NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
Oferty pracy,
ff
Wysłany: 15 Maja 2012r. 09:13  
Jak odczytywać ogłoszenia o pracę, autor Izabella Trzaska http://izabe(...)id=5e738

DZIEŃ BEZ AFERY PO TO DZIEŃ STRACONY http://markd.pl/afery-po/
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 15 Maja 2012r. 09:13  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Maja 2012r. 10:20  
Dobre umiech w kategoriach żartu oczywiście ;)

Admin
Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Maja 2012r. 11:11  
Uważajcie na "oferty", w których podany jest jedynie e-mail, nie mówiący nic o nazwie firmy (np rekrutacja@.wp.pl czy praca_biuro....)

To moim zdaniem wyłudzanie danych osobowych, za które można dziś dostać średnio 600-700 PLN.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Maja 2012r. 10:09  
Jak się wczytać w ten artykuł to mina zrzednie bo jest w nim naprawdę sporo racji. Pracodawca szuka kogoś żeby go wykorzystać minimalnym kosztem pensji i maksymalną pracą często za kilka osób.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Maja 2012r. 10:21  
CYTAT
Uważajcie na \"oferty\", w których podany jest jedynie e-mail, nie mówiący nic o nazwie firmy (np rekrutacja@.wp.pl czy praca_biuro....)

To moim zdaniem wyłudzanie danych osobowych, za które można dziś dostać średnio 600-700 PLN.

Mirosławie o jakiej liczbie danych osobowych mówisz za te 600-700 PLN. Bo chyba nie za dane jednego człeka. Gdyż kwota za gębę oscyluje w granicach 30gr - 50gr, w zależności od typu danych i ilości rekordów.
Za sześć - siedem stów sam zostałbym prostytutem i "sprzedał się" np. każdemu operatorowi GSM. A ilu chętnych już czeka na moją skórkę?? Nic nie robić tylko się srzedawać.

Więc zanim napiszesz coś, to przemyśl sprawę, sprawdź żródła, zapytaj znajomych, porównaj opinie - bo znowu okazuje się że mijasz się z prawdą.
A zależy Ci na zmianie wizerunku, prawda? No zależy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Maja 2012r. 11:07  
Nie zależy mi na zmianie wizerunku - bo mam taki , jaki chcę mieć. To jaką "gębę" próbują przyprawić mi tacy ja ty - to wasza sprawa. Mam to gdzieś. Bredzisz chłopie. A problem który poruszyłem jest poważny - bo naszymi danymi osobowymi handluje się na na prawdę dużą skalę.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Maja 2012r. 11:15  
Tego że się handluję nie mam zamiaru negować, bo tak rzeczywiście jest. Wypomniałem Ci kwoty które przedstawiłeś, ale do tego już sie nie odniesiesz. Nie masz w zwyczaju przyznać się do błedu. To własnie pracuje na Twój wizerunek, ale skoro masz to w czterech literach... Twoja broszka, jeśli chcesz mieć opinię człowieka niewiarygodnego.
Miej świadomość tylko, że wprowadzasz ludzi w błąd.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Maja 2012r. 11:16  
Mam swoje źródła.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Maja 2012r. 11:24  
CYTAT
Mam swoje źródła.

weźmy zatem kalkulator i policzmy:
np. baza 100 000 osób (spora ale adekwatna do potencjalnych działań marketingowych) x 600PLN jak podają Twoje źródła,
uważasz więc że jakaś firma jest gotowa zapłacić 60 000 000 (sześćdziesiąt milionów) złotych??
niech nawet zejdą z ceną/osobę ze względu na wielkość bazy

Mirosławie, sufit Ci się na głowę zawalił?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Maja 2012r. 15:26  
mirek777 coś mi mówi, że ktoś się na Ciebie uwziął ;)
no i zgadzam się co do tych adresów... bardzo wiele ogłoszeń na stalowowolskich portalach zawiera właśnie takie adresy do wysyłania aplikacji, ogłoszenia nie mówią absolutnie nic o pracodawcy, nr tel. również nie ma...
np. ogłoszenie w stylu "przyjmę do biura", w takich przypadkach interpretacja dowolna.. takie ogłoszenie może sobie zamieścić każdy

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Maja 2012r. 17:47  
CYTAT
Jak się wczytać w ten artykuł to mina zrzednie bo jest w nim naprawdę sporo racji. Pracodawca szuka kogoś żeby go wykorzystać minimalnym kosztem pensji i maksymalną pracą często za kilka osób.

Przepraszam, a w ilu firmach przepracowałaś więcej niż rok dostając się do nich na podstawie ogłoszenia zawierającego któreś z tych określeń?

Ten słowniczek można traktować tylko kategorii żartu. Chyba, że autor-frustrat, pisał go "na poważnie", ale też to byłby żart. umiech Sam czasem używam niektórych z tych określeń mając na myśli to co oznaczają. Jak piszę "komunikatywność" to oczekuję, kogoś kto potrafi się dogadać w zespole, potrafi porozmawiać z klientem bez używania co drugie słowo "yyyyyyy", potrafi powiedzieć że ma pomysł na rozwiązanie danego problemu, a nie "że masz słuchać, nie odzywać się i robić co każą". Oczywiście zwierzchność obowiązuje i to nie jest nic nadzwyczajnego. Jak nie chcesz mieć zwierzchników, to Ty bądź pracodawcą.

PS: Nie chciałbym pracować z kimś kto traktuje ten tekst poważnie. umiech

PPS: Jak firma "przepłacała", to traci konkurencyjność i się zwija. Zastanów się ile pieniędzy przynosisz firmie, jakie ona ma jeszcze koszta. Bądź też świadoma, że pracodawca, by zapłacić 1500zł, musi wydać 2500zł. (dalej 2000=3500, 3000=5000)

Admin
Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »