NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Turystyka »
Turystyka śmietnikowa się kończy w stw,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 13:02  
Zauważyliście że spółdzielnie zamykają śmietniki??
Zamkneli wczoraj koło szkoły 12 i momentalnie mniej śmieci.
Turyści z innych osiedli plus ci z Jastkowic którzy dowożą swoje dzieci do szkoły przeżyli dzisiaj niemiłe zdziwienie gdy nie mogli śmieci wyrzucić z ich biednych vanów / suvów.
Od miesięcy oglądałem co rano kto rzuca śmieci a na uwagi odpowiadali po katolicku i biedni ludzie toto nie byli. Szkoda tylko trochę lasów bo gdzieś muszą to wywieźć.
Uważam że powinno się sprawdzać kwity za wywóz śmieci we wszystkich domkach jednorodzinnych w powiecie

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 13:02  

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 13:58  
CYTAT
Szkoda tylko trochę lasów bo gdzieś muszą to wywieźć.

Lasy też nie są oszczędzane. Żeby daleko nie szukać to moi sąsiedzi nie jeżdżą do Stalowej i wyrzucają właśnie do lasu.

CYTAT
Uważam że powinno się sprawdzać kwity za wywóz śmieci we wszystkich domkach jednorodzinnych w powiecie

Od lipca czy sierpnia mają się zmienić jakieś przepisy odnośnie wyboru firm wyworzących śmieci i teraz podobno ludzie z domów nie wywiną się w ten sposób, że z żadną firmą nie będą mieli podpisanej umowy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 14:29  
A ja mieszkam w Pysznicy i chociaż nie sram pieniędzmi to nie podrzucam śmieci tylko mam drugi kubeł z GZK (koszt to + 50%) do tego 3 worki do segregacji i to wystarcza. P.S. nie pale śmieci w piecu.

Donek, ale nie z tych Tusków.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 15:13  
jakbyś czasem zobaczył kto podrzuca śmieci to bys wiedział ze bynajmniej nie ludzie bez kasy

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 16:11  
Trudno mi uwierzyć,że każdego dnia,wieś się do miasta pcha,ze śmieciami...Pewnie okoliczni nowobogaccy mieszkańcy „Kontenerowcy”,miast chodzić po sklepach,lubią się żywić ekologicznie i zdrowo,a modnie w stalowowolskich śmietnikach...Nowinki na wieś szybciej docierają,nie wspomnę jakie to europejskie... :cwaniak:

„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 17:01  
Reiker bywała jedna taka która co poniedziałek 3 woreczki ze swojego volvo wyrzucała ale przestała po słownej reprymendzie + foto komórką

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 20:49  
CYTAT
Reiker bywała jedna taka która co poniedziałek 3 woreczki ze swojego volvo wyrzucała ale przestała po słownej reprymendzie + foto komórką

Myślisz, że Twoja reprymenda olśniła ją ? Ja sądze, że oszczędza na innym osiedlu.

Przy okazji śmiecenia. Czym sie sugeruje kierowca - palacz ciskając swojego peta, za okno swojego samochodu ?

Odp. Niczym sie nie sugeruje, poprostu jest burakiem !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 21:25  
Jacku..
Zgadzam sie z Toba w stu procentach,(mieszkam na wsi posiadam kubeł i nie palę smieci tak jak reszta społeczeństwa tutaj-tak dla ścisłości), droga przez lassek do miejsca w którym mieszkam jest wyścielona worami,kartonami i różnymi innymi dziwactwami!!! Normalnie nóż się człowiekowi w kieszeni otwiera jak to widzi.......

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 21:31  
*Ktośik* masz rację to tylko buraki, a jak nazwiesz ''ludzi'' którzy robia takie numery jak opisała *pipi*???

Nie wiem, kto pisze scenariusz mojego życia, ale widzę że ma ogromne poczucie humoru.... :D
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 22:16  
Jacek- zgadzam się idealny pomysł pozamykać śmietniki, sam widuję kilka samochodów jak ładują śmiecie ( biedni nie są "furki fajne")
więc teraz problem, tylko w lesie będzie brudno i co wtedy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 22:36  
Akurat mieszkam koło ww śmietnika i akurat byłem dzisiaj wyrzucić śmieci i co leżaly obok dokładnie 5 worków i kto to teraz i za czyje pieniądze posprząta?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 22:40  
CYTAT
*Ktośik* jak nazwiesz \'\'ludzi\'\' którzy robia takie numery jak opisała *pipi*???

Droga przez lasek oraz otwierający się noż w kieszeni - to dotyczy tylko zniecierpliwionych grzybiarzy ! ewnetualnie kogoś, kto chodzi z nożem w kieszeni.

Natomiast wyrzucanie śmieci w miejscach nieodpowiednich jak : las, pola, tereny niezabudowane świadczą tylko o jednym . Taki ktoś posiada niedorozwój umysłowy. Diagnoza - Debil !!! bo inaczej nie można nazwać takiego osobnika.

Prać w pusty łeb czy wypisywać mandaty to za mało, trzeba mu wytłumaczyć, że robi źle.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 22:48  
Sory *Ktośik* ale debilowi nie da się raczej nic wytłumaczyc...
A jak raz na jakis czas dostanie mandat to i tak go taniej wyniesie niż robienie comiesięcznych opłat.

Nie wiem, kto pisze scenariusz mojego życia, ale widzę że ma ogromne poczucie humoru.... :D
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 22:55  
CYTAT
Sory *Ktośik* ale debilowi nie da się raczej nic wytłumaczyc...
A jak raz na jakis czas dostanie mandat to i tak go taniej wyniesie niż robienie comiesięcznych opłat.

Wszystko się da, no może prawie wszystko. Może trzeba tłumaczyć powoli i zrozumiale, ewentualnie zamówic jedną smieciare aby wykiprowała ładunek, na posesji upośledzonego. Jak zacznie dostrzegać problem to znaczy, że jest szansa na wyleczenie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Maja 2012r. 23:55  
W przypadku moich sąsiadów może pomógłby kiper śmieciarą. Tłumaczenie powoli i wyraźnie to byłoby nic innego jak rzucanie grochem o ścianę.

Prywatna wiadomość 

ang
ang
ang
ff
Wysłany: 9 Maja 2012r. 17:13  
podobny problem też jest spotykany na wsi, biedni śmieci nie wywożą, bo czym, a i kosze przy domach mają bo się kar boją (w sierpniu 2011 były kontrole w gminie zaleszny). ale z tymi kasiastymi jest gorzej bo im mały kubeł jedennie wystarcza no i muszą coś z nadwyżką robić, a że dziecko do szkoły podwozi to tak przy okazji siateczkę czy dwie podrzuci

...
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Turystyka »