|
|
|
Podpowiedzcie mi proszę drodzy forumowicze czy w Stalowej Woli jest jakaś instytucja, która może sprawdzić czym się pali w piecu i nałożyć mandat jak stwierdzi nieprawidłowości ? Czy tym może policja sie zajmuje? Bo straży miejskiej nie ma .
Normalnie otwieram okno i smród mnie chyba zabije, nawet wywietrzyć mieszkania nie mogę. Paranoja jakaś. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mialem podobny problem. smrod moze byc i jest uciazliwy. ludzie palą byle czym w piecach. niestety sprawa utknela, ciezko jest udowodnic cokolwiek delikwentowi. w praktyce czlowiek jest bezradny, a spór przypomina walke z wiatrakami...
|
|
|
|
|
To się nazywa recycling.
Odsyłają Chińczykom ich plastiki. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Nikt nie wie ?
|
|
|
|
|
Bida w kraju to i ludzie palą byle czym, a będzie jeszcze gorzej.
|
|
|
|
|
Niby bieda, a na fajki, wódkę, bryki wypasione i markowe ciuchy/kosmetyki ich stać. Domki odcinają się od CO, montują piece i palą wszystkim, bo sąsiedzi zrobili tak samo. Trzeba coś z tym zrobić. Nie może kilka domków zatruwać całej okolicy. Gdzie kontrole i mandaty? Jeśli można palić czymkolwiek i nikt nic im nie zrobi - nie pomogą nasze apele.
|
|
|
|
|
WSzystko super, ale nikt nie wie gdzie to zgłosic ?
|
|
|
|
|
halohalo a gdzie mieszkasz? bo fakt faktem śmierdzi dość intensywnie wieczorami głównie w okolicach Rozwadowa teraz i tak mniej bo nie ma mrozu jak był mróz to cały dym był zawieszony niżej i aż dusiło.Powiem wam tylko tyle ze z własnego doświadczenia wiem ze czasami nawet z 100% drewna tak śmierdzi nie trzeba żadnych dodatków, i nie ma się co dziwić osobom mieszkającym w domkach ze się odcinają od CO bo żeby ogrzać parterowy domek do średniej temp 20 stopni trzeba płacić rachunek w okolicach 1.000 zł i to całkiem inna sytuacja niż w bloku.Ale idzie wiosna to pocieszające....pozdrawiam
|
|
|
|
|
CYTAT halohalo a gdzie mieszkasz? bo fakt faktem śmierdzi dość intensywnie wieczorami głównie w okolicach Rozwadowa teraz i tak mniej bo nie ma mrozu jak był mróz to cały dym był zawieszony niżej i aż dusiło.Powiem wam tylko tyle ze z własnego doświadczenia wiem ze czasami nawet z 100% drewna tak śmierdzi nie trzeba żadnych dodatków, i nie ma się co dziwić osobom mieszkającym w domkach ze się odcinają od CO bo żeby ogrzać parterowy domek do średniej temp 20 stopni trzeba płacić rachunek w okolicach 1.000 zł i to całkiem inna sytuacja niż w bloku.Ale idzie wiosna to pocieszające....pozdrawiam O , nareszcie jakieś konkrety, dzięki. Te smrody to nie z domku. Chciałam wiedzieć, czy gdzieś to można zgłosić, bo chciałam delikwenta postraszyć, że zgłoszę, jak nie przestanie dymić na pół ulicy, szczególnie wieczorem. Ale jak mówisz, że z drewna, a i przy okazji jakoś ostatnio mniej śmierdzi i dymi to może dam spokój. Ale szlag mnie trafiał, ja otwieram okno a tu smród i siwy dym. |
|