NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
ZUS kradnie emerytury,
ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 07:28  
Aż 1,5 miliarda złotych naszych przyszłych emerytur zamiast do otwartych funduszy emerytalnych trafiło do Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Są to tak zwane opłaty manipulacyjne, które zakład przejadł na własne potrzeby. Rząd co rusz wmawia nam, że pieniędzy na wypłatę świadczeń jest coraz mniej i dlatego konieczne jest podwyższenie wieku emerytalnego! Ale wymienionej opłaty manipulacyjnej, mimo szumnych zapowiedzi, nie zlikwidował!
Oto jak Donald Tusk (55 l.) dba o nasze emerytury! Premier rok temu zapowiedział, że projekt ustawy likwidującej opłatę od naszych składek przekazywanych do OFE trafi do Sejmu jeszcze przed wakacjami. Ubiegłorocznymi wakacjami!

Ale nie ma go do tej pory! Tymczasem jak wyliczyła "Gazeta Wyborcza", dzięki tej opłacie operacyjnej do kasy ZUS od rozpoczęcia reformy emerytalnej (czyli od 1999 roku) wpłynęło prawie 1,5 miliarda złotych. W 2011 roku było to około 130 milionów złotych, a w 2010 aż 180 milionów złotych.---- http://www.se.pl(...)368.html

//moderowano tytuł- nie piszemy go capsem - anulka

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 07:28  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 07:43  
Dlatego cieszę się z tego, że pracuję za 1500 zł brutto. Na kwicie, oczywiście. Reszta do rączki, pod stołem. Bez ZUSu, US i innych bandyckich urzędów łupiących z nas kasę.
W emeryturę przestałem wierzyć, a każdy kto twierdzi inaczej i wierzy Tuskowi jest naiwniakiem.
Nie łudźmy się - pracować będziemy do śmierci. Inaczej zdechniemy z głodu.

Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 17:24  
hm..jak wszyscy wiemy ZUS to taka studnia bez dna,taka której nie sposób napełnić,i skądś mam pewność że nie każdemu będzie dane móc napić się z tej studni,pewnie niejeden z nas padnie w drodze do tej ;oazy szczęścia"swoją drogą nie bardzo kumam jak wydłużanie wieku emerytalnego może (wg. tuska)poprawić bierzące kłopoty finansowe ZUS?być może że nad wisłą stanie się kolejny cud? pożyjemy-zobaczymy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 17:49  
Bartomix, nic tylko Ci pozazdrościc, też muszę w końcu tak wykombinowac.
Jak narazie jestem ruchany przez kato-socjalistyczne państwo po całości składekplacze

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »