|
|
|
Co oznacza temperatura ciała poniżej 36,6?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To ciekawe bo ja sam mam coś około 35,5 a mimo to jet mi ciepło, nie mam problemów ze zdrowiem a szukając po necie trochę więcej info na ten temat nie znalazłem prawie nic.
Może taki ze mnie zimny drań "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Hipotermia
Nic nie dzieje się bez przyczyny, a o takowej nie wspomniałaś. |
|
Dołączył: 17 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
jeśli ta temperatura jest w czasie choroby to jest gorzej niż z gorączką. dlatego że jak jest temperatura wyższa to organizm się broni, natomiast jak temperatura spada poniżej "normy", występuje osłabienie, organizm nie ma siły się bronić.
po prostu przeciwnie do gorączki - gdzie temperaturę sie zbija różnymi sposobami (domowymi i farmaceutycznymi) w przypadku osłabienia trzeba się ogrzewać (pod kołdrą, pić ciepłe napoje itd). jeśli nie jesteś chora to po prostu jesteś osłabiona... |
|
|
|
|
CYTAT Nic nie dzieje się bez przyczyny, a o takowej nie wspomniałaś. No ale jakby ktoś znał przyczynę to by się wtedy nie pytał co jest grane. No chyba że wyszedł z przerębla to wtedy to jest normalny objaw "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT jeśli nie jesteś chora to po prostu jesteś osłabiona... Nie wiem jak to jest u kobiet ale przy moich niecałych 36 nie mam osłabień, senności ani żadnych innych objawów chorobowych i tak jest już od kiedy pamiętam. Ciśnienie i waga w normie. (nieopatrznie powieliłem posta zamiast "zmień", przepraszam) "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
Dołączył: 17 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Nie wiem jak to jest u kobiet ale przy moich niecałych 36 nie mam osłabień, senności ani żadnych innych objawów chorobowych i tak jest już od kiedy pamiętam. Ciśnienie i waga w normie. nie wiem czy to jest zależne od płci, po prostu piszę na przykładzie osoby z bliskiej rodziny, która w czasie choroby nigdy nie ma gorączki, tylko właśnie osłabienie i jest wtedy "ledwo żywa". Kosmal, a może ty jesteś z tych "zimnokrwistych" |
|
|
|
|
Mój dziadek tak miał przed smiercią...
|
|
|
|
|
Zapomniałes dodać , że dziadziuś miał 97 lat.
xxl |
|
|
|
|
CYTAT To ciekawe bo ja sam mam coś około 35,5 a mimo to jet mi ciepło, nie mam problemów ze zdrowiem a szukając po necie trochę więcej info na ten temat nie znalazłem prawie nic. Może taki ze mnie zimny drań Może , ale Obnizona temperatura to oznaka długowieczności. xxl |
|
|
|
|
Może , ale
Obnizona temperatura to oznaka długowieczności.[/cytat] Moja temp. to 35,7 i też nie choruję Nie wiem, kto pisze scenariusz mojego życia, ale widzę że ma ogromne poczucie humoru.... :D |
|
|
|
|
35.5 od wielu lat. Tylko anginy dwa razy w roku i nie choruje na nic.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT 35.5 od wielu lat. Tylko anginy dwa razy w roku i nie choruje na nic. To jak u mnie, tylko że ja nie mam angin ale raz na jakiś czas katar z kichaniem(też nieprzyjemne) Może nauka się myli z tym 36,6 tak jak z prawidłowym ciśnieniem krwi? Podawało się zawsze, że ma być 120/80 do starości a od jakiegoś czasu słyszę, że umiarkowany wzrost ciśnienia krwi z wiekiem nie jest wcale objawem nieprawidłowości, oczywiście nie jakiś nadmierny np 180/120 "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Mam zawroty głowy, nie jestem przeziębiona.Karmię dziecko i troche się martwię, że to może być objaw jakiegos powazniejszego schorzenia.
|
|