|
|
|
Z tego co wiem w Stalowej są dwie szkoły kosmetyczne w Medyku i na ul. Hutniczej. Czy wiecie, która z nich jest lepsza,czym się różnią,którą polecacie itp.?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Z tych dwóch polecam te dwie http://www.akademia-zdrowia.pl/ oraz http://www.spwis.rz.com.pl/policealna.html
Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się. |
|
|
|
|
Jesli chodzi o Stalowa to lepsza jest ta w medyku. Lepszy program ksztalcenia, lepiej wyposazona pracownia, nie trzeba placic za kosmetyki. Wada jest to, ze zajecia nie odbywaja sie co dwa tygodnie tylko co tydzien. Aha i zajecia w pracowni odbywaja sie w malych grupach w porownaniu ze szkola w CKU na Hutniczej, wiec nie trzeba sie martwic ze sie czegos nie pocwiczy.
|
|
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi. Niestety ze względu na to,ze mam malutkie dziecko muszę wybrać szkołę w Stalowej.Lucisk będę pamiętała o polecanych przez Ciebie szkołach na przyszłość,ponieważ widziałam,ze organizują tez kursy.
|
|
|
|
|
Ja planuję złożyć podanie do CKU, sama chodziłam tam do Liceum wiec wiem troszke jak tam jest, poza tym koleżanki robiły właśnie kosmetyczne i są bardzo zadowolone. Próba nie strzelba, mam nadzieję że będzie ok
|
|
|
|
|
aha no i z tego co się orientuję to na Hutniczej nauka jest bezpłatna a w Medyku płatna
|
|
|
|
|
technika kosmetyki można tez zrobić w Centru
Kształcenia Torus , sekretariat jest koło hali |
|
|
|
|
CYTAT aha no i z tego co się orientuję to na Hutniczej nauka jest bezpłatna a w Medyku płatna nie prawda, w medyku placi sie tylko 200zl wpisowego a potem jest juz caly czas za darmo. |
|
|
|
|
ja uczylam sie na hutniczej i polecam kazdy na cos narzeka bo wiadomo, ale chodzilam kiedys do Rzeszowa do szkoly o podobnym kierunku i to byla uczelnia prywatna i tam dopeiro brakowalo wszystkiego. Co do zajec to jesli chodzi o pracownie kosmetyczna to zajecia sa dzielone na 2 gr, tak aby kazdy mial swoj fotel i mogl wykonywac zabiegi. Ogolnie polecam sporo nauki jesli chodzi o dermatologie i fizykoterapie ale duzo nauczysz sie, ja dalej mysle isc w tym kierunku dzieki tej szkole i mysle o studiach wyzszych- kosmetologia i zastanawiam sie nad sandomierzem bo mozna zrobic tam zaocznie
|
|
|
|
|
Czyli tak do końca za darmo nie jest (chociaż prawie). A jak z opłatami za egzaminy, wydanie dyplomu i tym podobne cuda, za które część prywatnych szkół lubi sobie kazać płacić?
|
|
|
|
|
w CKU nie płaciłam za wydanie dyplomów itd. w między czasie można było również uczestniczyć w szkoleniach, które szkoła organizowała. Hmm jak 200zł za rok to moim zdaniem prawie żadne koszty, 2 lata nauki wyniosły mnie tam tyle, co teraz płace za miesiąc na uczelni o pokrewnym kierunku.
|
|
|
|
|
Być może coś się pozmieniało, ale pamiętam czas kiedy na Hutniczej płaciło się za kosmetyki i używało przeterminowanych lub takich, które nie schodziły niektórym nauczycielkom w ich gabinetach.
Mam nadzieję, że te czasy odeszły do lamusa i teraz jest super klasa. Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
Jest jeszcze szkoła policealna Torus http://www.szkol(...)ola.html wiem, że tam nauka jest za darmo i jeśli zbierze się grupa osób to tworzą kierunek. Być może są tam już osoby zapisane na kierunek kosmetyczki - trzeba zadzwonić i zapytać.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
z tego co wiem a wiem z pewnego źródła to w CKU placi sie za kosmetyki na semestr a kosmetyki sa zużyte przez Pania i przynosi stare przeterminowane kosmetyki ze swojego gabinetu. porazka i wstyd.
|
|
|
|
|
CYTAT z tego co wiem a wiem z pewnego źródła to w CKU placi sie za kosmetyki na semestr a kosmetyki sa zużyte przez Pania i przynosi stare przeterminowane kosmetyki ze swojego gabinetu. porazka i wstyd. zgadza sie... daty zmywane są zmywaczem do paznokci, a po zajęciach wychodzi się z uczuleniem na buzi |
|
|
|
|
Odświeżam temat. Chciałabym dowiedzieć się czegos wiecej o tych dwoch szkolach. Jaki jest poziom, która jest lepsza itp
|
|
|
|
|
hutnicza ucza dobrze rozumieja ludzi wiedza ze sa slabsi mocnijsi staszic odpada
|
|
|
|
|
W TORUSIE mają swoją pracownię i nie płacą za kosmetyki (nie pracują na przeterminowanych kosmetykach) ludzie są zadowoleni nie narzekają a nauczyciele całkiem spoko.
|
|
|
|
|
Zdecydowałam się na szkołę w Medyku, ukończyłam ją i pracuję w zawodzie, więc chyba o czymś to świadczy. Wpisowe faktycznie płaci się, był to koszt 200 zł, za kosmetyki nie płaciło się, pracownie bardzo dobrze wyposażone. Nauki sporo, ale dla mnie to duży plus.
|
|
|
|
|
o dzięki, może nad nią pomyślę
|
|