|
|
|
Witam
Szukam osób, chętnych na kurs przygotowywujący do egzaminu aplikacyjnego. Szczegóły w linku poniżej: http://www.inwes(...)454.html Kurs zaczyna się 21 kwietnia, kończy się 30 czerwca. Zjazdy są co tydzień w sobote. Chętnych na taki kurs szukam z uwagi na rozbicie kosztów dojazdów na ten kurs, który odbywa się w Kielcach. Zainteresowanych proszę o kontakt na pw |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja już kończę aplikację (radcowską) i z mojego i moich kolegów doświadczenia wiem, że jeśli chodzi o te aplikacje, gdzie egzamin wstępny to tylko test (adwokacka, radcowska, notarialna, komornicza) - to Twoje wyjazdy do Kielc są kompletnie zbędne. Ja rozumiem, że to jest projekt unijny i dlatego bezpłatny, ale lepiej poświęcić czas na dojazd i wykłady na czytanie ustaw. Bo przy tych egzaminach to jest jedyna forma nauki - czytanie przepisów i ewentualnie ich utrwalanie w testach z poprzednich lat. Jeśli chodzi o aplikację ogólną zaś - to z kolei 84 godziny z tylu dziedzin prawa raczej niewiele Ci da, ale jak za darmo, to przynajmniej dla "osłuchania" się z tematem można sobie na to pozwolić Tak czy owak - życzę wytrwałości w nauce i powodzenia na egzaminie.
|
|
|
|
|
Dzięki za wypowiedź. Ten kurs bardziej traktuje tak jak to napisałaś/łeś dla osłuchania i dyscyplinowania się do nauki.
|
|