NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
wymiana oleju w motocylku,
ff
Wysłany: 15 Kwie 2012r. 20:56  
Witamumiech mam pytanie gdzie w okolicy mógłbym dokonać wymiany oleju i filtra w motocyklu yamaha xj 600 diverson? Zależy mi żeby byl to profesjonalny serwis motocyklowy.

Prywatna wiadomość 

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/stalowem/stalowemiasto.pl/pub/edytor/xcode_forum.php on line 285
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 15 Kwie 2012r. 20:56  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2012r. 23:39  
GAP-MOTO
Warsztat Motocyklowy i Samochodowy
Paweł Gapys
37-416 Zbydniów 288
mail: gapys.p_(at)_gmail.com
tel. 531 826 056

Prywatna wiadomość 

SMM
SMM
SMM
ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 00:31  
Czuje ze tą darmową reklamę mamy usługę gratis chyba że jakiś baner?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 07:57  
Jak można samemu nie zmienić sobie oleju w moto.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 09:06  
Jeżeli sam tego nie potrafisz zrobić,to podjedź sobie do Automobil-klubu.Jest tam mały warsztacik z podnośnikiem i tam ci to zrobi.No i zaczynamy sezonok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 09:20  
A tak przy okazji-wybiera się jakaś ekipa na zlot w Bojanowie 5 maja?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 13:36  
CYTAT
Jak można samemu nie zmienić sobie oleju w moto.

Potrafię zmienić olej w motocyklu, ale kupiłem moto które miało na wszystko papiery( czyt. faktury). Każdy zakup części czy wymiana oleju jest potwierdzona świstkiem, więc jakby nie było chciałbym nawet sam dla siebie też mieć takie fakturki.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 17:46  
Papiery na moto to przeważnie lipa.Liczniki w województwie i ościennych cofa gostek ze Stalowej.Przy zakupie patrzy się na rocznik,przebieg i obserwuje się zużycie tarcz,kolo tylne od strony łańcucha,lagi,gumy podnóżek(ale to łatwo i tanio wymienić).No i chłodnica,czy bardzo uszkodzona przez kamyczi. Jeżeli masz kucyka dla siebie,a nie na sprzedaż,to przyklej sobie naklejkę pod siedziskiem i miej to dla siebie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 18:36  
Motorek kupiłem dla siebie, nie patrzyłem na początku na papierki dopiero po podpisaniu umowy dowiedziałem się ze właściciel takowe faktury posiada. I chyba faktycznie wymienię ten olej samumiech ogólnie moto jest w oryginalnym lakierowaniu, nie ma chłodnicy(silnik chłodzony powietrzem). A powiedziałeś ze patrzy się na przebieg a liczniki są cofane. Mój ma 35k i cyka jak zegarek potrzebuje mu tylko wymienić olejumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 19:16  
CYTAT
Każdy zakup części czy wymiana oleju jest potwierdzona świstkiem, więc jakby nie było chciałbym nawet sam dla siebie też mieć takie fakturki.

A przepraszam, do czego Ci ten papier potrzebny? Czy z przepaloną żarówką też będziesz naginał do serwisu aby mieć dokument potwierdzający jej wymianę ? Czy za paliwo też zbierasz faktury aby mieć dla siebie dokumentację, że nie lejesz do baku wody. Ale mając na uwadze Twoje zamiłowanie do gromadzenia makulatury - olej wymień sam, umyj rączki, wejdź na efaktury.org. Tam samemu sobie wystawisz FV.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 19:46  
CYTAT

A przepraszam, do czego Ci ten papier potrzebny? Czy z przepaloną żarówką też będziesz naginał do serwisu aby mieć dokument potwierdzający jej wymianę ? Czy za paliwo też zbierasz faktury aby mieć dla siebie dokumentację, że nie lejesz do baku wody. Ale mając na uwadze Twoje zamiłowanie do gromadzenia makulatury - olej wymień sam, umyj rączki, wejdź na efaktury.org. Tam samemu sobie wystawisz FV.

