Posty: 37
Dołączył: 13 Sie 2010r. Skąd: okolice STW Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Orientuje się może ktoś, czy otwarty jest już ,,Suchojad'' w Nisku. inaczej ,,Śnieżka'' ??
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 2235
Dołączył: 7 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Słyszałem, że tak.
:) |
|
Posty: 1234
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
dziś otworzyli ludzi pelno
|
|
Posty: 319
Dołączył: 11 Marz 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Przecież to są tak wstrętne, jakby z samej wody, lody, które są okropnie drogie. Czym Wy się tak zachwycacie? Zwłaszcza, że robione są z proszku!
Znacznie lepsze są lody typu Movenpick, które są na dodatek tańsze, bardziej tłuste. |
|
Posty: 288
Dołączył: 1 Gru 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
popieram wypowiedź wyżej ;P naprawdę te lody mi nie smakują!! drogoo i sama woda w nich !!! już lepiej kupić na patyku czy w kubku i zjeść i napewno mają lepszy smak.
|
|
Posty: 5021
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak sama woda a jajka z niska które ściga cba to niby co
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Posty: 169
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Głupota co niektórych nie zna granic.Pytanie postu dotyczyło tego ,czy jest otwarte,a nie jak smakują!Czytajcie ze zrozumieniem
|
|
Posty: 5021
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Głupota co niektórych.. W ustach kogoś kogo średnia znaków z wszystkich postów oscyluje wokół 4 znaków nie brzmi to zbyt dobrze. Skasowałem twoich 120 postów więc nie wiem jak brać twoje słowa
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Posty: 52
Dołączył: 25 Sty 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Okropne są te tzw. lody, ja nie wiem co w nich ludzie widzą, śmierdzą starymi jajami, niesamowicie słodkie, no i drogie jakby były z prawdziwą trufla i szafranem...Porażka totalna!!!
|
|
Posty: 319
Dołączył: 11 Marz 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Głupota co niektórych nie zna granic.Pytanie postu dotyczyło tego ,czy jest otwarte,a nie jak smakują!Czytajcie ze zrozumieniem Skoro już Ci odpowiedział ktoś, że najdroższe lody prawie z samej wody już są otwarte, to pozwól, że można o ich jakości czy smaku się wypowiedzieć. A głupotę niektórych widać chociażby po formie wstawiania postów - braku odstępów po kropce i "przyklejania" przecinka nie tam gdzie trzeba. |
|
Posty: 97
Dołączył: 22 Kwie 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Otworzyli, ale to nie te lody co kiedys
altanki,szafy,huśtawki,place zabaw,budy, meble ogrodowe - wyrobyzdrewna@poczta.onet.pl |
|
Posty: 1530
Dołączył: 16 Sty 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT popieram wypowiedź wyżej ;P naprawdę te lody mi nie smakują!! drogoo i sama woda w nich !!! już lepiej kupić na patyku czy w kubku i zjeść i napewno mają lepszy smak. Lepszy jak dla kogo nie każdy gustuje w tym samym. |
|
Posty: 38
Dołączył: 5 Lis 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ale bzdury piszecie!! lody w smaku jak co roku rewelka!!, cena ta sama bez zmian i nie ma co porównywać z innymi lodami bo do suchojada mają daleko!!!
|
|
Posty: 319
Dołączył: 11 Marz 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT ale bzdury piszecie!! lody w smaku jak co roku rewelka!!, cena ta sama bez zmian i nie ma co porównywać z innymi lodami bo do suchojada mają daleko!!! Nie wiem jak w tym roku, u suchojada byłem 1x w zeszłym i lód był bardzo drogi w stosunku do objętości, a smak - słodka woda. Lody włoskie czyli właśnie z automatu powinny być aromatyczne a nie tylko słodkie, powinny być tłuste a nie przypominać sorbet. To tak jak np. lody w opakowaniu: - można kupić 1L Algidę w białym plastiku za 6zł/op. i gdy wyciągasz ją z zamrażarki ciężko zrobić gałkę, bo są tak zbite i twarde - można kupić 1L Algidę w niebieskim plastiku za 10zł/op. i gdy wyciągasz ją z zamrażarki jest lepiej niż ww., ale nadal to nie "prawdziwe" lody - można kupić 0,9L Algidę w przeźroczystym opakowaniu, pod nazwą Carte d'or za 15zł/op. i gdy wyciągasz ją z zamrażarki łyżka do robienia gałek wchodzi w nie jak w masełko, bo są odpowiednio tłuste, jest dobry smak, są dodatki, które czuć i widać Pytanie teraz - wybierasz "jakoś" czy "jakość"? |
|
Posty: 1463
Dołączył: 17 Kwie 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ja tam te lody bardzo lubię i kogo bym na nie nie zabrała to każdy chce tam jeszcze wrócić.
nie wiem z czego są zrobione, mnie smakują jakby były z jajek głównie i chcę wierzyć, że są robione wg jakiejś tradycyjnej receptury z powyższych właśnie. lody włoskie smakują mi jak mydło, albo coś innego równie chemicznego. każdy ma swój smak. |
|
Posty: 2
Dołączył: 24 Kwie 2012r. Skąd: nisko Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
interesant,samanta i te inne mariolki...do biedronki na lodyyyy..
|
|
Posty: 232
Dołączył: 23 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a jadł ktos lody w "MYSZCE" w Rzeszowie? nie ma takich drugich w promieniu 100 km...
