|
|
|
Po obecnych podwyżkach i zapowiedzi następnych my członkowie S.M musimy wreszcie powiedzieć dość.
Czy wiecie jakie budynki jaki teren wynajmuje S.M ,jakie są z tego zyski ile SM ma pieniędzy na kontach.? Musimy sobie uświadomić że to są nasze pieniądze i my musimy decydować jak one zostaną wydane. Dlatego wszyscy powinniśmy być na Walnym Zgromadzeniu S.M. i powiedzieć co myślimy o zarządzaniu naszymi zasobami. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fajnie jak by to ze bedzie na duzo na walnym zgromadzeniu cokolwiek zmieniło. Bo pewnie bedzie tak ze ze dwie osoby sie odezwa, prezes powie ze wszystko drozeje, kazdy spusci glowe i pojdzie do domu. U mnie podniesli oplate remontowa trzykrotnie. Poprostu musze wiedziec na co te pieniadze pojda!!!. Na ta chwile nie wiem co moze tyle kosztowac w utrzymaniu bloku, skoro do tej pory jakos było dobrze
|
|
|
|
|
Ja jestem jak najbardziej za tym aby zacząć rozliczać naszą spółdzelnię - proponuję bliżej terminu spotkania Walnego Zgromadzenia przypomnieć wszystkim aby sie stawili. Ostatnio przydarzyło mi sie kilka spotkań z nimi i takiej nie kompetencji i braku szacunku do człowieka to ze świeczką szukać. Płacić co miesiąc trzeba bo starszą że wyciągną konsekwencje a jak coś sie stanie w tych blokowiskach to na ich pomoc nie można liczyć!!!! tez zacznijmy wyciągac konsekwencje - przecież za nasze pieniądze żyją !!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Od 1 lipca 2012r. Spółdzielnia Mieszkaniowa zapowiedziała podwyżkę, drakońskich stawek na fundusz remontowy prawie 200 % od metra kwadratowego każdego mieszkania czy to aby nie za dużo. Czas coś z tym zrobić
|
|
|
|
|
Dokładnie tak , przestańmy się dawać rolować, w grupie siła nie raz życie to udowodniło.
Niech Zarząd SM i szanowna Pani Prezes sobie uświadomi że wreszcie nastąpi koniec Ich nieudolności i arogancji, do śmieci tam gdzie jest jego miejsce. Ludzie obudzcie się, dość szabrowania naszych kieszeni, idzmy na Walne Zgromadzenie SM i zróbmy z tym porządek. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
a kiedy to walne?
|
|
|
|
|
Walne Zgromadzenie S.M będzie w maju, dokładna data jeszcze jest nieustalona.
|
|
|
|
|
Członkowie S.M już teraz powinni pomyśleć kogo wybrać na nowego Prezesa S.M i na nowych członków Rady Nadzorczej /oczywiście pracującej społecznie/.
Czas szybko ucieka na korzyść obecnego betonu w S.M który wszystko zrobi żeby pozostać na swoich ciepłych stołkach. Ps.może ktoś wie jakie lokale i za jakie pieniądze wynajmuje S.M i jak są te zarobione pieniądze zainwestowane. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
a ja nie mam takiego klopotu czy mi podwyzsza to ja decyduje bo mieszkam we wspolnocie,a koszty oplat mam 200% mniejsze niz kiedys w SM, po co narzekac i siedziec w zasobach spoldzielni utworzyc wspolnote i decydowac o kosztach, wydatkach itd.(oczywiscie tu zwrot do lokatorow uwlaszczonych)
|
|
|
|
|
CYTAT a ja nie mam takiego klopotu czy mi podwyzsza to ja decyduje bo mieszkam we wspolnocie,a koszty oplat mam 200% mniejsze niz kiedys w SM, po co narzekac i siedziec w zasobach spoldzielni utworzyc wspolnote i decydowac o kosztach, wydatkach itd.(oczywiscie tu zwrot do lokatorow uwlaszczonych) 200% mniejsze? Czyli nie dość, że NIC nie płacisz to jeszcze wspólnota wypłaca Ci to co dotychczas płaciłeś w spółdzielni |
|
|
|
|
CYTAT Członkowie S.M już teraz powinni pomyśleć kogo wybrać na nowego Prezesa S.M i na nowych członków Rady Nadzorczej /oczywiście pracującej społecznie/. Różne tu pomysły na tym forum były, ale ten przebija wszystkie. Rada Nadzorcza pracująca społecznie. To może też hydraulicy, elektrycy, murarze dekarze powinni pracować społecznie? No bo dlaczego nie? Proponuję zacząć od ustawy o Radach Nadzorczych. To nie jest inpekcja robotniczo - chłopska. |
|
|
|
|
Sweeroosmoże powiesz nam ile godzin miesięcznie pracują członkowie rady nadzorczej na rzecz SM / 1500 zł co miesiąc na łapkę/ i czy członkowie rad osiedlowych SM pracują społecznie czy za pieniądze.
POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
sweeroos chyba coś wie bo jakoś tak przycichł... no sweeroos czekamy, chyba nie myślisz ,że to co robiła dotychczas Rada Nadzorcza można nazwać pracą?
|
|
|
|
|
Rada Nadzorcza Spółdzielni Mieszkaniowej w Stalowej Woli wybrana na Walnym Zgromadzeniu w dniu 6.06.2009r. na kadencję 2009 ÷2012
Skład Rady Nadzorczej: 1.Marek Kopera Przewodniczący Rady Nadzorczej 2.Zofia Partyka Zastępca Przewodniczącego RN 3.Elżbieta Głuszec Sekretarz Rady Nadzorczej 4.Marian Pędlowski Przewodniczący Komisji GZM 5.Wiesław Siembida Przewodniczący Komisji Rewizyjnej 6.Stanisława Kotula Przewodniczący Komisji Społ. – Kult. 7.Krystyna Derlatka Członek Rady 8.Józef Kłosowicz Członek Rady 9.Grzegorz Komar Członek Rady 10.Cezary Kowalik Członek Rady 11.Daniel Makar Członek Rady 12.Zbigniew Moskal Członek Rady 13.Elżbieta Oziembłowska Członek Rady 14.Józef Pawłowski Członek Rady 15.Michał Świdziński Członek Rady Faktycznie że w Hucie S.W za jej dobrycz czasów Rada Nadzorcza liczyła mniej osób. Rada Osiedla Nr 5 Osiedle w Rudniku n / Sanem 1.Pędlowski Marian 2.Story Stanisław 3.Strug Barbara 4.Zawół Barbara Pan M.Pędlowski to ten sam Pan. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Zarząd Spółdzielni to ludzie posiadający "zawód" - "dyrektor". To im było dobrze na stołkach za czasów socrealizmu i jest im również dobrze teraz. Bo oni piastowanie stanowiska kojarzą jedynie z korzyściami dla siebie. Uważają iż posiadają swoje 5 minut i muszą je wykorzystać. Trzeba to zmienić a na pewno będzie lepiej.
|
|
|
|
|
dio starego komucha: rady osiedla pracuja u nas spolecznie i niech tak zostanie ;)
|
|
|
|
|
A dlaczego spółdzielnia nalicza sobie jakieś odsetki z anie terminowe wpłaty ,i co się z nimi dzieje na co idą te pieniądze.NA PREMIE DLA pANI PREZES??:W SPÓŁDZIELNI SĄ MACHLOJE JAKICH MAŁO ,TO JEST MAFIA KTÓRĄ SIĘ POWINIEN ZAINTERESOWAĆ PROKURATOR!!!
Agnes |
|
|
|
|
CYTAT dio starego komucha: rady osiedla pracuja u nas spolecznie i niech tak zostanie ;) Dokładnie tak. Tylko to mi się nie podoba 15-tu Cz.R.N x1,500zł = 22,500zł co miesiąc. A teraz z innej strony, ile kosztuje opłata eksploatacyja w S.M u mnie 1.69 za m2 x 54m2=91.26 zł,idziemy dalej 22.500zł:91.26 zł = wychodzi że 246 rodzin płacąc co miesiąc opłate eksploatacyjną utrzymuje za te pieniądze 15 nierobów z R.N.. Rocznie wychodzi 270.000zł w błoto a my w bloku od 4 lat nie możemy doczekać się remontu wiatrołapów, słyszymy ciągle brak środków na remonty POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Co do walnego to pewno bedzie ono mialo miejsce 26.05 lub 2.06 tak dotychczas bywalo w SBM zawsze pozniej pod koniec czerwca.
Dokladny plan walnego co jest wazne przy zachowaniu terminow pod katem uzupeleniania tego planu o wlasne postulaty bedzie zamieszczony na stronie http://www.sm.stalowawola.pl/c/portal/layout?p_l_id=PUB.1005.37 drugiej spoldzielni na stronie http://www.sbm.stwola.com.pl/ na której publikowane są nawet protokoły RN, szkoda ze nie robi tego SM w SW... |
|
|
|
|
Przydałoby się, zeby pojawiło się np 80% członków. Można by pewno wtedy nie tylko zmienić status, ale i zarząd.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Mirku z tego co się wczoraj dowiedziałem to wystarczy jak na Walne Zgromadzenie S.M przyjdzie 250 Członków Spółdzielni.
Oni już są w stanie przegłosować pracowników S.M tym samym odwołać Zarząd i Panią Prezes z jej zastępcami |
|
|
|
|
A czy na to zebranie ma ktoś przygotowane jakieś wnioski? Podobno trzeba dużo wcześniej składać je na piśmie do S.M., żeby były na Walnym rozpatrzone.
|
|
|
|
|
CYTAT Przydałoby się, zeby pojawiło się np 80% członków. Można by pewno wtedy nie tylko zmienić status, ale i zarząd. baaardzo dobry pomysł czas zacząć namawiać znajomych Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|
|
|
|
Wszyscy piszą tu swoje żale i chociaż nie mam ochoty zbytnio zbierać głosu - to pomyślcie ile osób nie płaci czynszu i jakie jest zadłużenie , każdemu wydaje się to po podwyżkach dużo !! - owszem zgadza się - no ale i z pustego i Salomon nie naleje a koszty utrzymania bloków są ogromne !!
Jestem bezstronny w tej całej rozmowie - Pozdrawiam |
|
|
|
|
do WiktorX: Z drugiej strony im bardziej podnosza czynsz to tym bardziej ludzi nie stac na oplate biezacych oplat eksploatacyjnych takie sprzeżenie zwrotne i kółko graniaste... Jak to jedna piosenkarka kiedyś spiewała "Im wiecej Ciebie tym mniej..."
|
|