Różnica miedzy żarówką a olejem jest raczej duża. Przepalona żarówka nie wpływa na stan techniczny motocykla natomiast wyeksploatowany olej już tak. Gość kupił igiełke z udokumentowanym serwisem i poprostu chce dalej ciągnąć tą historie.

Lakuk śmigałem Xj tylko w wersji 50KM ( Twoja jest zdławiona na maxa). Kup olej i filtr, weź paragon i wymień sam. Paragon wpięty do zeszytu wraz z odnotowaniem wymiany też jest wiarygodny dla przyszłego kupca umiech

rst 75 przy zakupie patrzy się na stan ogólny motocyklaumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 20:17  
Lucky Luk nie wniosłeś nic do tematu, kiedy i jak była wymieniana żarówka nic mnie nie obchodzi bo wymienię to moment. Akurat takich paragonów nie będę zbierał ale jeżeli dla Ciebie to równie ważne jak wymiana, oleju, napędu czy uszczelek w lagach no to życze powodzenia w eksploatacji auta czy moto.
Ktosik złe mnie zrozumiale umiech Yamaha ma 60 koników, i 35 tys. przebiegu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 21:17  
jak nie masz gdzie to możemy się umówić, mam garaż nad oczkiem. 15 min i po wymianie.tam wszystko sobie wpisuj
A faktur za wymnianę to nawet nie zbieraj, załóż zeszyt i poprostu tam wszystko sobie wpisuj.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 21:28  
Mam garaż więc z miejscem nie ma problemu, muszę jeszcze pochodzić za kluczem do filtra umiech i jutro postaram się olej zmienićumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 22:16  
Mam do sprzedania uniwersalny klucz do filtra do mojego nie pasuje.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2012r. 23:22  
zamiast klucza najpierw zaopatrz sie w serwisówkę i zapoznaj się z procedurą wymiany oleju, nie jeden już załatwił moto stwierdzając " a co tam ,to tylko wymiana oleju"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2012r. 08:10  
Ktośik! A o czym ja pisałem w/g ciebie,jak nie o stanie ogólnym.Twierdzę tylko,że stan licznika,to w zasadzie lipa.No chyba,że znasz historię moto i kupujesz od znajomego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2012r. 08:18  
CYTAT
Ktośik! A o czym ja pisałem w/g ciebie,jak nie o stanie ogólnym.Twierdzę tylko,że stan licznika,to w zasadzie lipa.No chyba,że znasz historię moto i kupujesz od znajomego.

Napisałeś o tym co łatwo wymienić nawet w zdezelowanym motocyklu.
Rocznik ? 15 letni motocykl może być w lepszym stanie od 10 letniego itd.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2012r. 08:41  
Weź pod uwagę jaki to koszt.No i jak kupę części wymieni,silnik tyka i ładnie pracuje,to mamy dobre moto.ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2012r. 08:58  
CYTAT
Weź pod uwagę jaki to koszt.No i jak kupę części wymieni,silnik tyka i ładnie pracuje,to mamy dobre moto.ok

Jak wymieni kupe częsci to może okazać się, że przepłacił.

Tarcze, uszczelniacze, napęd itp. są to części które podlegają zużyciu. Więc wymiana moze dotyczyć kazdego motocykla który nie jest już nowy. Dla mnie ważniejsze jest to, aby nie wpierniczyć się w koszta silnikowe (skrzynia itp) oraz mieć pewność że motocykl nie zostawia dwóch śladów umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2012r. 12:11  
Do SMM nie darmowa reklama, tylko ja tam serwisuje swój i nie narzekam. Dlatego polecam, a nie rozpisywałem się inaczej tylko wpisałem w google GAP-MOTO i skopiowałem adres i wszystko.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2012r. 18:01  
Olej w motocyklu własnie wymieniłem, teraz tylko jeździć i należycie dbać umiechumiech
A faktem jest ze niektóre motocykle maja dobry rocznik a ich stan jest wręcz opłakany.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »