|
![]() |
|
witam koledzy mam takie pytanie co sadzicie o tej antence SIRIO TURBO 5000 PL?? obecnie posiadm presidenta ml 145 ( przymocowana na stale do auta na uchwycie). radyjko to uniden 520 xl pro i sie zastanawiam czy oplaca sie zmieniac ta antenke
![]() ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Każda koleżanka powie Ci że długość ma znaczenie.
![]() ![]() ![]() Ja mam na miasto Antenę CB PRESIDENT MISSOURI długości 72 cm do 4-5 km słyszę wszystko idealnie.W trasie używam SIRIO ML 145.Radyjko to dłubana ONWA MK-3. Dla mnie CB to antymisiek. ![]() |
|
|
![]() |
|
a po co chcesz zmieniać , co Ci w tym zestawie nie pasuje , czego oczekujesz po zmianie ???
równie dobrze możesz napisać : mam 1 dziurę w du... chcę mieć 2 co wy na to ? |
|
|
![]() |
|
nieraz slabo poprostu wedlug mnie troszku zbiera
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT nieraz slabo poprostu wedlug mnie troszku zbiera ![]() ![]() ![]() ![]() Szumi bo szumieć ma ![]() Gdy zmienisz antenę na dłuzszą, poprawi się zasięg ale również zwiększy się liczba szumów, śmieci zbieranych przez antenę. Idealnym rozwiązaniem dla Ciebie, byłby montaż już posiadanej anteny w dziurce ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
kup radio z automatycznym skłeczem ASC, wybierz najprostszy model dobrej firmy, polecam
|
|
|
![]() |
|
Uniden + mlka to najprostszy i uniwersalny zestaw , jeżeli nie zbiera zakłuceń z auta , to nie zmieniałbym nic .
wymianą anteny na sirio niewiele polepszysz . montaż anteny w dziurce powinen pomóc ale nie każdy się na to porywa... ASC ( automatyczny squelch ) to ściema i tani chwyt marketingowy nie pomaga w niczym ( mnie osobiście tylko wku... ) pamiętaj , że na to co słyszysz i jak słyszysz ma wpływ wiele czynników np. zabudowa terenu , pogoda , wysokość na jakiej się znajdujesz etc... |
|
|
![]() |
|
Może masz zle zestrojoną antenę. Miałem podobnie z anteną na magnecie.
Obecnie antena siedzi na dachu w główce typ PL i jest wszystko OK. Tak jest jak pisze mad_dog CYTAT pamiętaj , że na to co słyszysz i jak słyszysz ma wpływ wiele czynników np. zabudowa terenu , pogoda , wysokość na jakiej się znajdujesz etc... i tego nie zmienisz.
|
|
|
![]() |
|
"Radio: Midland Alan 8001 S Euro. Antena: Sirio Turbo 5000. Cena: 1230 zł"
Styknie.I gitara... ![]() żródło:Interia SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT kup radio z automatycznym skłeczem ASC, wybierz najprostszy model dobrej firmy, polecam Krasny gratuluje wiedzy. nie ma to jak system dla sparaliżowanych którzy nie potrafią pokręcić dwoma pokrętlami. ASC jak szumi komuś radio w okolicy potrafi obciąć wiele informacji. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
[cytat]Każda koleżanka powie Ci że długość ma znaczenie.
![]() Hahahaha nie długość... , grubość ale jakość wykonania i efekt końcowy!!!!!!!!!!!!! Nie wiem, kto pisze scenariusz mojego życia, ale widzę że ma ogromne poczucie humoru.... :D |
|
Dołączył: 26 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Gdzie w Stalowej można zestroić antenę CB ?
|
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
U romara ul. hutnicza, jadac od rynku/pks w strone policji to za policja na rondzie w leweo i jakies 500m dalej (na zakrecie) po lewej stronie jest sklep elektroniczny i tam stroja, koszt 10zl.
|
|
|
![]() |
|
Przepraszam, że przerywam...
![]() Stwierdziłem że nie będę tworzył nowego tematu bo po co zaśmiecać forum. Moje pytanie jest następujące: "Co proponujecie na początek zabawy z CB (jakie radyjko i antenę)" Powiedzmy, że budżet to 300-400zł |
|
|
![]() |
|
Yosan 120pro i sirio 100. Na początek wystarczy i w cenie się zmieści.
|
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja mam yosana 120pro i antenke 75cm na magnesie i jako anty misiek jest dobre takze polecam
|
|
|
![]() |
|
mam nową sirio AS-100 do sprzedania na włoskim magnesie, jak jesteś zainteresowany to jest Twoja
![]() |
|
|
![]() |
|
Ja właśnie kupiłem Yosan Pro 120 i antenę montażową Sirio carbonium 27. Trzymam to wszystko w pudełku w domu, bo kompletnie nie mam pomysłu gdzie tą antenę zamocować. Mam Astra II kombi z relingami. Coraz bardziej skłaniam się ku wierceniu otworu w środku dachu, tak wydaję się być chyba najlepiej.
|
|
|
![]() |
|
Dzięki zubrstw za namiar na strojenie.
Ma ktoś w RST antenę w otworze w dachu, bo na mieście widziałem tylko w busach.? |
|
|
![]() |
|
mircoles a nie lepiej zamontować ją do relingów?? ja u siebie też chciałem wiercić dziury ale dobrze zrobiłem że kupiłem uchwyt do relingów i tam ją zamocowałem. Dodam że mam baciota jakieś 1.6m i trzyma się bardzo dobrze na takim uchwycie.
|
|
|
![]() |
|
Relingi są izolowane elektrycznie od reszty budy. Trzeba by ciągnać masę i podobnież jakaś przeciwwaga anteny jest na relingu marna.
|
|
Dołączył: 26 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT mam nową sirio AS-100 do sprzedania na włoskim magnesie, jak jesteś zainteresowany to jest Twoja ![]() ile??? |
|
|
![]() |
|
Ja tam żadnych dodatkowych kabli nie dawałem, a relingi nie mam pojęcia z czego są zrobione. Po skręceniu całego zestawu pojechałem na strojenie które okazało się zbędne, cały zestaw śmiga mi aż miło. Nie mam żadnych zakłóceń nawet z rowerami na dachu. Jak wrócę do stw na weekend to zapraszam możesz sobie zobaczyć i posłuchać jak to działa.
|
|
|
![]() |
|
dałem za nią 120 złoty , sprzedam za 80 złoty.
//moderator - 1 złoty, 2 złote, 100 złotych |
|
|
![]() |
|
czesio73 Zostawilem wiadomosci na pm ale w wysłanych mam brak wiadomosci zostaw jakis namiar na siebie?
|
|