|
|
|
Witam,
Gdzie mozna załatwić nauki przedślubne od ręki.Ile to kosztuje? Proszę o pomoc. PILNE! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domostawa 2 stówki, jako że warchołw szpitalu to u niego raczej nie da rady
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Dzieki za odpowiedz, a jak zagadać żeby dostać takie zaświadczenie.
|
|
|
|
|
CYTAT Dzieki za odpowiedz, a jak zagadać żeby dostać takie zaświadczenie. Za kolejne 200 zł pojade z Tobą i będę "gadał", w Twojej sprawie |
|
|
|
|
Ja też byłam w klasztorze,co prawda tyłek już bolał od siedzenia ale atmosfera super i polecę każdemu.To tylko jeden weekend,warto.
|
|
|
|
|
W bazylice są w każdy czwartek o 18.
3 spotkania po godzince i bezpłatnie. Ksiądz ma numer do tych kobitek. |
|
|
|
|
A czy kotoś ma kontakt do Domostwa, próbuję się dodzwonić ale bez skutku. I zależy mi na czasie a nie na chodzeniu na nauki.
|
|
|
|
|
Jedź pogadaj, przez telefon nic nie wskórasz koleżanko. U kapucynów 3 dni i 140 za parę a tu bez siedzenia było od ręki
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jacek85, a czy wiesz może kiedy i w jakich godzinach najlepiej tam pojechać. Czy samaemy czy od razu oboje. Dzięki za pomoc. A TY kiedy załatwiałeś?
|
|
|
|
|
No niestet dodzwoniłam się do Domostawy i chciałam się dowiedzieć kiedy mozemy przyjechać i ksiądz powiedział, że w tym roku nie robią nauk:-( NO i mam problem :-(
|
|
|
|
|
też polecam nauki w bazylice, znajomi robili i są zadowoleni
|
|
|
|
|
Jak rozumiem chcesz kupić papierek, bez zbędnych kazań. Więc nie bierz ślubu kościelnego, bo jest Ci nie potrzebny.
|
|
|
|
|
Pomocy!!!
|
|
Dołączył: 28 Lip 2009r. Skąd: stalowa wola, nisko Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ulanów 50 zł 2 lata temu, taka brunetka to zalatwia wystarczy jechac na plebanie i wziac namiary na nia,
Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
|
|
|
Ja nauki załatwiłam w tygodniu na szybko, ale teraz potrzebuje załatwić poradnie rodzinna, jesli ktoś wie gdzie równie bezproblemowo proszę o podpowiedź, kontakt odnosnie nauk to naukidlamlodych_(at)_wp.pl
|
|
|
|
|
Idz do Kapucynów, przyjeżdza tam małżeństwo ,które prowadzi nauki - piątek (wieczorem), sobotę i część niedzieli ...biorą niedużo bo 70 zł od osoby. Jeśli potrzebny papierek " na gwałt ;)" porozmawiaj z braćmi w Klasztorze ...doradzą, pomogą;)
|
|
|
|
|
Tak tak w klasztorze załatwisz od ręki
|
|
|
|
|
Polecam poradnie rodzinną obok opatrzności ( 2 spotkania) prowadzi taki straszy facet, bardzo miły, bez problemowy,
|
|
|
|
|
Obserwuję Waszą katolicką dyskusję, i rozumiem, że taki papier jest jednym z towarów, który należy obligatoryjnie zakupić aby otrzymać od Boga sakrament? Czy Chrystus też robił "papierkowe" interesy? Ile wziął w kopercie Jan Chrzciciel podczas chrztu Jezusa w Jordanie? Ile zarabiał Chrystus, kiedy głosił dla ludu nauki niczym kapucyni, ksiądz w Domostawie, brunetka z Ulanowa czy starszy facet, bardzo miły, bezproblemowy? Przepraszam, że pytam tak wprost, ale ciężko mi zrozumieć ideę Waszej religii.
Edit: Halo rodacy katolicy.. Odpowie mi ktoś? Ateistyczna ciekawość mnie zżera. |
|
|
|
|
Witam,
mam podobny problem, na codzień pracuję głównie na wyjazdach, a narzeczona studiuje i szukamy kogoś kto pomoże i udzieli szybki kurs. Proszę o pomoc i wyrozumiałość. pozdrawiam |
|
|
|
|
Ja uczestniczyłem w klasztorze w Leżajsku. Też oboje studiowaliśmy. Fakt jest daleko,ale jeśli nie chcesz tylko papierka a wynieść z tego coś więcej to bardzo polecam. Trwają trzy dni piątek, sobota i niedziela. Robiłem je tam pięć lat temu i wtedy to było pół piątku prawie cała sobota i niedziela od rana prawie do 15. Zajęcia prowadzone w super klimacie a nie żeby mieć tylko z bani. No i koszt prawdziwe co łaska. Terminy musisz sprawdzić u nich na stronie, kapucyni u nas też coś takiego prowadzili. Tylko tu nie pasował nam termin.
|
|
|
|
|
http://www.diecezjasandomierska.pl/component/k2/item/1378-weekendowy-kurs-przedmalzenski-nowe-zycie-z-bogiem-radomysl-nad-sanem
|
|
|
|
|
ja mam pytanie z troszke innej beczki, ale nie chce zakładać nowego tematu. Mianowicie ile w Opatrzności ksiądz bierze za zaświadczenie o bierzmowaniu do ślubu ?
|
|
|
|
|
A to zależy. Rozumiem, że to twoja parafia, że tak powiem od urodzenia (czyt. chrztu). Pytanie czy ślub też będzie w niej. Jeżeli tak to myślę, że nic nie weźmie, bo oryginał sakramentu bierzmowania bedzie miał w księgach parafialnych. Jeżeli jest inaczej to nie wiem. Ja jak wybierałam do ślubu świadectwo chrztu, to ksiądz wpisał również na nim kiedy było bierzmowanie. Dałam 20 złoty. Ksiądz powiedział Bóg zapłać i tyle, ale to był ks. Kozioł we Florianie, gdzie indziej nie wiem jak jest. A było to kilka miesięcy temu.
Ps. Ślub był w Opatrzności Bożej, bo to moja parafia, ale nie od urodzenia. |
|
|
|
|
ślub jest w Trójcy, a chrzest był w Bazylice. Bierzmowanie z kolei w Opatrzności i to nie moje tylko narzeczonego.
|
|