~~kamil | |
|
|
Witam
Czy ktoś wie gdzie zatrzymują się na Okęciu autobusy PKS\'u jadące z Dworca Zachodniego do Stalowej Woli. Chodzi mi o konkretne miejsce gdzie trzeba czekać na ten autobus. Dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~~~CHATE ETERNAL | |
|
|
weż taxówke i jedz na zachodni nie pamiętam ulicy ale dość daleko od terminala
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
kamil przed drzwiami przylotów jest tam przystanek
Errare humanum est. |
|
~~podróżny | |
|
|
przystanek "Okęcie" znajduje się dosyć daleko od właściwego lotniska, jest to pętla tramwajowa na przeciwko sklepu OBI przy wjeździe do Warszawy, wiem bo często jeżdżę autobusem tej relacji
|
|
|
~~jacek | |
|
|
Sa tu uzyte 2 różne pojęcia:
- Okecie jako dzielnica, spory kawałek od Portu Lotniczego - Okecie jako Port Lotniczy. Jeżeli chodzi o nasz PKS, to na Okęciu - dzielnicy tak jak pisano wcześniej zatrzymuje sie jada i w jedna i w drugą stronę. Przystanek przy Porcie Lotniczym obsługiwany jest tylko w drodze ze Stalowej do Warszawy, trzeba zgłosić kierowcy chęć podjazdu pod terminal, w trasie powrotnek niestety nie ma podjazdu pod lotniska, pozdrawiam |
|
|
~~mbmbmbmbmb | |
|
|
po co pksem .. do warszawy od niedawna jezdzi bus stalowa wola - warszawa.polecam
|
|
|
~~kierowca | |
|
|
Wszystko jest O key.Wielu jest takich którzy wolą jeździć PKS-em
ale są i tacy którzy potrzebują dostać się na lotnisko jednego z miast szybko.Wielu klientów ma rodziny, własne auta ale są i tacy którzy nie mogą skorzystać w/w opcji.Wtedy wszystkim takim polecam strony ogłoszeń, jest na kopy kierowców z własnymi samochodami którzy zrobią to za kasę.Może nie są to małe pieniądze ale płacisz i wymagasz. Na pewno są to mniejsze pieniądze jak na taryfach, cena jest zawsze do uzgodnienia, podjazd pod dom, wniesienie i wyniesienie walizek, miła obsługa na trasie, zatrzymywanie się na życzenie klienta, same plusy. |
|
|
~~kamil | |
|
|
CYTAT ... .Wtedy wszystkim takim polecam strony ogłoszeń, jest na kopy kierowców z własnymi samochodami którzy zrobią to za kasę. ... Podaj adresy tych stron, jezeli miales na mysli strony internetowe. |
|
|
~~mirek | |
|
|
Pod samo Okęcie zajezdzaja jedynie PKSy jadące do Warszawy, powrotne nie jada, tylko zatrzymuja sie na ulicy bodajze Hynka na przystanku MPK i z tamtad jest sprory kawałek do lotniska
|
|
|
~~---- | |
|
|
CYTAT po co pksem .. do warszawy od niedawna jezdzi bus stalowa wola - warszawa.polecam Nie skorzystał bym z możliwosci jazdy do Wawy takim ciasnym busem. Do WAWY PKS Stalowa Wola wysyła same porządne autobusy np Volvo Irizar z siedzeniami odchylanymi , wc i tv. W autobusie przynajmniej nie trzeba miec kolan przy brodzie jak sie siedzi |
|
|
~~kierowca | |
|
|
Do Kamila.
Nie wiem czy mogę podawać adresy takich stron, nie chciałbym być posądzony o darmowe reklamowanie.Jednak wystarczy poklikać w obrębie Stalowej Woli aby się przekonać, że coś takiego istnieje.Uważam też, że takie sposoby podróżowania są o wiele ciekawsze i przyjemniejsze. Z poważaniem-kierowca. |
|
|