NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zdrowie i uroda »
Alergolog dla dziecka,
ff
Wysłany: 30 Maja 2012r. 08:15  
witam drogich forumowiczów, potrzebuję opinii o dobrym specjaliście alergologu nie koniecznie ze Stalowej Woli. hodzi o roczne dziecko, mam umówioną wprawdzie wizytę u pani doktor M ale sami wiecie.... Potrzebuję fachowej pomocy specjalisty który zleci w rqazie potrzeby opowiednie testy alergologiczne i dobrze poprowadzi dziecko. Proszę o porady i opinię z góry dziękuję!

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 30 Maja 2012r. 08:15  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Maja 2012r. 08:34  
Polecem Winiarskiego w Nisku na ul. Wolnośći. tel. 841-68-32 Na pierwszej wizycie robi testy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Maja 2012r. 09:57  
dzięki za odp umiech to jest gabinet pryw? czy na fundusz?? jeśli prywatny to wiesz ile za wizyte?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Maja 2012r. 11:15  
Daga sprawdź p.w.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Maja 2012r. 17:56  
Ja byłam w przychodni. Numer telefonu również podałam do rejestracji poradni alergologicznej. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie. Pan doktor jest bardzo uprzejmy, chętnie odpowiada na wszystkie pytania.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Maja 2012r. 18:06  
Jesli karmisz to zacznij jeść po ludzku. Odstaw owoce słodycze , zamień ciemne pieczywo na jasne.
Jesli nie karmisz , to przestan faszerować potomka potrawami NIEJADALNYMI - słoiczki zupeczki marcheweczki i piernik wie co jeszcze.
Daj dziecku kremik z żółtek zrobiony na stalowowolskiej 30% smietance. Poprawa nastapi natychmiast
Doskonale wyjaśnia to O.C.Ż.
polecam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Maja 2012r. 21:46  
CYTAT
Jesli karmisz to zacznij jeść po ludzku. Odstaw owoce słodycze , zamień ciemne pieczywo na jasne.

Słodycze rozumiem, ale ciemne pieczywo (nie mylić z farbowanym) i owoce?! Przpraszam ale dziecku woda z cycka też służyć nie będzie.

CYTAT
Daj dziecku kremik z żółtek zrobiony na stalowowolskiej 30% smietance. Poprawa nastapi natychmiast
Doskonale wyjaśnia to O.C.Ż.
polecam

A co jeśli dziecko ma alergie na jaja kurze, lub na białko bydlęce? Alergia to nie tylko alergia pokarmowa, mamy np. sezon na pyłki.

IMHO jedz normalnie i różnorodnie i dawaj dziecku jeść normalnie i róznorodnie. Nie zagwarantuje to, że alergia minie, ale przynajmniej nie będzie w organiźmie niczego brakowało, a i na to co uczulające może będziesz trafiała rzadziej.

Admin
Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Maja 2012r. 04:57  
Wiem , ze na jaja kurze , a konkretnie ŻÓŁTKA(białka to wody płodowe kurczęcia)uczulony jest 1/1 000 000 osobnik.
Nieco gorzej wyglada to z nabiałem , ale dziecko do lat TRZECH ma enzymy do jego trawienia - później nie.
Żółtko posiada wszystkie witaminy , makro i mikroelementy , więc proszę nie gmatwać sprawy , chyba , że sie jest białym fartuchem...
Zamiana ciemnego pieczywa na białe nic nie kosztuje. Ponadto ciemne pieczywo UPOSLEDZA wchłanianie wapnia.
Więc "jedzcie go"mlotek

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zdrowie i uroda »