a go nie mam. Forum jest od porad itd.jeśli Cie drażni temat to zmień dział bo tu nic pomocnego nie wniosłeś.
|
|
|
|
|
Pralka od góry ładowana jest mniejsza i praktyczniejsza w moim wypadku. Ta ładowana z boku potrzebuje miejsca (czyt.bardzo mała łazienka) na otwarcie drzwi a go nie mam.
Cóż Ci możemy pomóc? Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jedynie co, mogę tylko potwierdzić. Pralka ładowana od góry jest mniejsza i praktyczniejsza... A może chciałbym sprzedać lokalnie? Owszem, możesz. Nic nie stoi na przeszkodzie aby zerknąć na allegro ile takie są warte. Wiedząc juz za ile - możesz sprzedać bardzo lokalnie, nawet sąsiadowi. Pralka waży 65 kilo wiec kurier też kosztuje Kupujący zapewne też o tym wie. Nic nie ma za darmo. A kosztów transportu Ty nie ponosisz. Reasumując (jednocześnie nie chcąc drażnić tego pana od rozdawania banów) polecam wizytę w sklepie pt. Media Expert, Media Markt, Euro AGD, Avans, Neonet itepe. Tam chodzą panowie i panie (zazwyczaj w jednakowych koszulkach) którzy chętnie odpowiedzą na wszelkie pytania. Ty wiesz jedno - ma być mała i ładowana od góry. Ja ci mogę polecić 60-tkę z Boscha. Doradziłem? Doradziłem. Ale co - jeśli miejsce na pralkę w Twojej "bardzo małej" łazience wynosi 58 cm ? |
|
|
|
|
CYTAT Cóż Ci możemy pomóc? Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jedynie co, mogę tylko potwierdzić. Pralka ładowana od góry jest mniejsza i praktyczniejsza... Szukam konkretnego modelu? To że ma być ładowana od góry napisałem w 1 poście CYTAT Owszem, możesz. Nic nie stoi na przeszkodzie aby zerknąć na allegro ile takie są warte. Wiedząc juz za ile - możesz sprzedać bardzo lokalnie, nawet sąsiadowi. Allegro było sprawdzone przed założeniem tematu.Więc nie wiem za ile sprzedać a żeby sprzedać trzeba znać cenę, a żeby znać cenę to trzeba się orientować w tym temacie a ja nie orientuję CYTAT Kupujący zapewne też o tym wie. Nic nie ma za darmo. A kosztów transportu Ty nie ponosisz. Reasumując (jednocześnie nie chcąc drażnić tego pana od rozdawania banów) polecam wizytę w sklepie pt. Media Expert, Media Markt, Euro AGD, Avans, Neonet itepe. Tam chodzą panowie i panie (zazwyczaj w jednakowych koszulkach) którzy chętnie odpowiedzą na wszelkie pytania. Ty wiesz jedno - ma być mała i ładowana od góry. Ja ci mogę polecić 60-tkę z Boscha. Doradziłem? Doradziłem. Ale co - jeśli miejsce na pralkę w Twojej \"bardzo małej\" łazience wynosi 58 cm ? Nie chce wybierać na ślepo jakiegoś x modelu bo sprzedać jest łatwo ale później to ja będę klął ją czy ich Jak tak dalej pójdzie to nic się nie dowiem :/ |
|
|
|
|
Chyba nie wiele pomogę....
Ja mam ładowaną od góry (Amica)i zdecywanie wiecej w nią jestem w stanie włożyć prania niż rodzice, którzy mają ładowaną "standardowo". Modelu nie podam bo ostatnio, po 12 latach coś w niej szwankowało, okazało się,że kupiłam najbardziej zawodny model, choć po dokręceniu dwóch śróbek nadal działa. Powodzenia. |
|
|
|
|
Owszem, sprzedać jest łatwo. Kupić - jeszcze łatwiej. A narzekać - najłatwiej. Ale zaczynam mieć wątpliwości czy ty aby na pewno chcesz kupić ową pralkę. Zaczynasz się zachowywać jak pewien kolega tutaj, który chciał kupić telefon, ale nie chciał. Boisz się sklepów, nie ufasz sprzedawcom? Ok, ja Ci polecę konkretny model: Bosch WOT 20352 za 1550 zł. Sprzedałem Ci "łatwo", ale później mnie nie klnij.
|
|
|
|
|
Ja mam Mastercooka z dozownikiem płynu do prania (http://www.niezawodne-agd.pl/pralki - druga od góry). Skoro chciałbyś, abyśmy podali Ci konkretne modele godne polecenia, to ja z czystym sumieniem polecam ten. To moja pierwsza pralka ładowana od góry, więc nie mam porównania z innymi, ale świetnie pierze, jest przyjemna w obsłudze, fajnie prezentuje się w małej łazience i jak na razie nie mam jej nic do zarzucenia.
|
|