|
|
|
CYTAT To w reście zapłaciłaś za tą instalację czy nie?. No ja rozumiem, że za instalację elektryczną nie zapłaciła (przewody+robotnicy). Zapłaciła zaś za bezpieczniki (tu się można zastanawiać czy słusznie) i za gniazda + dodatkowe punkty, tu chyba jak najbardziej logicznie. Nikt w spółdzielni nie będzie finansował nowych gniazdek i wyłączników. Tak jak i żyrandoli czy żarówek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tygrysek11 wiesz,że dzwonią ale nie wiesz,w którym kościele.Jak czytałeś ze zrozumieniem to wiesz,że mocno przesadziłem z tą mocą to po pierwsze,a po drugie większośc młotów ma łagodny rozruch.Nie było mozliwości aby zabezpieczenie bi wybiło.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Sprawa jest prosta. Do PGE należy wszystko co jest do licznika.
Poza licznikiem należy do mieszkańca -lokatora, WLZ jest wlasnością Spółdzielni. Ale w przyoadku wymiany to wymienia się odejście od licznika i skrzynkę z bezpiecznikami w lokalu( jeżeli aluminium)a chcemy mieć MIEDŹ, Oczywiście powiadamia sie w zależności czy PGE czy spóldzielnie co chcemy robić. Każde zerwanie plomby kosztuje. Najlepiej jest zatelefonować tu i tu. I po sprawie. |
|
|
|
|
Adamie. Oczywiście, że nie było i nie powinno.
Jednak wypadki nie zdarzają się przypadkowo. To zawsze ciąg zdarzeń. To zawsze nałożeni się kilku przyczyn. Możliwości jest wiele. Podałem jedną z nich i uważam ją za realną. |
|
|
|
|
CYTAT Czy spółdzielnia wymieniała komuś starego rodzaju korki na nowe automaty ? Ile taki interes kosztuje ? I czy spółdzielnia nie powinna to wymienić za własne pieniądze ? I co trzeba zrobić żeby wymienili te blachy co są na rogach balkonu ? odp. Spółdzielnia mieszkaniowa wymienia na swój koszt (nawet przy własnościowym mieszkaniu) tylko przewody od tzw. gniazdek do swiateł już odpłatnie. Bezpieczniki skrzynkę oraz listwę trzeba kupic samemu koszt 50-100zł. |
|