|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Utwory utrzymane w podobnym klimacie:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
temat do zamknięcia został już przemoderowany ku chwale michik.... wy ...
|
|
|
|
|
Slavku albo polityka, albo pieśni.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Piosenka bojowa i muzycznie ostrzejsza od poprzednich:
Ballada patriotyczna - zwróćcie uwagę na formę ekspresji wokalisty: Schodzimy z tonu. Teraz lekka gra: |
|
|
|
|
Ja pier..., same orły i Hitlery i sokoły.
Muza wpada w ...du.. Jak koko. |
|
|
|
|
czekolada -> Gdzie widzisz tych Hitlerów? Co do muzyki wpadającej w 4 litery, proponuję udać się do specjalisty. Temat jest poświęcony muzyce patriotycznej. Nikt ciebie nie zmusza do słuchania. Możesz też coś zaproponować.
|
|
|
|
|
z pozdrowieniami dla Wyborcy |
|
|
|
|
CYTAT Ja pie...., same orły i Hitlery i sokoły. Muza wpada w ...dupę Jak koko. W dupę często zapewne wpada Ci murzyński ku....! temat nie dla Ciebie, nie zaglądaj!! http://www.youtu(...)oAqjUEw4 |
|
|
|
|
IH8U
Takie argumenty potwierdzające Twoje racje,nikogo do nich nie przekonają. Nie argument siły a siła argumentu jest istotna. Faktem jest ,że Czekolada zaczęła,co nie oznacza że masz ją traktowac jak szmatę. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii,dlatego przeciwny jestem jakiejkolwiek cenzurze.Będę bronił tego prawa,co nie oznacza iż zgadzam się z pewnymi opiniami (w tym ze sposobem ich przekazu). Nie każdy kto"prawdziwy Polak" to tylko katolik.Nie każdy kto gotów zginąć za Polskę jest patriotą. W ten sposób wygineliby"prawdziwi patrioci"w jednym podejściu,a zostaliby tylko...No właśnie? Ktoś musi przeżyć aby nie zginął Naród. Potępiamy wojny w których walcżą dzieci.Czy to w Afryce(np.Somalia) czy Ameryce(Kolumbia-F.A.R.C). Za przykład służy też nazistowskie Hitlerjugend . Z drugiej strony dumni jesteśmy z dzieci które walczyły o Polskę w Szarych Szeregach czy Orlęta Lwowskie. Wojna nigdy nie powinna być dla dzieci.Ci co je wysyłają do walki,niezależnie o ideałów ,dla mnie są zwykłymi mordercami. Ale czy taka krytyka nie zakrawa na zdradę? Każda wojna jest zła.Nie ma takiej która usprawiedliwia użycia wszystkich dostępnych metod. Ponad dobro jednostki przedkłądać dobro ogółu?Przecież to ogół składa się właśnie z jednostek. Zabij człowieka-bedziesz mordercą. Zabij stu ludzi-będziesz seryjnym mordercą. Zabij milion ludzi-zostaniesz bohaterem narodowym i pomniki bądą ci stawiać. Stare ,ale aktualne: http://www.youtu(...)9vUaQAO8 Popatrzcie na koszulki z napisami"Polska",które kupujecie w Biedronce,Tesco itp. Napis napisem.Logo mistrzostw też jest.Tylko dla orła miejsca zabrakło. Wyprzedaż tego co jeb@ny PZPN wydrukował,a nie chcą tego wyrzucić. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
A tam, od razu zaczęła...
Odkryłam w sobie,po wczorajszym wstepie tutaj, że czarna dupa też może być patriotką Uwaga, audycja będzie zawierała lokowanie produktu I specjalnie dla IHeightJu |
|
|
|
|
Ja to mam szczeście...mój kraj szczęśliwy...ludzie uczynni...
http://www.youtu(...)xGiUTPzk SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Zamieszczam wersję alternatywną z obrazami m.in. Kossaka. Pierwsza ma już ok. 600 tysięcy wyświetleń. |
|
|
|
|
Horytnica - Głos Patriotów - Honor Legionisty - drugi utwór rockowego oratorium po prologu:
Sam prolog też jest ciekawy. Rozkręca się od połowy: Coraz bardziej podoba mi się ten zespół. Szkoda, że nie grają koncertów. Wracamy do Twierdzy. Utwór uczy, jak mamy walczyć o lepszą Polskę w czasie pokoju. Nagranie słabe, ale warto posłuchać: Na koniec metalowy akcent. Utwór na cześć polskich lotników walczących podczas II wojny światowej: Atak ZSRR na Polskę: Warto zainteresować się zespołem Forteca. Może kiedyś zagrają w Stalowej? Kto zna lokalne zespoły (ze Stalowej, okolic lub województwa), które piszą utwory z tematyki patriotycznej, niech zamieści wideo lub poda nazwy / tytuły. |
|
|
|
|
Lubelski zespół metalowy Gammadion. Na początek utwór o polskich lotnikach walczących przeciwko Luftwaffe:
Krzysztof Kamil Baczyński - Pocałunek Jest też anglojęzyczna wersja poświęcona rycerzowi Zawiszy Czarnemu. Poniżej utwór o Hubalu: Wracamy do Horytnicy. Wyszła nowa płyta. Utwór o Emilii Plater Bitwa pod Cedynią w 972 roku A teraz coś na luzie - punk rock - piosenka o Euro 2012 i stanie polskiej piłki. W piłce nożnej korupcja, beton w PZPN, ale w innych dyscyplinach Polacy odnoszą sukcesy. |
|
|
|
|
Przed nami Dni Stalowej Woli 2013. Zabrzmią patriotyczne akcenty. Zagrają Luxtorpeda i Lao Che. Internauci przed Euro 2012 zmontowali nieoficjalny teledysk do „Hymnu” Luxtorpedy:
Oficjalny teledysk znajdziecie na YouTube na ich kanale. Kolejny zespół to Lao Che: Cały koncert w Jarocinie promujący jedną z ich płyt „Powstanie Warszawskie”: Teraz coś spoza programu. Ciekawy utwór tożsamościowy z kobietą na wokalu - White Master - Dla Ciebie Będę Trwać: Wróćmy jeszcze do Twierdzy - utwór „Chwyć ster” z płyty „Jutro znów”: Expressis Verbis - to znaczy: wyraź to głośno. Nie było jeszcze Legionu. Utwór o powstaniu w Wandei podczas Rewolucji Francuskiej: Legion - Ostatnia Krucjata Legion - Legiony Polskie (na żywo) Legion - Mass Media Legion - Trzecia Droga RP Oi! - Adam Czeczetkowicz - koncert na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie |
|
|
|
|
taki "patryjota", jak i jego polszczyzna ...
|
|
|
|
|
Przegląd muzyki narodowej - lipiec 2013
Sarmatia - Rzeź w Humaniu Horytnica - Stary wiarus Irydion - W obronie życia Forteca - Żołnierze Wyklęci - niezłomni żołnierze Obłęd - Żołnierze Wyklęci |
|