|
|
|
Gdzie w Stalowej Woli można oddać ciuchy do CARITASU? Gdzie się to mieści?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja oddawałem w polskim komitecie pomocy społecznej. To jest w budynku na ul.hutniczej tu co pck optyk itd (przy rondzie) oni tam przyjmują.
ZefiiR |
|
|
|
|
na miescie sa specjalne pojemniki
altanki,szafy,huśtawki,place zabaw,budy, meble ogrodowe - wyrobyzdrewna@poczta.onet.pl |
|
|
|
|
CYTAT na miescie sa specjalne pojemniki Tej odzieży z pojemników nie widzi Caritas. Przy odrobinie szczęścia,przez przypadek, jakiś ich pracownik prywatnie(albo i Ty),traficie na oddaną przez Ciebie odzież w jakimś...szmateksie. Nie chce mi się rozpisywać na temat pozyskiwania odzieży ze zbiórek do"budek lęgowych"z logo Caritasu. Firma która to robi,odzież segreguje i sprzedaje właścicielom hurtowni i sklepów z ciuchami. Procent(ale jaki?)odprowadza na konto Caritasu. Sprawdź w necie(ze sprawozdania) jakie są koszty działalności tej fundacji,ile osób zatrudnia na etecie itp. Przy okazji zorientuj się ile oficjalnie przekazuje nasza III R.P.na ich działalność a ile mają też od spółek Skarbu Państwa jako darowizny.Prywatnych darczyńców nie liczę-to ich kasa. Dla porównania weź WOSP. Wg mnie koszty działalności Caritasu procentowo,są wyższe niż Vat od "dobroczynnych"SMS-ów. Wychodzi,że płacąc na tą Fundację,sponsoruje się głównie ich pracowników. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|