...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
Posty: 319
Dołączył: 11 Marz 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT ja tam te lody bardzo lubię i kogo bym na nie nie zabrała to każdy chce tam jeszcze wrócić. nie wiem z czego są zrobione, mnie smakują jakby były z jajek głównie i chcę wierzyć, że są robione wg jakiejś tradycyjnej receptury z powyższych właśnie. lody włoskie smakują mi jak mydło, albo coś innego równie chemicznego. każdy ma swój smak. Dziecko, lody włoskie to właśnie lody z automatu/maszyny... |
|
Posty: 1463
Dołączył: 17 Kwie 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
dziecka to sobie szukaj w domu.
lody z maszyny to nie tylko włoskie, mogą być również amerykańskie. a lody włoskie to: "lody z automatu o konsystencji gęstej śmietany" i kilka słów o lodach włoskich, tych, o jakich ja myślię mówiąc lody włoskie: "Co ciekawe, Włosi takich lodów prawie nie jedzą. Dlaczego? Bo to nie są lody, ale mieszany z wodą proszek z torebki, który wrzuca się do maszyny. Są jak zupa w proszku. Mogą mieć wszystkie składniki świata: utwardzane tłuszcze roślinne, cukier, mleko pełne w proszku, E466 - karboksymetyloceluloza (zagęstnik i emulgator), cukier gronowy, aromat sztuczny, sól, stabilizator E407 - karagen (zagęstnik), E410 - mączka chleba świętojańskiego (zagęstnik), E412 - guma guar (zagęstnik), odtłuszczone mleko w proszku, jajka w proszku. Na lodach włoskich szczególnie łatwo oszukać klienta, powiększając ich objętość poprzez dodanie wody do maszyny. I jest jeszcze coś - napowietrzenie." |
|
Posty: 12233
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Te lody, a właściwie ich smak, to kwestia gustu. Mi smakują - bardzo. Może ktoś tu komuś kasy zazdrości? (Fakt - faktem są za drogie)
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Posty: 319
Dołączył: 27 Maja 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Otworzyli, ale to nie te lody co kiedys Też tak myślę. Mimo że jestem ze Stalowej to na lody jeździłem zawsze do Niska bo u Suchojada były najlepsze. Teraz juz chyba nie są takie dobre. Podobno dawniej były robione na prawdziwych składnikach a teraz (jak wszędzie) na proszku. |
|
Posty: 26
Dołączył: 23 Lut 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wiecie co?w ogóle wszyscy nie jeździjcie- mniejsza kolejka będzie:-)
|
|
Posty: 319
Dołączył: 11 Marz 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT dziecka to sobie szukaj w domu. lody z maszyny to nie tylko włoskie, mogą być również amerykańskie. a lody włoskie to: \"lody z automatu o konsystencji gęstej śmietany\" i kilka słów o lodach włoskich, tych, o jakich ja myślię mówiąc lody włoskie: \"Co ciekawe, Włosi takich lodów prawie nie jedzą. Dlaczego? Bo to nie są lody, ale mieszany z wodą proszek z torebki, który wrzuca się do maszyny. Są jak zupa w proszku. Mogą mieć wszystkie składniki świata: utwardzane tłuszcze roślinne, cukier, mleko pełne w proszku, E466 - karboksymetyloceluloza (zagęstnik i emulgator), cukier gronowy, aromat sztuczny, sól, stabilizator E407 - karagen (zagęstnik), E410 - mączka chleba świętojańskiego (zagęstnik), E412 - guma guar (zagęstnik), odtłuszczone mleko w proszku, jajka w proszku. Na lodach włoskich szczególnie łatwo oszukać klienta, powiększając ich objętość poprzez dodanie wody do maszyny. I jest jeszcze coś - napowietrzenie.\" Piszesz o włoskich wskazując na skład, jakby amerykańskie były robione z samej natury. I te i te praktycznie wszędzie robione są z proszku, a ten zawiera bardzo dużo tych składników, które wymieniłeś. Piszesz o oszukiwaniu przez dodawanie wody. Tak właśnie mi smakują lody od suchojada - wodniste, bez smaku tylko słodkie. |
|
Posty: 93
Dołączył: 10 Wrz 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jezeli tak sie juz temat rozkrecil to polecam lody w cukierni obok dvd cukierna nazywa sie chyba katrzynka.
|
|
Posty: 29
Dołączył: 10 Kwie 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
najlepsze lody , są na Placu Pigal...
luu |
|